Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

BMW Μ?


Οι λεπτομέρειες κάνουν πάντα τη διαφορά, ιδίως όταν ένα τόσο εμβληματικό λογότυπο, τοποθετείται τόσο χαμηλά.  Πολλές φορές οι αλλαγές αντιμετωπίζονται με δυσπιστία, από τους φανατικούς λάτρεις μια μάρκας, όπως η BMW. Η οποία εσχάτως, κάνει πειραματισμούς με το έμβλημα της M-Performance. Ο εκπρόσωπος της BMW, Ματίας Μπόντε, μίλησε για την περίεργη τοποθέτηση του σήματος: «Το σήμα M είναι τοποθετημένο στην κάτω εισαγωγή αέρα επειδή, από την οπτική γωνία του πελάτη, θέλαμε να τυποποιήσουμε τη θέση παγκοσμίως».
Πράγματι, η M240i που πωλείται στην Κίνα, έχει το λογότυπο τοποθετημένο στην κάτω εισαγωγή αέρα, επομένως η BMW ευθυγραμμίζει το παγκόσμιο μοντέλο, με την κινεζική σχεδίαση.

Εδώ και μερικά χρόνια, παρατηρείται η εξής τάση. Η BMW βάζει διακριτικά στο μπροστινό μέρος των αυτοκινήτων M Performance. Εκτός από μερικά μοιντέλα όπως η Z4 M40i και η iX M60, όλα τα άλλα φέρουν πλέον περήφανα το «πιο δυνατό γράμμα του κόσμου».

Η 2025 M240i είναι το τελευταίο αυτοκίνητο M Lite που έλαβε το διάσημο λογότυπο. Ωστόσο, η BMW αποφάσισε να κάνει τα πράγματα διαφορετικά, τοποθετώντας το σήμα ασυνήθιστα χαμηλά. Τα άλλα μοντέλα M Performance συνήθως φέρουν το λογότυπο σε ένα από τα «νεφρά», αλλά η γερμανική μάρκα επέλεξε να το τοποθετήσει στην εισαγωγή αέρα.

Φαίνεται ότι το σχέδιο είναι να γίνει η αλλαγή στα αυτοκίνητα επόμενης γενιάς. Εν τω μεταξύ, είναι λίγο περίεργο να μην ακολουθείτε μια συνεκτική ονοματολογία σε όλη τη σύνθεση. Όπως περίεργος είναι και ο τρόπος με τον οποίο η βαυαρική μάρκα, πειραματίζεται σε ό,τι αφορά στα σήματά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου