Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Η πρόεδρος «σήκωσε» το ταμείο του Ιωνικού και το έδωσε στον Τσάπα

 Τι του καταλογίζει η πρώην συνεργάτιδά του και πρώην πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ του συλλόγου Χριστίνα Σκέντζιου, την οποία κατηγορεί τώρα η ΚΑΕ για την εξαφάνιση 215.800 ευρώ - Ο εξαφανισμένος πάλι ο Βαγγέλης Τσάπας και, τι θα γίνει με το... ελληνικό κρυπτονόμισμα Το σίριαλ γύρω από τα έργα και τις ημέρες του Βαγγέλη Τσάπα, διάσημου πλέον με το παρωνύμιο «ο Ελληνας Crypto», συνεχίζεται με εξώδικα. Το επίδικο είναι ένα ποσό 215.800 ευρώ, το οποίο εξαφανίστηκε αιφνιδίως και μυστηριωδώς, λίγο πριν από την εξαφάνιση του ίδιου του κ. Τσάπα, προς το τέλος του προηγούμενου Νοεμβρίου.



Στο τελευταίο επεισόδιο αυτής της παράξενης υπόθεσης, η κυρία Χριστίνα Σκέντζιου, πρώην στενή συνεργάτιδα του Βαγγέλη Τσάπα και για ένα διάστημα πρόεδρος του Ιωνικού, προσπαθεί να υπερασπιστεί την τιμή και την υπόληψή της, αποκρούοντας τις κατηγορίες περί υπεξαίρεσης χρημάτων τις οποίες εξαπολύει εναντίον της η νυν διοίκηση της ΚΑΕ Ιωνικός.




Κατόπιν εσωτερικού λογιστικού ελέγχου αποκαλύφθηκε ότι υπάρχει ένα ανεξήγητο έλλειμμα 215.800 ευρώ από το ταμείο της ομάδας. Ακολούθησε εξώδικο της ΚΑΕ προς τη Χριστίνα Σκέντζιου, διά του οποίου το Δ.Σ. του Ιωνικού Νίκαιας απαιτούσε από εκείνη (ως μόνη χειρίστρια του τραπεζικού λογαριασμού της ΚΑΕ) να δικαιολογήσει τον λόγο και τον σκοπό που έγιναν δύο αναλήψεις σε μετρητά από την Τράπεζα Πειραιώς, ύψους 200.000 και 15.800 ευρώ, στις 20 και 22 Οκτωβρίου 2020 αντιστοίχως.




Οι άνθρωποι του Ιωνικού ζήτησαν από την κυρία Σκέντζιου να επιστρέψει αυτά τα χρήματα, εφόσον ήταν ακόμη στην κατοχή της, αλλιώς να δηλώσει συγκεκριμένα πού ή σε ποιον κατέληξαν. Επιπλέον, η κυρία Σκέντζιου κλήθηκε να δώσει ακριβείς απαντήσεις σχετικά με το πόσες επιταγές σε βάρος του λογαριασμού της ΚΑΕ είχε παραλάβει από την τράπεζα, πόσες είχε εκδώσει προς ποιους και για ποιο λόγο - αλλά και να επιστρέψει όσες επιταγές εξακολουθούσαν να βρίσκονται στην κατοχή της.



Από την πλευρά της η κυρία Σκέντζιου απάντησε στο Δ.Σ. της ΚΑΕ Ιωνικός με εξώδικο, το οποίο επιδόθηκε στις 13 Ιανουαρίου 2022. Σε αυτό παραδέχεται μεν ότι ήταν η ίδια που είχε πραγματοποιήσει τις δύο επίμαχες αναλήψεις, χαρακτηρίζει όμως τον εαυτό της «υποχείριο όργανο» του Βαγγέλη Τσάπα. Κατόπιν δικής του εντολής, όπως τονίζει η κυρία Σκέντζιου, «σήκωσε» από τον λογαριασμό του Ιωνικού 215.800 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η κυρία Σκέντζιου αναφέρει στην εξώδικη δήλωσή της ότι «αντί να επιδιώκετε από εμένα που ήμουν υποχείριο όργανο να κατονομάσω εκ του περισσού πρόσωπα και καταστάσεις που ήταν ήδη γνωστά στους περισσότερους από εσάς, λόγω και της προσωπικής σας έμπρακτης ανάμειξης με την ΚΑΕ, από θέσεις μάλιστα ισχύος, από την άλλη πλευρά θα ήταν πιο έντιμο να αναζητήσετε διαρρηδήν από το άλλοτε αφεντικό σας και ιθύνοντα νου της ΚΑΕ (σ.σ.: εννοεί τον Βαγγέλη Τσάπα) να σας παράσχει τις δέουσες εξηγήσεις για κάθε οψιγενή “απορία” σας αναφορικά με τα πεπραγμένα της που μεσολάβησαν κατά τη φερόμενη ως δική μου διαχειριστική περίοδο».


Ο Βαγέλλης Τσάπας με την πρώην πρόεδρο της ομάδας μπάσκετ του Ιωνικού. Η πρώην στενή συνεργάτιδα του Ελληνα crypto αποκρούει τις κατηγορίες της ΚΑΕ για υπεξαίρεση, δηλώνοντας ότι τα χρήματα που σήκωσε από τον λογαριασμό της ομάδας πήγαν στα χέρια του Τσάπα

Το αόρατο χέρι

Στην αντεπίθεσή της εναντίον της διοίκησης του Ιωνικού, η κυρία Σκέντζιου δηλώνει ότι δεν θα ανεχτεί οποιαδήποτε απόπειρα να εμφανιστεί η ίδια ως ένοχη υπεξαίρεσης, ενώ στην πραγματικότητα ο ιθύνων νους είναι κάποιος άλλος και όχι η ίδια. Επ’ αυτού η κυρία Σκέντζιου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «όπως άλλωστε ήδη σας εξέθεσα απερίφραστα και με την από 24.12.2021 εξώδικη δήλωσή μου, δεν προτίθεμαι επ’ ουδενί να συγκαλύψω και να καταστώ συνεργός συναφώς με ποινικό αδίκημα που ενδεχομένως να διαπράχθηκε εν απολύτω αγνοία μου σε βάρος των συμφερόντων της ΚΑΕ, αφού, όπως καλώς γνωρίζετε, το σύνολο των χρημάτων (215.800 ευρώ) που αναλήφθησαν από εμένα αμέσως μετά την πιστοποίηση του μετοχικού κεφαλαίου από τον λογαριασμό όψεως της ΚΑΕ που τηρούσε αυτή στην τράπεζα Πειραιώς, με εντολή του κ. Ευάγγελου Τσάπα, παραδόθηκαν αυτούσια σε αυτόν αυθωρεί και παραχρήμα και μάλιστα χωρίς κανένα απολύτως παραστατικό για ευνόητους λόγους.

Αλλωστε ήταν κοινό μυστικό όχι μόνο στους κόλπους της απελθούσας διοίκησης αλλά και εις τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ για το πώς διαμορφώθηκε η αρχική μετοχική σύνθεση της ΚΑΕ και ποιος έβαλε εν τέλει τα χρήματα για λογαριασμό των μετόχων για την πιστοποίηση της εισφοράς τους, αρκετοί από τους οποίους ήταν μάλιστα εντελώς ανυποψίαστοι μέχρι και πρόσφατα για την μετοχική τους ιδιότητα».

Η κυρία Σκέντζιου υποστηρίζει χωρίς περιστροφές ότι πίσω απ’ όλες τις κινήσεις της βρισκόταν ο Βαγγέλης Τσάπας και ως εκ τούτου από εκείνον πρέπει να ζητηθούν ευθύνες για τα χρήματα που έκαναν φτερά από το μετοχικό ταμείο της ομάδας: «Εξάλλου, όσον αφορά το μπλοκ επιταγών, σας καθιστώ επίσης γνωστό, παρόλο που παρέλκει λόγω της αποδεδειγμένης γνώσης σας, ότι μετά από δική του οδηγία-εντολή, η ΚΑΕ απέκτησε ένα 10φυλλο μπλοκ επιταγών με χρέωση σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό, το οποίο στη συνέχεια παρέδωσα λευκό στον κ. Τσάπα και χωρίς το ιδιόγραφο της υπογραφής μου. Αλλωστε για λόγους τακτικής, εκ των υστέρων με υποχρεώσατε, μετά από δική σας προτροπή και σύσταση για το δικό μου “καλό”, να προβώ σε ανάκληση όλων ανεξαιρέτως των επιταγών λόγω “απώλειας”, ανεξαρτήτως από το πόσες επιταγές είχαν εν τέλει τεθεί από τον κ. Τσάπα σε κυκλοφορία, χωρίς να έχω καμία απολύτως ενεργό ανάμειξη περί αυτού».

Το εξώδικο της κυρίας Σκέντζιου καταλήγει ως εξής: «Σας καλώ να παύσετε να αναζητείτε στο πρόσωπό μου τη δικονομική αφορμή για το έναυσμα τυχόν δικαστικών διενέξεων, όταν εκ των έσω ενδελεχώς γνωρίζετε ότι ο κ. Τσάπας ήταν ο απόλυτος άρχων και αυτός που εν τοις πράγμασι κινούσε τα νήματα ως υποκρυπτόμενος μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ, διαφορετικά σε περίπτωση εμπλοκής του ονόματός μου δεν θα διστάσω να λάβω προς πάσα κατεύθυνση κάθε νόμιμο και πρόσφορο μέσο για την προάσπιση των έννομων δικαιωμάτων μου».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΘΕΜΑτος», τις προσεχείς ημέρες η διοίκηση της ΚΑΕ Ιωνικός πρόκειται να καταθέσει αγωγή κατά της κυρίας Σκέντζιου.


Ο Τσάπας φέρεται να προχωρά στον διπλασιασμό του χαρτοφυλακίου καθενός από όσους τον εμπιστεύτηκαν, σαν αποζημίωση για την... ψυχική οδύνη την οποία υπέστησαν ενόσω εκείνος είχε εξαφανιστεί. Δηλαδή, όποιος είχε π.χ. 10 Hellenic Coins, αυτομάτως τώρα έχει 20. Μόνο που η τιμή του κρυπτονομίσματος είναι σχεδόν μηδενική και ο ίδιος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Πού είναι ο Τσάπας

Ολο και περισσότεροι άνθρωποι και από διαφορετικά πεδία αναζητούν τον Βαγγέλη Τσάπα και εξακολουθούν να μην τον βρίσκουν. Παρ’ όλα αυτά, εκείνος δηλώνει παρών και ενεργός. Φέρεται, μάλιστα, να έχει ξεκινήσει απευθείας επαφές, καταρχάς με άτομα που έχουν επενδύσει στο κρυπτονόμισμά του, το Hellenic Coin. Στόχος του είναι να καθησυχάσει τους επενδυτές, διαβεβαιώνοντας ότι όλα πάνε καλά και ότι τα κεφάλαια που τοποθέτησαν δεν έχουν χαθεί. Μάλιστα, προς επίρρωσιν των ισχυρισμών του, ο Βαγγέλης Τσάπας φέρεται να προχωρά στον διπλασιασμό του χαρτοφυλακίου καθενός από όσους τον εμπιστεύτηκαν, σαν αποζημίωση για την... ψυχική οδύνη την οποίαν υπέστησαν ενόσω εκείνος είχε εξαφανιστεί. Δηλαδή, όποιος είχε π.χ. 10 Hellenic Coins, αυτομάτως τώρα έχει 20.

Παρ’ όλα αυτά, η γενναιοδωρία του κ. Τσάπα ακυρώνεται σε μεγάλο βαθμό από την πραγματική τιμή του ελληνικού κρυπτονομίσματος, η αξία του οποίου είναι σχεδόν μηδενική, καθώς με την τρέχουσα ισοτιμία βρίσκεται στα 0,057 ευρώ. Πέραν αυτών, είναι τουλάχιστον προβληματική η θέση του ίδιου του Βαγγέλη Τσάπα, καθώς πρόσφατα αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην εταιρεία του Hellenic Coin, την HΝC. Λογικά, λοιπόν, ο διπλασιασμός οποιουδήποτε «πορτοφολιού» με κρυπτονομίσματα είναι επισφαλής, αν μη τι άλλο. Αλλωστε, τις τελευταίες εβδομάδες ακόμη και τα γραφεία της HNC στον Πειραιά παραμένουν κλειστά, αν και η ομάδα διαχείρισης του κρυπτονομίσματος προχώρησε σε διορθωτικές κινήσεις. Μεταξύ αυτών ήταν και η αποβολή του Βαγγέλη Τσάπα από το εταιρικό σχήμα. Στη θέση του υπάρχει πλέον ένα νέο πρόσωπο «με όραμα και σχέδιο για τη σταθεροποίηση και την άνοδο του Hellenic Coin» όπως διαδίδεται. Πρόκειται για έναν Λιβανέζο εφοπλιστή, τον Κλοντ Χάλακ, με επιχειρηματική παρουσία 40 και πλέον ετών στην Ελλάδα.

Το μέλλον του Hellenic Coin

Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ», πριν από περίπου έναν μήνα ο Κλοντ Χάλακ δήλωνε ότι σκοπός του είναι να προσελκύσει στρατηγικούς συνεργάτες (strategic partners), με τους οποίους θα συνάψει συμφωνίες ώστε το Hellenic Coin να χρησιμοποιείται ως εναλλακτικός τρόπος πληρωμής για την αγορά αγαθών και υπηρεσιών. Ο Χάλακ φιλοδοξεί να εκτοξεύσει τη δημοτικότητα, τη χρήση και τη μετατροπή του ελληνικού κρυπτονομίσματος σε εύχρηστο, καθημερινό μέσον αγοραπωλησιών. Ο Κλοντ Χάλακ οραματίζεται ένα μέλλον στο οποίο η διείσδυση του Hellenic Coin στην αγορά θα είναι τόσο μεγάλη ώστε η μετατροπή του σε άλλα νομίσματα θα γίνεται αυτόματα.

Σύμφωνα με ένα δεύτερο πλάνο που ετοιμάζει, πάντα κατά τους δικούς του ισχυρισμούς, είναι το να συνδεθεί το Hellenic Coin με κάποια μεγάλα εγχειρήματα, σε διάφορους τομείς της πραγματικής οικονομίας. Κατ’ αυτό τον τρόπο οι κάτοχοι του κρυπτονομίσματος θα συμμετέχουν σε επιχειρηματικές δράσεις, σε τομείς όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, η ναυτιλία, οι αγοραπωλησίες ακινήτων κ.λπ. Ο κ. Χάλακ είχε υποσχεθεί επίσης ότι πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να παρουσιάσει τα καινούρια ψηφιακά πορτοφόλια του HNC Coin σε μια εφαρμογή για κινητά, iPhone και Android. Πάντως, στην τελευταία επικοινωνία που είχε το «ΘΕΜΑ» μαζί του, ο κ. Χάλακ εμφανίστηκε κάπως πιο μετριοπαθής στις δηλώσεις του, λέγοντας πως «έχουμε ένα business plan το οποίο, αν μας βοηθήσει ο Θεός και το βάλουμε σε εφαρμογή μέσα στο 2022, πιστεύουμε ότι θα πάει καλά...».

Πριν από λίγες ημέρες εκδόθηκε δελτίο Τύπου, με το οποίο ο νέος διαχειριστής του κρυπτονομίσματος ανακοίνωσε ότι η περίοδος αβεβαιότητας και αναταράξεων λόγω των πρόσφατων γεγονότων έφτασε στο τέλος της και ότι η σταθερότητα επανέρχεται σταδιακά.

Παρ’ όλα αυτά, σε οποιαδήποτε συζήτηση γύρω από το Hellenic Coin, μοιραία, ανακύπτει το ζήτημα Βαγγέλη Τσάπα. Πόσο μάλλον όταν δημοσιοποιείται ο πόλεμος των εξωδίκων γύρω από ενέργειες οι οποίες έγιναν με δική του εντολή. Τη θέση του κ. Τσάπα επιβαρύνει επίσης η υπόθεση του σούπερ γιοτ «Al Mirqab», ιδιοκτησίας του πρώην πρωθυπουργού του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ Αλ Θανί.

Ο οποίος παραπονείται πως εξαπατήθηκε από τον Βαγγέλη Τσάπα, καθώς εκείνος μέσω της εταιρείας του είχε αναλάβει τη διαχείριση του σκάφους. Και όχι μόνο δεν κατέβαλε μισθούς στο πλήρωμα, αλλά άφησε και χρέη στους προμηθευτές. Οπως χρεωμένη άφησε ο κ. Τσάπας έναντι του Ιωνικού -τουλάχιστον σύμφωνα με τα λεγόμενα της ίδιας- την κυρία Σκέντζιου, η οποία επιμένει ότι «τα 215.800 ευρώ παραδόθηκαν αυτούσια στον κ. Ευάγγελο Τσάπα αυθωρεί και παραχρήμα - και μάλιστα χωρίς κανένα απολύτως παραστατικό για ευνόητους λόγους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου