Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Λαβράκι μαριναρισμένο με λεμόνι, ελαιόλαδο και ροζ πιπέρια


Το μαρινάρισμα των ωμών ψαριών είναι τέχνη δύσκολη και απαιτεί πολύ φρέσκο ψάρι και μεγάλη ακρίβεια στα υλικά και στους χρόνους. Το καθάρισμα δε, είναι πολύ δύσκολη διαδικασία… Αυτό, μπορείτε να το αναθέσετε στον ιχθυοπώλη σας. Τα υπόλοιπα θέλουν μαστοριά και όρεξη. Το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας δικαιώσει!
 Μερίδες : 2
Χρόνος προετοιμασίας : 45m
Χρόνος ψησίματος : 0m
Έτοιμο σε : 45m

Το μαρινάρισμα των ωμών ψαριών είναι τέχνη δύσκολη και απαιτεί πολύ φρέσκο ψάρι και μεγάλη ακρίβεια στα υλικά και στους χρόνους. Το καθάρισμα δε, είναι πολύ δύσκολη διαδικασία… Αυτό, μπορείτε να το αναθέσετε στον ιχθυοπώλη σας. Τα υπόλοιπα θέλουν μαστοριά και όρεξη. Το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας δικαιώσει!
Υλικά
1 λαβράκι μεγάλο, (περίπου 1/2 κιλό), καθαρισμένο καλά
2 λεμόνια, το χυμό τους
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
ροζ πιπέρι σε κόκκους (άφθονο)
αλάτι
Διαδικασία

Βήμα 1

Με ένα τσιμπιδάκι φρυδιών βγάζετε από τα φιλέτα τα περιττά κοκκαλάκια. Τα πλένετε και τα σκουπίζετε καλά και αλατίζετε.
Βήμα 2

Τα τοποθετείτε σε ένα μακρόστενο δοχείο και τα περιχύνετε με το χυμό των λεμονιών. Τα αφήνετε στο ψυγείο για 8 ώρες περίπου.
Βήμα 3

Όταν το χρώμα τους γίνει άσπρο, τα βγάζετε, τα σκουπίζετε και με ένα εξαιρετικά κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε σε λεπτές φετούλες.
Βήμα 4

Απλώνετε σε μια ελαφρώς βαθιά πιατέλα, περιχύνετε με το καλύτερο παρθένο ελαιόλαδο που μπορείτε να βρείτε και σκορπίζετε από πάνω μπόλικους κόκκους από ροζ πιπέρι.
Βήμα 5

Βάζετε το λαβράκι στο ψυγείο και το σερβίρετε με τους πρώτους ουζομεζέδες που θα μπουν στο τραπέζι σας.





Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου