Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ομπάμα: Το Κολοσσαίο είναι μεγαλύτερο από γήπεδο μπείζμπολ!

Τον ξενάγησε Ιταλίδα αρχιτέκτονας.Εντυπωσιασμένος ο Αμερικανός πρόεδρος από την αρχιτεκτονική του ρωμαϊκού μνημείου «Είναι πιο μεγάλο από γήπεδο μπέιζμπολ», είπε
εντυπωσιασμένος για το Κολοσσαίο ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη διάρκεια της ξενάγησής του στο σπουδαίου ρωμαϊκό μνημείο.Έχοντας δίπλα του μόνο την αρχιτέκτονα και τεχνική διευθύντρια του αμφιθεάτρου, Μπάρμπαρα Νατζάρο, η οποία του εξήγησε ιστορικά στοιχεία του Κολοσσαίου, απαντώντας στις απορίες του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θαύμασε από κοντά το μεγαλειώδες αμφιθέατρο… θανάτου.
Μάλιστα, σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους μονομάχους ρωτώντας την Νατζάρο: «Ας πούμε ότι κάποιος (από τους δύο μονομάχους) έχει πέσει στο έδαφος, δεν πρέπει να τον σκοτώσει ο άλλος οπωσδήποτε;». Με το γνωστό του χιούμορ, πάντως, σχολίασε στους δημοσιογράφους τη χωρητικότητα του Κολοσσαίου λέγοντας ότι πρέπει να ελέγξει πόσες θέσεις έχει, για να προσθέσει στη συνέχει ότι είναι «εξαιρετικό».
Δεν παρέλειψε να επισκεφθεί ούτε τα υπόγεια, όπου βρίσκονταν τα κλουβιά για τα άγρια ζώα αλλά και τα όπλα των μονομάχων, ενώ δεν ξέχασε ούτε τη σύζυγό του Μισέλ και τις κόρες του Σάσα και Μαλία, στις οποίες αγόρασε σουβενίρ. Πάντως, σύμφωνα με την αποστολή των δημοσιογράφων που ακολουθούσαν τον πρόεδρο των ΗΠΑ, χαρακτήρισαν το Κολοσσαίο «άδειο» συγκριτικά με τον Λευκό Οίκο με μοναδική εξαίρεση «τους άνδρες ασφαλείας του προέδρου και μία μαύρη γάτα», ενώ σχολίασαν ότι ο Ομπάμα «έδειχνε κοντός σε σχέση με τα ψηλά τείχη» του μνημείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου