Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

"Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει!" Θα τραγουδήσει ο Κώστας Χατζής στη μουσική σκηνή της Θεσσαλονίκης Love Casual Living

Του Νίκου Μόσχοβου,
Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει! Θα τραγουδήσει ο Κώστας Χατζής το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 στη μουσική σκηνή
της Θεσσαλονίκης «Love Casual Living» (φωτογραφία), όπου η ώρα προσέλευσης του κοινού ορίστηκε για τις δέκα το βράδυ!
Ο Κώστας Χατζής δεν είναι τυχαίος τραγουδοποιός, αφού στα πενήντα χρόνια της καλλιτεχνικής του πορείας  ξέρει να εμπνέεται, να δημιουργεί, να παίζει με τη κιθάρα και να τραγουδά με το δικό του ξεχωριστό τρόπο.

«Σπουδαίοι άνθρωποι  αλλά,  η μοναξιά τους παγώνει, πηγαίνουνε στο σινεμά, για να μη νοιώθουνε μόνοι…», έχει γράψει και ερμηνεύσει κάποτε ο ίδιος αποτυπώνοντας ίσως το κλίμα της ανθρώπινης απομόνωσης, που άρχισε να διαφαίνεται από πολύ νωρίς.
Έτσι, ο ίδιος διάλεξε αυτή τη φορά να επικοινωνήσει με τη ιδιαίτερη «βραχνή» φωνή του μέσω μιας συναυλίας που τα λέει όλα στον τίτλο: «Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει».
Ο γνωστός τραγουδοποιός θεωρείται ο πρώτος στην Ελλάδα που καθιέρωσε τις μπαλάντες κοινωνικού περιεχομένου, οι οποίες ξεκίνησαν με άλλη αφετηρία από τον Γούντι Γκάρθι στις ΗΠΑ.
Με αυτό τον τρόπο κατόρθωσε ο Κώστας Χατζής να συνθέσει πολλά τραγούδια, τα οποία θεωρούνται σήμερα κομμάτια του καλού έντεχνου Ελληνικού τραγουδιού.
Τραγούδια, όπως είναι τα εξής : «Απ’ τ’ αεροπλάνο», «Σπουδαίοι άνθρωποι, αλλά…», «Ο Στρατής», «Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει», «Δε βαριέσαι αδερφέ», «Κι ύστερα» κι  «Η αγάπη όλα τα υπομένει» έχουν σιγοψιθυριστεί  από στόμα σε στόμα κατακτώντας ακόμα και τη  σημερινή νέα γενιά!
Το καλοκαίρι περιόδευσε ο καλλιτέχνης ανά την Ελλάδα,  ενώ τώρα έρχεται στη Θεσσαλονίκη για να «ταξιδέψει» τους φιλότεχνους σε ένα μελωδικό πανόραμα, που χαρακτηρίζεται από τη λυρικότητα και την ευαισθησία των στίχων, καθώς και της μουσικής των τραγουδιών, τα οποία  «σημάδεψαν» μια ολόκληρη εποχή.
Επί  σκηνής μαζί με τον Κώστα Χατζή θα βρίσκεται και η ερμηνεύτρια, Μαρία Αλεξίου, ενώ την ορχήστρα ανέλαβε να διευθύνει ο μαέστρος, Γιώργος Παγιάτης. Το Love Casual Living λειτουργεί στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 16 στο Βυζάντιο της  Θεσσαλονίκης.
Η τιμή εισόδου ορίστηκε στα 10 ευρώ, ενώ οι ενδιαφερόμενοι-ες μπορούν να προβούν σε κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα με αριθμούς κλήσεων 2310- 365.425 και 2310- 441.601.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου