Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Ραφήνα - Πυροβολούν ζώα με αεροβόλο

Ραφήνα 24/11/2012
Είμαι δημότης Ραφήνας από την στιγμή που γεννήθηκα και μετά λύπης μου θέλω να αναφέρω ένα απίστευτο γεγονός που λαμβάνει χώρα τον τελευταίο καιρό στην πόλη μας.

Στην περιοχή «Παλιά Δεξαμενή» στο δημοτικό οικόπεδο που βρίσκεται ανάμεσα στις οδούς Δημοσθένη Καλεμκερή & Ναπολέοντα Σουκατζίδη, με είσοδο από την Προύσσης, εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει κάποιος που σκοτώνει ζώα με αεροβόλο όπλο. Δεν είναι ακόμα διευκρινισμένο αν πρόκειται για ενήλικα ή έφηβο. Οι πράξεις του όμως είναι περισσότερο από απάνθρωπες. Δεν του αρκεί που χτυπά τα ζώα αλλά ενίοτε κρεμά τα λάφυρα του στο εγκαταλελειμμένο σπίτι στο δημοτικό οικόπεδο σε κοινή θέα προφανώς για να «θαυμάσουμε» την ικανότητα του στο σημάδι. Άλλες φορές δένει με σπάγκους πουλιά στα δέντρα για να μπορέσει να εξασκηθεί στο σημάδι. Αδιανόητες συμπεριφορές. Σημειώστε ότι υπάρχουν φωτογραφίες που αποδεικνύουν αυτά που περιγράφω.

Το δημοτικό οικόπεδο είναι ένα ασύλληπτο νεκροταφείο ζώων. Το σπίτι μου συνορεύει με το οικόπεδο αυτό και δυστυχώς πολλά ζώα που έχουμε στην οικογένεια ή έχουν οι συγκάτοικοι μας χτυπήθηκαν από τον δράστη. Συγκεκριμένα μέχρι τώρα έχει σκοτώσει 4 γάτες μας. Όσο για τα αδέσποτα ζώα, δυστυχώς είναι αμέτρητα. Επίσης αρκεί απλά να αναφέρω ότι δεν υπάρχουν πλέον στην γειτονιά μας χελιδόνια, καρακάξες ή άλλα πουλιά γιατί απλά τα εξαφάνισε.

Το πρόβλημα κάθε μέρα που περνάει γίνεται και μεγαλύτερο γιατί οι επιθέσεις πολλαπλασιάζονται και συμβαίνουν μέσα στην αυλή του σπιτιού μας. Τα παράθυρα των συγκατοίκων έχουν χτυπηθεί από το αεροβόλο πολλές φορές. Τζάμια και παντζούρια φέρουν τα σημάδια της δράσης του. Πλέον δεν διστάζει να πυροβολήσει ακόμα και όταν κυκλοφορούμε στην αυλή. Τα δύο τελευταία περιστατικά με ζώα συνέβησαν ενώ υπήρχαν άνθρωποι στην αυλή.

Είναι θέμα τύχης ότι έως τώρα δεν έχει χτυπήσει κάποιον άνθρωπο αλλά νομίζω ότι δεν θα το αποφύγουμε. Είναι αδιανόητο να κυκλοφορούμε κοιτάζοντας συνέχεια γύρω μας για να γλιτώσουμε από τα χτυπήματα του. Η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει κάτι άμεσα γιατί η ταυτότητα του δράστη είναι αδιευκρίνιστη προς το παρόν, αλλά ζήτησε παρέμβαση του εισαγγελέα γιατί πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Δυστυχώς είμαστε όλοι υπεύθυνοι για αυτήν την συμπεριφορά. Είτε γιατί ανεχόμαστε φαινόμενα βίας γιατί προέρχονται από την οικογένεια μας ή από φιλικές οικογένειες, είτε γιατί αγοράζουμε στα παιδιά μας όπλα για να παίζουν, είτε γιατί αφήνουμε τα παιδιά μας να κάνουν ότι θέλουν αρκεί να έχουμε την ησυχία μας. Αν ο δράστης είναι ενήλικας τότε το θέμα είναι ακόμα πιο σοβαρό, γιατί η διαταραχή που ενδεχομένως να έχει μοιάζει να είναι πάρα πολύ επικίνδυνη. Δεν είμαι ειδικός, αλλά δεν νομίζω να χρειάζεται εξειδίκευση για να καταλάβει κανείς την σοβαρότητα της κατάστασης.

Όποιος έχει πληροφορίες για την ταυτότητα του δράστη παρακαλώ πολύ να επικοινωνήσει με την αστυνομία. Είναι ένα πολύ επικίνδυνο φαινόμενο και πρέπει να αντιμετωπιστεί . Είναι πολύ εύκολο από το αεροβόλο να περάσει στο επόμενο στάδιο και να πάρει καραμπίνα και από ζώα και πουλιά να χτυπήσει παιδιά και ενήλικες. Αν συνεχίσει να δρα ανενόχλητος πολύ σύντομα θα μιλάμε για κάποιο θύμα και όχι πλέον για κακοποίηση ζώων. Επίσης σας παρακαλώ να λάβετε σοβαρά υπόψη ότι δεν τον εμποδίζει τίποτα να αλλάξει γειτονιά και πεδίο δράσης και αύριο να είναι στο δικό σας σπίτι. Πριν θρηνήσουμε κάποιον άνθρωπο πρέπει κάτι να κάνουμε.

Γι’ αυτό καλώ όποιον ξέρει κάτι να βοηθήσει.
Πριν είναι πολύ αργά.

Σας ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου