Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2025

Lussile: Πώς «ξηλώθηκε» το ύφασμα της γνωστής φίρμας γυναικείων ενδυμάτων (pics)



Στο «αξίωμα» που θέλει όταν αρχίσει το… ξήλωμα ενός πουλόβερ, αυτό να φτάνει μέχρι την τελευταία κλωστή του, παραπέμπει η περιπετειώδης ιστορία της γνωστής φίρμας γυναικείων

ενδυμάτων “Lussile” που παρά την πολυετή επιτυχημένη παρουσία στην αγορά, εισήλθε την περίοδο της οικονομικής κρίσης σε καθοδική τροχιά και πλέον είναι αντιμέτωπη με τους πλειστηριασμούς.

Το πρώτο πολλαπλό σφυρί για τις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Κολωνό χτύπησε στις 21 Νοεμβρίου 2024, με συνολική τιμή εκκίνησης 3,12 εκατ. ευρώ, αλλά αποδείχθηκε… άσφαιρο ελλείψει πλειοδοτών.
Ο νέος πλειστηριασμός




Ωστόσο, ήδη έχει προγραμματιστεί επαναληπτικός πλειστηριασμός για τις 22 Ιανουαρίου, με επισπεύδουσα τη doValue και με τη συνολική τιμή πρώτης προσφοράς να παραμένει στα 3.119.000 ευρώ.

Ο πλειστηριασμός στρέφεται σε βάρος της «Αφοί Μ. Καμινιώτη Ανώνυμη Βιοτεχνική Εταιρεία Κατασκευής και Εμπορίας Ετοίμων Ενδυμάτων» και αφορά οριζόντιες ιδιοκτησίες που συναποτελούν τετραώροφο κτίριο καθώς και 31 θέσεις στάθμευσης.


Με βάση τα στοιχεία, πρόκειται περί οικοπέδου άρτιου και οικοδομήσιμου, εκτάσεως (μετά τη διαπλάτυνση της οδού Ηρούς) 1.050,22 τ.μ., που βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου σχεδίου του Δήμου Αθηναίων, στη θέση “Κολοκυνθούς” και στην οδό Ηρούς, πρώην αριθ. 21 και νυν 13 Α’.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης και το έγγραφο του πλειστηριασμού οι τιμές πρώτης προσφοράς έχουν οριστεί για το Α’ Υπόγειο σε 283.000 ευρώ, για το Ισόγειο σε 592.000 ευρώ, για τον Α’ όροφο σε 534.000 ευρώ, για τον Β’ όροφο σε 550.000 ευρώ, για τον Γ’ όροφο σε 558.000 και για τον Δ’ όροφο σε 292.000 ευρώ, ενώ για κάθε θέση στάθμευσης σε 10.000 ευρώ.



Έτσι η συνολική τιμή εκκίνησης του ενιαίου ακινήτου αφού αυτό αποτελεί μια ενιαία οικονομική ενότητα ανέρχεται στο ποσό των 3.119.000 ευρώ.

Όσον αφορά τα εμπράγματα βάρη υπάρχουν:


-Προσημείωση υπέρ της Alpha Bank για ποσό 4.250.000 ευρώ εγγραφείσα στις 23.12.2009
-Υποθήκη για ποσό 2.664.462,66 ευρώ υπέρ της Α.Α.Δ.Ε / Ε.Μ.ΕΙΣ., εγγραφείσα στις 9.8.2021.
-Αναγκαστική κατάσχεση υπέρ της M.H για ποσό 179.449,37 ευρώ εγγραφείσα στις 28.6.2019.
-Η αναγκαστική κατάσχεση που οδηγεί στον πλειστηριασμό.
Η αφετηρία, η άνοδος και η πτώση



Είναι γεγονός ότι στο γυναικείο καταναλωτικό κοινό η φίρμα “Lussile”, δημιούργημα των αδελφών Καμινιώτη, υπήρξε επί σειρά ετών ταυτισμένη με το ποιοτικό έτοιμο ένδυμα, κατακτώντας μεγάλα μερίδια στην αγορά.


Έτσι, έζησε ένδοξες εποχές τη δεκαετία του ’90 και μετά, αλλά στην πορεία ήρθε αντιμέτωπη με τις συνέπειες των διαδοχικών κρίσεων.

Μπορεί βέβαια η εταιρεία “Lussile” να ιδρύθηκε το 1990, ωστόσο η δραστηριότητα των αδελφών Καμινιώτη με το γυναικείο ένδυμα χρονολογείται από το 1973, δηλαδή πριν από μισό αιώνα.


Εκείνη τη χρονιά συστάθηκε η «Αφοί Καμινιώτη Ο.Ε.» με αποκλειστικό αντικείμενο την ραφή γυναικείων ενδυμάτων. Στη συνέχεια η εταιρεία έγινε Ε.Π.Ε. και το 1990 εξελίχθηκε σε Α.Β.Ε.Ε. με το σήμα “Lussile”, λανσάροντας γυναικείο ένδυμα και αξεσουάρ (ζώνες, τσάντες, φουλάρια κλπ). Έκτοτε καθιερώθηκε στην αγορά ως μια εταιρεία με καθετοποιημένη παραγωγική δομή που πρόσφερε στην μοντέρνα γυναίκα, ποιοτικές επιλογές υψηλού κύρους.

Το πρώτο κατάστημα “Lussile” εγκαινιάστηκε το 1993 στη Θεσσαλονίκη, ενώ ακολούθησαν πολλά ακόμη στην Αθήνα και σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Όλα αυτά οδήγησαν σε εκτόξευση της φήμης και των επιδόσεων με αποτέλεσμα σε κάποια φάση η εταιρεία των αδελφών Καμινιώτη να θεωρείται η δεύτερη μεγαλύτερη εγχώρια παραγωγός υφασμάτινων γυναικείων ενδυμάτων. Μάλιστα ξεχώριζε για τα ποιοτικά υφάσματα που χρησιμοποιούσε και ήταν ιταλικής, γαλλικής γερμανικής και ελληνικής προέλευσης, αλλά και για τα θηλυκά και υψηλής αισθητικής σχέδια. Έτσι, στα μέσα της δεκαετίας του 90’ ο τζίρος της ξεπερνούσε τα 2 δισ. δραχμές με τα κέρδη να φτάνουν και τα 280 εκατ. δραχμές.

Στη συνέχεια όμως τόσο η συγκεκριμένη, όσο και οι περισσότερες εταιρείες του κλάδου «πλήρωσαν» την κατάρρευση της αγοράς λόγω της πολυετούς οικονομικής κρίσης και των αλυσιδωτών συνεπειών της. Στην περίπτωση της “Lussile” κρίσιμο ρόλο φαίνεται να έπαιξε και ένα ομολογιακό δάνειο ύψους 8,6 εκατ. ευρώ που εκδόθηκε από τις τράπεζες το 2009, αλλά στην πορεία μεγάλο μέρος του έμεινε «ακάλυπτο».

Αργότερα, τα πρόσωπα της οικογένειας Καμινιώτη που συμμετείχαν στη διοίκηση της εταιρείας παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους με αποτέλεσμα αυτή να παραμείνει «ακέφαλη». Έτσι, με ενέργειες των τραπεζών από το 2019 μέχρι σήμερα η εταιρεία λειτουργεί με διοίκηση διορισμένη από το δικαστήριο.

Μάλιστα τον περασμένο Σεπτέμβριο, με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ανανεώθηκε για έξι ακόμη μήνες η θητεία του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο απαρτίζεται από τους Ν. Αυγουστινιάτο, Φ. Παπαδογιάννη και Μ. Χήναρη.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η εταιρεία, έστω και με περιορισμένη εμβέλεια, εξακολουθεί να είναι παρούσα και σήμερα στην αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου