Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Ρούντι Τζουλιάνι: Πρέπει να δώσει διαμέρισμά του στο Μανχάταν ως αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμηση

Ο Ομοσπονδιακός δικαστής της Νέας Υόρκης έδωσε εντολή στον πρώην δικηγόρο του Ντόναλντ Τραμπ και δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Ρούντι Τζουλιάνι να δώσει όλα τα πολύτιμα υπάρχοντά του ανάμεσά τους και ένα πολυτελές ρετιρέ του στο Μανχάταν στις Ρούμπι Φρίμαν και της Σέι Μος, των εργαζομένων της Τζόρτζια που δυσφήμησε και στις οποίους οφείλει ένα ποσό που ξεπερνά τα 150 εκατομμύρια δολάρια. Ο δικαστής Λιούις Λίμαν του ομοσπονδιακού δικαστηρίου στο Μανχάταν είπε ότι ο Τζουλιάνι έχει επτά ημέρες να μεταβιβάσει το ακίνητο μέσω καταπιστεύματος του οποίου τον αποκλειστικό έλεγχο θα έχουν οι δύο γυναίκες.
Ο Τζουλιάνι είχε κατηγορήσει τις δύο συγκεκριμένες εργαζόμενες της πολιτείας της Τζόρτζια για νοθεία και οι συγκεκριμένες γυναίκες τον μήνυσαν για συκοφαντιή δυσφήμιση και δικαιώθηκαν δικαστικά.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ομοσπονδιακό δικαστήριο αποφάσισε πως ο Τζουλιάνι πρέπει να πληρώσει σχεδόν 150 εκατομμύρια δολάρια στις δύο γυναίκες. Αναλυτικά το δικαστήριο έχει επιδικάσει από 16.171.000 δολάρια και 16.998.000 δολάρια σε κάθε γυναίκα για την δυσφήμηση, 20 εκατομμύρια δολάρια σε κάθε μία για ψυχική οδύνη και 75 εκατομμύρια δολάρια συνολικά ως αποζημίωση.



Ο Τζουλιάνι έχει υποβάλλει αγωγή από την πλευρά του προς την καμπάνια του υποψήφιου προέδρου και πρώην στενότατου συνεργάτη, Ντόναλντ Τραμπ, και στην δίκη τον περασμένο Δεκέμβριο ενώπιον δικαστών είχε ισχυριστεί πως ζητά 2 εκατομμύρια δολάρια που του οφείλουν. Το συγκεκριμένο ποσό, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα, ο Τζουλιάνι το αξιώνει σήμερα από το ταμείο που διαχειρίζεται η καμπάνια του Τραμπ και δεν του έχει όπως αναφέρει καταβληθεί.

Δεν είναι σαφές ακόμη εάν οι δικαστές της Νέας Υόρκης προχωρήσουν σε νέα εντολή κατάσχεσης του Τζουλιάνι και για άλλα ακίνητα που έχει στην κατοχή του ένα από αυτά στη Φλόριντα, μία βίλα πολλών τετραγωνικών μέτρων πάνω στην θάλασσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου