Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε στη Γάζα τον Αζίζ Σαλχά - Πριν από 24 χρόνια είχε φωτογραφηθεί με το αίμα από το λιντσάρισμα δύο εφέδρων

 Τον θάνατο με πυραυλικό χτύπημα στην κεντρική Γάζα του Αζίζ Σαλχά, ο οποίος το 2000 είχε φωτογραφηθεί με αίμα στα χέρια από το λιντσάρισμα δύο εφέδρων, ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης ο στρατιωτικός ραδιοφωνικός σταθμός του Ισραήλ.Ο Σαλχά είχε γίνει γνωστός μετά τη φωτογραφία του από τα παράθυρα αστυνομικού τμήματος στην Ραμάλα στην οποία φαινόταν να δείχνει τα χέρια του που είχαν βαφτεί με το αίμα των εφέδρων των IDF, Βαντίμ Νορζίκ και Γιοσέφ Αβραχάμι.
Το λιντσάρισμα των δύο εφέδρων από τον παλαιστινιακό όχλο είχε γίνει στο αστυνομικό τμήμα της Ελ Μπιρέχ αφού είχαν συλληφθεί από την παλαιστινιακή αρχή.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post οι δύο έφεδροι είχαν μπει κατά λάθος στη Ράμαλα όταν εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν. Μετά τη σύλληψή τους είχαν οδηγηθεί σε τμήμα κοντά στο αρχηγείο της PLO.

Η φήμη ότι οι αρχές κρατούν δύο μυστικούς αξιωματούχους του Ισραήλ κυκλοφόρησε γρήγορα και σύντομα έξω από το τμήμα βρέθηκαν 1.000 άνθρωποι που ζητούσαν τον θάνατό τους.

Τότε είχε γίνει γνωστό ότι ο όχλος ξυλοκόπησε και μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τους δύο εφέδρους.

Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2022 άφησε την τελευταία του πνοή από καρκίνο άλλος ένας από τους ταυτοποιημένους δράστες της δολοφονίας των εφέδρων, ο Νασέρ Αμπού Χαμίντ, ο οποίος είχε ιδρύσει την Ταξιαρχία των Μαρτύρων του Αλ Ακσα της Φατάχ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου