Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Σύγκρουση τρένων στην Ουαλία: Ένας νεκρός και 15 τραυματίες

 Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του και άλλοι 15 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά τη σύγκρουση δύο τρένων στην Ουαλία το βράδυ της Δευτέρας.Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 19:30 (21:30 ώρα Ελλάδας), όταν το δρομολόγιο των 18:31 από το Σρούσμπερυ προς το Αμπερίστουϊδ συγκρούστηκε με το δρομολόγιο των 19:09 από το Machynlleth προς το Σρούσμπερυ. Η σύγκρουση συνέβη στη γραμμή μεταξύ Machynlleth και Caersws, οδηγώντας σε πλήρες κλείσιμο της γραμμής αλλά και του αυτοκινητόδρομου.
Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα και ένα ελικόπτερο της ακτοφυλακής. Οι πυροσβέστες και οι παραϊατρικοί συνεργάστηκαν με την αστυνομία Dyfed-Powys και τη βρετανική αστυνομία μεταφορών, η οποία ηγείται της έρευνας για το περιστατικό. Εκπρόσωπος της αστυνομίας σημείωσε ότι η σύγκρουση σημειώθηκε με «χαμηλή ταχύτητα».
Σε κοινή δήλωσή τους, η Network Rail και η Transport for Wales (TfW) ανέφεραν: «Η σιδηροδρομική εταιρεία Network Rail και η Transport for Wales (TfW), η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη για την εκτέλεση των δρομολογίων, δεν έχουν καμία σχέση με την κατάσταση: «Κύρια προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των επιβατών και των συναδέλφων μας». Οι φορείς επιβεβαίωσαν ότι η γραμμή παραμένει κλειστή και ότι ο κεντρικός δρόμος A470 στο Talerddig είναι επίσης κλειστός, με την αστυνομία του Dyfed-Powys να συμβουλεύει τους οδηγούς να αποφεύγουν την περιοχή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου