Για τον Έλληνα χάκερ ετών... 13, ο οποίος κατάφερε να παραβιάσει τους κωδικούς όλων των υπουργείων, μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης.Όπως είπε, «έχουμε πάρει ένα πρόγραμμα που αφορά σε παιδιά που είχαν παραβατική συμπεριφορά πριν και είχαν δεχθεί αναμορφωτικά μέτρα, ανέλαβαν να είναι μέντορες σε παιδιά που είναι τώρα παραβάτες. Υπήρχε ένας 13χρονος χάκερ που έσπασε όλη την κυβερνοασφάλεια των υπουργείων. Και επειδή δεν είχε συναίσθηση του τι κάνει, ενημέρωνε και τα υπουργεία ότι τους έσπασε τον τάδε κώδικα».
Συνέχισε δε λέγοντας πως «τον έπιασαν αυτόν, και το παιδί αυτό είναι μέντορας πλέον. Αυτός έτυχε να πέσει σε καλούς δικαστές οι οποίοι είδαν ότι είναι διάνοια και του έδωσαν μία δυνατότητα να εξελιχθεί. Στα 16 του έτη, ήρθαν οι Ισραηλινοί να τον πάρουν για τις δικές τους εταιρείες. Αλλά δεν μπορούσε να πάει γιατί ήταν ανήλικος. Τώρα δουλεύει σε μια μεγάλη εταιρεία στην Ελλάδα».
Αρχικά ο κ. Φλωρίδης μίλησε στο Mega για το ζήτημα των σιδηροδρόμων με αφορμή την απεργία των εργαζομένων της Hellenic Train.
«Χρειάζεται να επιταχύνουμε. Είναι αλήθεια πως αλλού πηγαίνουμε καλά, τρέχουμε, και αλλού εμφανίζουμε καθυστερήσεις. Το μήνυμα από τις ευρωεκλογές που το ανέλυσε και ο πρωθυπουργός ήταν «δουλέψτε περισσότερο». Δεν νομίζω ότι λείπουν τα χρήματα. Δεν είναι το αντικείμενό μου και ίσως μου διαφεύγουν πράγματα, ωστόσο υπάρχει μια γενική απαίτηση από τον κόσμο», σημείωσε
Στην συνέχεια τοποθετήθηκε για την βία των ανηλίκων και τις δικαστικές αποφάσεις.
«Έχει γίνει εκτεταμένη παρέμβαση στο ποινικό σύστημα της χώρας και παρόλα αυτά υπάρχουν κενά. Το επόμενο διάστημα θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όλα τα κενά ή τουλάχιστον τα περισσότερα από αυτά. Για την 14χρονη, δεν είναι κενό αλλά δεν είναι αυτά που θα αναλογούσαν στην ποινική ευθύνη των γονέων που αφήνουν τα παιδιά τους χωρίς εποπτεία. Σε λίγες μέρες θα το κλείσουμε και αυτό. Υπάρχει μια ποινική αντιμετώπιση για τους γονείς που παραμελούν την επιμέλεια στα παιδιά τους, η οποία δεν είναι ανάλογη με το δυσάρεστο αποτέλεσμα που επέρχεται. Και εκεί θα παρέμβουμε. Τα περισσότερα αποδίδουν, όμως υπάρχουν λίγα και κρίσιμα κενά. Όλα ξεκινούν από την οικογένεια. Οι γονείς που ασκούν την σωστή φροντίδα στα παιδιά τους έχουν θετικό αποτέλεσμα. στην συντριπτική πλειοψηφία ισχύει αυτό. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που δεν ασκείται η επιμέλεια και η φροντίδα που πρέπει. Είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα που είναι σε έξαρση και άρα πρέπει να ξεκινήσουμε από την ρίζα του. Η ρίζα του είναι η φροντίδα που πρέπει να ασκούν οι γονείς. Με τον νόμο που μπροστά του ο εισαγγελέας, σωστά έπραξε», είπε αρχικά.
Όσον αφορά στην πρόληψη: «Θα έπρεπε να υπάρχει συμβουλευτική υπηρεσία για τους γονείς, και το άλλο, να έρθει ένα ποινικό σύστημα το οποίο να έχει συνέπειες για εκείνον που δεν προσέχει την οικογένειά του ενώ έχει όλες τις προϋποθέσεις. Εξετάζουμε όπου υπάρχουν ρωγμές στο ποινικό μας σύστημα, ν να τις κλείσουμε. Για το να κόβονται επιδόματα για όσους παρανομούν, δεν είναι στην δική μου ευχέρεια. Η αίσθηση ατιμωρησίας που υπάρχει στον κόσμο μας έκανε να θέλουμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα. δεν είναι το τέλειο, έχει ρωγμές, αλλά χτίζουμε πάνω σε αυτή την βάση. Τα αποτελέσματα πιστεύω θα αρχίζουν να φαίνονται. Τώρα, αν κανείς κάτι και το δικαστήριο σου δίνει αναστολή, αν κανείς ξανά κάτι, πας στην φυλακή δεν έχει δεύτερη ευκαιρία».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου