Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Lexus LFA








 Lexus ετοιμάζει το διάδοχο του θρυλικού LFA  Η ιαπωνική μάρκα πρόκειται να παρουσιάσει εντός των επόμενων ετών το νέο της supercar με «καρδιά» έναν twin-turbo V8. Στοχεύοντας να ανταγωνιστεί τις Aston Martin Vantage και Mercedes-AMG GT, η Lexus εξελίσσει τον αντικαταστάτη του θρυλικού LFA.
Το νέο supercar εμφανίστηκε πρόσφατα να πραγματοποιεί εντατικές δοκιμές στο Spa-Francorchamps και οι πρώτες εντυπώσεις μιλούν για την εξέλιξη του κόνσεπτ GR GT3 της Toyota.




Lexus LFA

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα το δούμε σε κάποια μεγάλη έκθεση αυτοκινήτου εντός των επόμενων δύο ετών, καθώς και ότι θα αποτελεί μία πολιτική έκδοση του αγωνιστικού GR GT3 που θα τρέχει για την Toyota σε αγώνες αντοχής παγκοσμίως.

Αναμένεται να διαθέτει έναν V8 μεγάλης χωρητικότητας ο οποίος θα συνοδεύεται από δύο turbo και υβριδική υποβοήθηση. Ταυτόχρονα, η πιθανή του ονομασία είναι το LFR.

Παρότι δεν έχει γνωστοποιηθεί τίποτα σχετικά με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, μπορούμε να βασιστούμε στους τεχνικούς κανονισμούς που διέπουν την κατηγορία GT3, όπου και θα συμμετάσχει η αγωνιστική έκδοση του μοντέλου.

Toyota GR GT3 concept

Υπολογίζουμε λοιπόν ότι η ιπποδύναμη θα κυμαίνεται μεταξύ 500 και 600 ίππων και ότι το βάρος θα περιοριστεί στα 1.300 κιλά.


Αυτό φυσικά είναι μία βάσιμη υπόθεση και τίποτα παραπάνω, αλλά εφόσον έχουμε παρουσίαση εντός των επόμενων δύο ετών, δε χρειάζεται να κάνουμε πολλή υπομονή για να δούμε τον αντικαταστάτη του εμβληματικού LFA.

Συνολικά, αναμένεται μέχρι το τέλος της δεκαετίας η Toyota να συνεχίσει να εξελίσσει κινητήρες εσωτερικής καύσης, ενώ την ίδια ώρα, η Lexus πρόκειται να διαθέσει supercar που θα έχει τόσο αμιγώς ηλεκτρική, όσο και θερ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου