Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Dacia Bigster

Τα στελέχη της ρουμανικής εταιρείας δημιουργήσαν ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη όταν ανακοίνωσαν ότι το αυτοκίνητο θα έμπαινε σε παραγωγή. Από τότε, φροντίζουν για την εξέλιξή του η οποία ολοκληρώνεται και το Bigster αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα και να ενταχθεί στην γκάμα της εντός του 2025.Με αυτό η Dacia δείχνει να μεταβάλλει κάπως τον εταιρικό χαρακτήρα της, τουλάχιστον αναφορικά με τις διαστάσεις των αυτοκινήτων της. Με το Bigster θα ενταχθεί σε μια κατηγορία οχημάτων στην οποία δεν αντιπροσωπευόταν ως τώρα. Το σχετικά μεγάλων διαστάσεων SUV μοντέλο θα διατίθεται και ως επταθέσιο, ενώ θα είναι τόσο δικίνητο (εμπροστοκίνητο) όσο και τετρακίνητο.


Το καινούργιο μοντέλο βασίζεται σε μια επιμηκυσμένη εκδοχή της πλατφόρμας CMF-B. Οι πρώτες πληροφορίες από όσους έχουν δει από κοντά τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα με τα οποία γίνονται οι δοκιμές εξέλιξής του αναφέρουν ότι το αμάξωμά του μοιάζει πολύ με αυτό του πρωτότυπου αλλά έχει στοιχεία και από το νέο Duster.

Αναλυτικότερα, οι ομοιότητες μεταξύ των δύο αφορούν στα φώτα, εμπρός και πίσω, στη μάσκα, στη διαμόρφωση των θόλων των τροχών και στη μορφοποίηση του αμαξώματος στο πίσω μέρος. Το Bigster θα είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις γεγονός που σημαίνει ότι και ο εσωτερικός χώρος θα είναι πιο ευρύχωρος και θα μπορεί να δεχτεί έως και επτά επιβάτες.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες με τους οποίους θα διατίθεται, πιθανότατα θα είναι οι βενζίνης, αυτοί και με το σύστημα ήπιας υβριδικής διάταξης και το πλήρως υβριδικό, όπως και ο 1.0 TCe των 100 ίππων διπλού καυσίμου, ο οποίος λειτουργεί τόσο με υγραέριο κίνησης όσο και με αμόλυβδη βενζίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου