Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Audi Q6 e-tron


Η γκάμα του ηλεκτρικού Audi Q6 e-tron επεκτείνεται, καθώς η γερμανική εταιρεία παρουσίασε την έκδοση Performance που θα προσφέρει πάνω από όλα σημαντική αυτονομία.Η νέα εκδοχή στην γκάμα του Q6 e-tron μπορεί να εξασφαλίζει 641 χιλιόμετρα αυτονομίας (βάσει κύκλου WLTP), χάρη στην μπαταρία LFP με ονομαστική ενεργειακή χωρητικότητα 100 kWh (net: 94,9 kWh).




Για να επιτευχθεί αυτό το νούμερο, σημαντικό ρόλο επιτελεί το σύστημα κίνησης του Q6 e-tron Performance, που διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 326 ίππων, όντας κατά 61 ίππους πιο «αδύναμος» από την έκδοση Quattro.

Ωστόσο, αυτό δεν το εμποδίζει από το να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 6,6 δευτερόλεπτα, μία σεβαστή επίδοση για το βάρος 2,2 τόνων μοντέλο, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 210 χλμ./ώρα.

Και η συγκεκριμένη έκδοση βασίζεται στην πλατφόρμα PPE, η οποία είναι γνωστή για την ευελιξία της, ενώ έχει εξελιχθεί σε συνεργασία Audi και Porsche, ενώ βρίσκεται και στην νέα Porsche Macan.

Επιπλέον, εξασφαλίζει ταχυφόρτιση DC με ισχύ 260 kW, με αποτέλεσμα σε περίπου 10 λεπτά φόρτισης να εξασφαλίζονται 260 χιλιόμετρα. Σε φορτιστή AC με 230 V ισχύ, η μπαταρία χρειάζεται περίπου 10 ώρες και 25 λεπτά για να φορτιστεί πλήρως από άδεια.



Ως προς τον εξοπλισμό, το Q6 e-tron Performance έρχεται με τροχούς 18 ιντσών, λεπτομέρειες σε μεταλλικό χρώμα Mythos Black και φωτιστικά σώματα LED.

Σύμφωνα με τη γερμανική μάρκα, το επίσημο λανσάρισμα του Q6 e-tron Performance έχει προγραμματιστεί για τον Αύγουστο, με την τιμή του να ξεκινά από τις 68.800 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου