Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

V8 Lamborghini


Η ιταλική μάρκα έδωσε μια πολλά υποσχόμενη πρόγευση, από την «καρδιά» της νέας Temπου θα διαδεχθεί την Huracan. Ναι, αυτό αποτελεί είδηση! Η διάδοχος της Lamborghini Huracan, η επερχόμενη Temerario, θα διαθέτει έναν από τους πιο ισχυρούς και υψηλόστροφους κινητήρες V8, που έχουν τοποθετηθεί ποτέ σε αυτοκίνητο παραγωγής.Ο νέος αντίπαλος της Ferrari 296 GTB, με την κωδική ονομασία «634», θα παρουσιαστεί τον Αύγουστο και πρόκειται να λανσαριστεί μέχρι το τέλος του έτους.

Θα διαθέτει ένα plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, στο κέντρο του οποίου θα βρίσκεται ένας διπλός υπερτροφοδοτούμενος V8 4,0 λίτρων που αποδίδει από μόνος του 789 ίππους.
Ίσως το πιο αξιοσημείωτο, είναι ότι αυτός ο νέος κινητήρας «κοκκινίζει» στις 10.000 σ.α.λ. και όπως αναφέρει η Lamborghini: «ένα νούμερο που συνήθως προορίζεται για αγωνιστικούς κινητήρες».

Πράγματι, αυτός είναι ο V8 με τις υψηλότερες στροφές που έχει τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε τρέχον αυτοκίνητο παραγωγής. Στην πραγματικότητα, μόνο λίγα υπεραυτοκίνητα που κυκλοφορούν στο δρόμο -συμπεριλαμβανομένων των Mercedes-AMG One, GMA T50 και Aston Martin Valkyrie- διαθέτουν κινητήρες που περιστρέφονται πιο γρήγορα.

Η Lamborghini Urus χρησιμοποιεί επίσης έναν V8 twin-turbo 4,0 λίτρων, αλλά ενώ αυτό είναι ένα μοτέρ που αναπτύχθηκε από την Audi, που μοιράζεται με διάφορα μοντέλα Porsche και Bentley, ο κινητήρας του «634» λέγεται ότι είναι ολοκαίνουργιος και αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου στο εργοστάσιο της Ιταλίας.

Η Lamborghini ανέφερε ότι: «ένα κρίσιμο στοιχείο της διαδικασίας σχεδιασμού ήταν να καθοριστεί ο ήχος» του νέου κινητήρα, ο οποίος υπόσχεται ότι θα έχει «μοναδικό και διακριτικό χαρακτήρα και θα προσφέρει στον οδηγό μια απαράμιλλη οδηγική εμπειρία».

Η ιταλική μάρκα δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει εάν αυτός ο κινητήρας προμηθεύεται από τη βρετανική εταιρεία Yasa, όπως στην περίπτωση της Revuelto. Επίσης, ο κατασκευαστής δεν έχει επικοινωνήσει συνολική συνδυασμένη ισχύ, αλλά αναμένεται να ξεπερνά τους 900 ίππους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου