Το κεντρικό κτήριο της Παγκόσμιας Τράπεζας κατέκτησε, πρόσφατα, η ελληνική κουζίνα, με αφορμή τους εορτασμούς των Ημερών Ελληνικής Κληρονομιάς.Ειδικότερα, η Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον και η Παγκόσμια Τράπεζα, προσκάλεσαν το ελληνικό εστιατόριο «Our Mom, Eugenia», να ετοιμάσει αυθεντικά ελληνικά πιάτα σε πραγματικό χρόνο, για τους εργαζόμενους της Παγκόσμιας Τράπεζας. Στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων, η σεφ Ευγενία Μαρκεσίνη-Hobson, συνιδιοκτήτρια της αλυσίδας εστιατορίων Our Mom Eugenia, με τη βοήθεια των σεφ της Παγκόσμιας Τράπεζας, προέβαλαν μέσα από έναν εκλεκτό μπουφέ την ελληνική γαστρονομία και την εξαιρετική ποιότητα των ελληνικών προϊόντων σε περίπου 600 από τους εργαζόμενους, ενώ παράλληλα στον χώρο παρουσιάστηκαν ελληνικά αγαθά υψηλής ποιότητας.
Μεταξύ άλλων, το μενού περιελάμβανε μία μεγάλη ποικιλία από ελληνικά πιάτα, όπως παστίτσιο, θαλασσινά, σπανακόπιτα, σούπες, αρνί κοκκινιστό, κοτόσουπα αυγολέμονο και φασολάδα, ποικιλία από σαλάτες και ελληνικά τυριά, σαλάτες όπως τζατζίκι, μελιτζανοσαλάτα, ταραμοσαλάτα και φάβα, καθώς και ελληνικά γλυκά, όπως μπακλαβάς, γαλακτομπούρεκο και πορτοκαλόπιτα.
Μάλιστα, η Πρέσβης της Ελλάδας κα Αικατερίνη Νασίκα, μοιράστηκε με τη σεφ Ευγενία τη συνταγή της για το σπανακόρυζο, δίνοντας μεγάλη χαρά στην Ευγενία.
Συγκινητικό είναι το γεγονός ότι η Μπάρμπαρα Χαραλάμπους Πιρς, πρόγονος της οικογένειας της σεφ Ευγενίας, εργάστηκε στην Παγκόσμια Τράπεζα όλη της τη ζωή, από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τη δεκαετία του 1980, συνεπώς η εκδήλωση είχε ακόμη μεγαλύτερη συναισθηματική βαρύτητα για τα μέλη του ελληνικού εστιατορίου
Ποια είναι όμως η σεφ Ευγενία;
Η Ευγενία, η οποία είναι σεφ τα τελευταία 30 χρόνια, μεγάλωσε στο νησί της Ζακύνθου και έμαθε τα μυστικά της ελληνικής κουζίνας από τη γιαγιά της, από την οποία πήρε και το όνομά της. Η σεφ γνώρισε τον άντρα της στην Αθήνα, όσο εκείνος βρισκόταν στην Ελλάδα με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ. Μαζί έχουν τρία παιδιά και έξι εγγόνια.
Το ελληνικό εστιατόριο Our Mom, Eugenia, είναι ένα μικρό, οικογενειακό εστιατόριο που από το 2016 σερβίρει αυθεντικά ελληνικά πιάτα, κατ’ αρχήν σε μία και μετέπειτα σε τρεις συνολικά τοποθεσίες στη Βόρεια Βιρτζίνια. Ανάμεσα στα πιάτα, ξεχωρίζουν οι ελληνικές σούπες, όπως φασολάδα, φακές και κοτόσουπα αυγολέμονο, οι ελληνικές σαλάτες όπως χωριάτικη, φάβα, τζατζίκι, σκορδαλιά, οι πίτες, τα ελληνικά τυριά, αλλά και τα λαχταριστά κυρίως πιάτα, όπως το γιουβέτσι, ο μουσακάς, τα γεμιστά, τα παϊδάκια και τα θαλασσινά.
Το εστιατόριο λειτουργεί από τη μαμά Ευγενία, και τους δύο γιούς της, Alex και Phil. Όπως αναφέρουν οι γιοί της σεφ, το εστιατόριο πήρε το όνομά του από τη μαμά τους, ως ένα μικρό δείγμα εκτίμησης για όλα όσα έχει κάνει για την οικογένεια όλα αυτά τα χρόνια. Τα πιάτα της Ευγενίας, έχουν λάβει λαμπερές κριτικές από την Washington Post, τη Wall Street Journal, το περιοδικό Northern Virginia, το περιοδικό Arlington και άλλα τοπικά μέσα.
Οι γιοι της Ευγενίας
Ο Alex και ο Phil γεννήθηκαν με λίγο περισσότερο από ένα χρόνο διαφορά στο Upper East Side του Μανχάταν στα μέσα της δεκαετίας του ’70. Η οικογένεια μετακόμισε στην Αθήνα στις αρχές της δεκαετίας του ’80, όπου τα παιδιά τελείωσαν το σχολείο.
Στη συνέχεια, ο Alex σπούδασε διαφήμιση και δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο του Maryland στο College Park. Ωστόσο, το ενδιαφέρον για τον κώδικα κατά τις πρώτες μέρες του διαδικτύου, τον οδήγησε στη Γερουσία των ΗΠΑ, όπου εργάστηκε ως προγραμματιστής για την πρώτη τους ιστοσελίδα, η οποία ξεκίνησε το 1995. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1996, αναλαμβάνοντας εκτελεστικούς ρόλους σε ελληνικές εταιρείες όπως οι Hellas On Line, OTEnet, Public και ΣΚΑΙ.
Από την πλευρά του, ο Phil φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Bryant στο Rhode Island και στο Barton College στη Βόρεια Καρολίνα με αθλητικές υποτροφίες, παίζοντας μπάσκετ. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ευρώπη, όπου έπαιξε επαγγελματικά σε Ελλάδα και Ιταλία για σχεδόν 15 χρόνια. Από τη θέση του σούτινγκ γκράντ, ο Phil ήταν συνήθως ένας από τους πρώτους σκόρερ στις ομάδες του.
Ο Phil επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2011, ενώ ο Alex το 2016. Και οι δύο είναι παντρεμένοι, με δύο παιδιά ο καθένας. Στον ελεύθερο χρόνο τους, ο Άλεξ συλλέγει δίσκους, ενώ ο Φιλ προπονεί ομάδα μπάσκετ νέων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου