Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Νοσοκομείο αποτίει φόρο τιμής στον Jasper, τον τρίποδο γάτο


Πολλά ζωάκια εργάζονται σε θέσεις που μπορεί να μην απαιτούν… προϋπηρεσία, αλλά σίγουρα απαιτούν καλές σχέσεις με τους ανθρώπους. Το Νοσοκομείο Bassetlaw στο Nottinghamshire της Αγγλίας αποτίει τιμές στην τρίποδη πορτοκαλί γάτα που καλωσόριζε για χρόνια τους ασθενείς. Ο αξιολάτρευτος Jasper ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής με το προσωπικό, τους ασθενείς, και τους επισκέπτες του νοσοκομείου, το οποίο βρισκόταν απέναντι από το σπίτι του. Η θέση που του είχε ανατεθεί ήταν αυτή του Ανώτερου Υπευθύνου Διασυνδέσεων. Ο Jasper επισκεπτόταν σχεδόν σε καθημερινή βάση το νοσοκομείο. Είχε ακόμα και τη δική του καρέκλα!


Δυστυχώς, ο Jasper απεβίωσε στα 15 του χρόνια, μετά από μια σύντομη ασθένεια, την ίδια ημέρα, δεκαπέντε χρόνια μετά, από τη μέρα που υιοθετήθηκε. Ήταν το μικρότερο από τα αδερφάκια του και υπήρχαν αμφιβολίες σχετικά με το αν θα επιβιώσει. Η Amber Walker-O’Brien προτίμησε να τον υιοθετήσει από το να καταλήξει σε κάποιο καταφύγιο. Ο Jasper εξελίχθηκε σε έναν εξαιρετικά αγαπησιάρη γάτο, που ήθελε αγκαλιές όλη την ώρα.

Σύμφωνα με την κηδεμόνα του, Amber, ο πορτοκαλί γατούλης επισκεπτόταν το νοσοκομείο για τουλάχιστον 10 χρόνια. Μάλιστα, είχε χτυπηθεί από αυτοκίνητο διασχίζοντας τον δρόμο προς το νοσοκομείο πριν έξι χρόνια, και χρειάστηκε να χάσει το πόδι του. Παρόλα αυτά, συνέχισε κανονικά να επισκέπτεται το νοσοκομείο. Η Amber αναφέρεται στη διαίσθηση που είχε ο γάτος της, ο οποίος καθόταν έξω από την πόρτα της μαιευτικής κλινικής, περιμένοντας να καλωσορίσει τις εγκύους.

Ο Jasper ήταν τόσο δημοφιλής, που ο σύζυγος της Amber, κύριος Walker-O’Brien, καλωσορίστηκε ως “ο μπαμπάς του Jasper” όταν στραμπούλισε τον αστράγαλό του και χρειάστηκε να επισκεφτεί το νοσοκομείο.

Η κηδεμόνας του Jasper δημιούργησε μια σελίδα στο Facebook για να παρακολουθεί το πού βρίσκεται ανά πάσα στιγμή, και το προσωπικό του νοσοκομείου συχνά την ενημέρωνε σχετικά με την τοποθεσία του. Εκατοντάδες χρήστες του διαδικτύου έχουν αφήσει σχόλια στην ανάρτηση που έκανε το νοσοκομείο, κάτι που έκανε τα μέλη της οικογένειας της Amber Walker-O’Brien να νιώσουν καλύτερα μετά την απώλεια του αγαπημένου τους τρίποδου γάτου.

Ο Adam Tingle, μέλος της ομάδας επικοινωνίας του νοσοκομείου, δήλωσε: “Λόγω της προτίμησής του στην τοποθεσία, οι μελλοντικοί γονείς που πήγαιναν για εξετάσεις και άλλα ραντεβού τον έβλεπαν κάθε φορά που επισκέπτονταν το νοσοκομείο, και συχνά τον χαιρετούσαν φεύγοντας με το νέο μικρό τους.”


Το νοσοκομείο συγκεντρώνει χρήματα για να αποκτήσει ένα παγκάκι και μία τιμητική πλάκα αφιερωμένη στη μνήμη του Jasper. Πάνω από 500 λίρες συγκεντρώθηκαν μέσα στις πρώτες ώρες της δημοσίευσης της ανάρτησης για τον έρανο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου