Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023

Lotus Emeya


Emeya που αναμένεται να παρουσιαστεί στις 7 Σεπτεμβρίου, όπως δείχνουν και οι πρώτες κρυπτο-φωτογραφίες θα διαθέτει μία άκρως δυναμική εμφάνιση, ενώ οι άνθρωποι της Lotus αναφέρουν ότι θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο hyper GT μοντέλο.Emeya που μέχρι πρότινος έφερε την κωδική ονομασία «Type 133» βασίζεται στην πλατφόρμα EPA (Electric Premium Architecture), η οποία αποτελεί μία ειδικά προσαρμοσμένη εκδοχή της SEA (Sustainable Experience Architecture) που έχει δημιουργήσει η Geely.

Από τις φωτογραφίες διακρίνονται ορισμένες εξωτερικές λεπτομέρειες, όπως τα ζεύγη των LED εμπρός φωτιστικών σωμάτων και την πίσω εγκάρσια φωτεινή LED μπάρα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα από τη Lotus, η Emeya θα έχει μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 112 kWh οι οποίες θα δίνουν μέγιστη αυτονομία περίπου 645 χλμ. και θα μπορούν να φορτίζουν σε παροχή ισχύος έως 420 kW.

Η βασική έκδοση του νέου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, που προέρχονται από την Eletre, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV της Lotus. Θυμίζουμε ότι σε αυτή έχουν μέγιστη συνδυαστική ισχύ 612 ίππους και ροπή 710 Nm.

Η Emeya, αναμένεται να διαθέτει σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης και σύμφωνα με όσα αφήνουν να εννοηθούν τα στελέχη της, θα είναι το πιο πολυτελές μοντέλο που έχει κατασκευάσει ως τώρα η βρετανική εταιρεία. Το αμάξωμά της είναι σχεδιασμένο με τρόπο που να αναδεικνύεται ο δυναμικός χαρακτήρας του και η αεροδυναμική.

Η Emeya αναμένεται να ανταγωνιστεί την Porsche Taycan, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που η Lotus δημιουργεί ένα τετράθυρο μοντέλο. Θυμίζουμε ότι τo 1989 παρουσιάστηκε το Lotus Omega (Lotus Carlton στη Μεγ. Βρετανία), ένα τετράθυρο υψηλών επιδόσεων μοντέλο, το οποίο ήταν το Opel Omega το οποίο είχε βελτιώσει η βρετανική εταιρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου