Από την αυτοδιοίκηση στο δήμο Βύρωνα στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού και από εκεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και πάλι στην αυτοδιοίκηση. Αυτή η διαδρομή του Νίκου Χαρδαλιά τα τελευταία 20 χρόνια, λίγο πριν ανοίξει έναν νέο κύκλο με την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Αττικής, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.Γέννημα-θρέμμα Βυρωνιώτης, με καταγωγή από τα Γρανιτσά Ευρυτανίας από την πλευρά του έμπορου πατέρα του Γιώργου Χαρδαλιά, και τη Σμύρνη από την πλευρά της μητέρας του, Αλεξάνδρας Ιορδανίδου, γεννήθηκε εκεί το 1968 και μεγάλωσε μαζί με τη μεγαλύτερη αδελφή του.
Αεικίνητος και εξωστρεφής από τα εφηβικά του χρόνια, έπαιζε χάντμπολ, κάτι που συνηθίζει έως σήμερα - είναι εξάλλου φανατικός της ΑΕΚ και του Αθηναϊκού.
Ποτέ δεν έχασε την επαφή του με τον Βύρωνα. Πάντα είχε εκεί παρέες από τα παιδιά χρόνια, ενώ κράτησε επαφή με τους ανθρώπους της γειτονιάς του.
Χρόνια αργότερα αυτή η διαρκής σχέση με τον Βύρωνα και τα προβλήματά του τον έφερε στον δήμο. Ήδη από το 1994 είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος, για να εκλεγεί στον δήμο το 2003 με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία συμμετείχε και σε κομματικά όργανα. Έμεινε στο τιμόνι του δήμου ως το 2014, για τρεις συνεχόμενες θητείες. Από το 2014 έως το 2019 ήταν περιφερειακός σύμβουλος Αττικής.
Τον Ιούλιο του 2019 διορίστηκε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και αναβαθμίστηκε σε υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τον Μάρτιο του 2020 στο ξέσπασμα της πανδημίας.
Ανέλαβε τις καθημερινές ενημερώσεις, κάθε απόγευμα στις 6, με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Ήταν ένα εκ πρώτης όψεως αταίριαστο δίδυμο ο επιστήμονας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας με το αυστηρό ύφος που όμως άρεσε στην κοινή γνώμη και δεν πέρασε απαρατήρητο ούτε και από τον ξένο Τύπο.
Το επόμενο καλοκαίρι κλήθηκε να διαχειριστεί τις δασικές πυρκαγιές, έργο που του «κληροδότησε» ένα ισχαιμικό επεισόδιο και δύο στεντ. Το ξεπέρασε γρήγορα και μετακινήθηκε στο υπουργείο Άμυνας, όπου επέστρψε και μετά τις εκλογές του Ιουνίου.
Με τη Γιώτα Παναγιωτοπούλου, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και ιδιοκτήτρια γυμναστηρίου, γνωρίστηκαν το 2009 σε ένα μπαρ του Βύρωνα και παντρεύτηκαν το 2011 στο «Island» της Βάρκιζας Οταν καταφέρνει να κλέψει λίγο χρόνο από τις υποχρεώσεις του η αγαπημένη του διαφυγή είναι η θάλασσα την οποία απολαμβάνει μαζί με τη σύζυγό του Με τη σύζυγό του Γιώτα Παναγιωτοπούλου και τα κορίτσια του: την 7χρονη κόρη τους Δήμητρα και την 21χρονη Ιωάννα από τον πρώτο του γάμο Από τη μία ο Αθηναϊκός και από την άλλη η ΑΕΚ, οι δύο μεγάλες αγάπες του που τον συντροφεύουν σταθερά από τα μικράτα του, από τότε που πήγαινε στο γήπεδο με τους κολλητούς και σήμερα με τη σύζυγο και τις κόρες του
Στον Βύρωνα ζει με τη δεύτερη σύζυγό του Γιώτα Παναγιωτοπούλου, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με μεταπτυχιακές σπουδές στη μεγιστοποίηση αθλητικής απόδοσης και την κόρη τους Δήμητρα. Από τον πρώτο γάμο του με την Αργυρώ Μαστανδρέου έχουν μία 24χρονη κόρη, την Ιωάννα, φοιτήτρια Νομικής στη Θεσσαλονίκη.
Γνωρίστηκαν το 2009 σε πάρτυ ενός μπαρ του Βύρωνα, ενώ εκείνος ήταν δήμαρχος, πριν περάσει στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ως Εκτελεστικός Γραμματέας στο πλευρό του Κώστα Μπακογιάννη, και εκείνη καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής. Λίγο μετά τον γάμο τους στο «Island» της Βάρκιζας, τον Σεπτέμβριο του 2011, μεταξύ λίγων φίλων και στενών συνεργατών, ήρθε στη ζωή τους η κόρη τους, στην οποία τρέφει τεράστια αδυναμία, όπως και στην πρώτη του κόρη.
Η φωτογραφία με τον Νίκο Χαρδαλιά να ποζάρει καθισμένος σε μία ξαπλώστρα επιδεικνύοντας το περίεργο τατουάζ έκανε ιδιαίτερο γκελ στο φιλοθεάμον κοινό
Το περίεργο τατουάζ
Ένα τατουάζ που φέρει στο αριστερό του μπράτσο κρύβει μια ενδιαφέρουσα ιστορία, οικογενειακής φύσεως και ιδιαίτερης συναισθηματικής φόρτισης για τον ίδιο.
Κάποτε η θεία του και αδελφή της μητέρας του ακολούθησε μαζί με τον άντρα της το μεταναστευτικό κύμα μετακομίζοντας στην Αυστραλία. Εκεί απέκτησε δύο παιδιά, μία κόρη και έναν γιο, και η όποια επαφή της με τους συγγενείς στην Ελλάδα γινόταν μόνο τηλεφωνικά παρά τις εκατέρωθεν υποσχέσεις ότι την επόμενη χρονιά θα βρεθούν οπωσδήποτε. Το ίδιο και τα ξαδέλφια που μεγάλωναν σε δύο διαφορετικές ηπείρους, και ενώ μιλούσαν τακτικά στο τηλέφωνο δεν είχαν γνωριστεί ποτέ από κοντά. Τα χρόνια περνούσαν και στο μεταξύ πέθανε η θεία, πέθανε ο θείος, πέθανε και η ξαδέλφη κι έμεινε μόνο εν ζωή ο ξάδελφος. Μετά από 34 χρόνια που τα δύο ξαδέλφια δεν είχαν ειδωθεί ποτέ, ο Νίκος Χαρδαλιάς αποφάσισε να πάει στην Αυστραλία να τον συναντήσει επιτέλους και από κοντά. Σε μία στιγμή ιδιαίτερης συγκίνησης και για τους δύο, τα δύο ξαδέρφια αποφάσισαν να κάνουν το ίδιο τατουάζ με την υπόσχεση να μην ξαναχαθούν ποτέ ξανά. Οι αριθμοί στο μπράτσο του δεν είναι τίποτα άλλο από τον συνδυασμό των γεωγραφικών συντεταγμένων του σπιτιού του πρώτου εξαδέλφου του στην Αυστραλία και του σπιτιού του Χαρδαλιά στην Ελλάδα.
Τρία χίδια θα πάρεις, Σγουρός θα βγει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣγουρος? Αυτος ειναι θαμμενος σε πολιτικο ασβεστη,που θυμηκες νεκρους? εχεις ξεπερασει τα 89 σιγουρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι 70 ετών, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πας να ψηφίσεις Χαρδαλιά, καλύτερα μην πας να ψηφίσεις καθόλου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣγουρος? Το Απολυτο Λαμογιο ΜΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΛΗΣΤΗ
ΔιαγραφήΣε Ανατολική Αττική έβγαινε πάντα πρώτος.
Διαγραφή