Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Porsche Macan θάλασσα

Porsche εξελίσσει ήδη την αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή του SUV μοντέλου της, της γνωστή μας Macan, η οποία όπως αναφέρουν πληροφορίες αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024.Ναι μεν τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα μοντέλα του ηλεκτρικού μοντέλου της φίρμας από το Τσουφενχάουζεν ήδη κυκλοφορούν στους ευρωπαϊκούς δρόμους, αλλά ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει η πραγματική εικόνα του αμαξώματος.

Όμως, η Porsche αποφάσισε να δώσει μία πρώτη γεύση της Macan EV με έναν πρωτότυπο τρόπο, δημοσιεύοντας σκίτσα της μαζί με ένα ηλεκτροκίνητο σκάφος της γερμανικής εταιρείας κατασκευής σκαφών Frauscher.

Οι δύο κατασκευαστές συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν το Frauscher x Porsche 850 Fantom Air, το οποίο βασίζεται στο ήδη υπάρχον 858 Fantom Air, που είναι και ένα από τα πιο δημοφιλή στη γκάμα της. Όπως έγινε γνωστό, το ηλεκτροκίνητο σκάφος θα έχει όμοιες μπαταρίες με την αυτές που χρησιμοποιούνται στη Macan EV και θα έχει μήκος 28,4 πόδια (8,67 μέτρα).

Μάλιστα, η Porsche έδωσε στη δημοσιότητα μία φωτογραφία στην οποία φαίνονται ως σκίτσο τόσο το περίγραμμα του αμαξώματος της αμιγώς ηλεκτρικής Macan όσο και το σκαρί του Frauscher x Porsche 850 Fantom Air.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ηλεκτροκίνητο σκάφος θα έχει συσσωρευτές ιόντων λιθίου ενεργειακής χωρητικότητας 100 kWh και σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα τελευταίας τεχνολογίας για την κίνησή του.

Όπως και στο τετράτροχο όχημα, θα βασίζεται την πλατφόρμα PPE (Premium Platform Electric), θα έχει αρχιτεκτονική 800V και οι μπαταρίες του θα μπορούν να φορτίζουν σε ταχυφορτιστή. Προς το παρόν, δεν έχουν ανακοινωθεί στοιχεία για την ισχύ των ηλεκτροκινητήρων που θα έχει το σκάφος ούτε και για τον χρόνο φόρτισης των συσσωρευτών του.

Σε δήλωσή του ο Γιέργκ Κέρνερ, Αντιπρόεδρος Παραγωγής της Macan, είπε σχετικά: «Το Fantom προσφέρει επιδόσεις αντίστοιχες ενός ηλεκτροκίνητου μοντέλου της Porsche και τη δυνατότητα εκπληκτικού χειρισμού».

«Η τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτροκινητήρες και μπαταρίες, όπως και τα συστήματα διαχείρισης της φόρτισης, λειτουργούν το ίδια αποτελεσματικά και στο νερό. Είναι η απόδειξη του πόσο άριστη είναι η αρθρωτή πλατφόρμα μας “Premium Platform Electric”», κατέληξε ο Κέρνερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου