Ο Βαγγέλης Δρίσκας έδωσε συνέντευξη και μίλησε για την καριέρα του στον χώρο της μαγειρικής, αλλά και την αντίληψη των Ελλήνων για το φαγητό. Ο γνωστός σεφ μίλησε στην εκπομπή «Καλύτερα αργά» κι αρχικά δήλώσε πως το ποσοστό των Ελλήνων που μαγειρεύουν καλά είναι πολύ μικρό.
«Τα τελευταία χρόνια μπήκαμε στην ανταγωνιστική διαδικασία, να αποδείξουμε ότι μπορούμε να μαγειρέψουμε καλύτερα. Πολύ μικρό είναι το ποσοστό των Ελλήνων που μαγειρεύουν καλά. Αυτό έχω δοκιμάσει κι από κοντινές μου παρέες, συγγενείς και φίλους. Υποφέρουμε από το καλό φαγητό», είπε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια, εξήγησε πως όλοι έχουν την πεποίθηση ότι μαγειρεύουν καλά, ενώ δεν είναι έτσι στην πραγματικότητα. «Η μαγειρική είναι μια διαδικασία που αφορά τους πάντες. Όλοι αν μπούμε μέσα στην κουζίνα κι ανακατέψουμε μια κατσαρόλα, κάτι θα βγάλουμε, οπότε αυτό μας δίνει αυτόματα την αυτοπεποίθηση ότι ξέρουμε να μαγειρεύουμε. Η μαγειρική στο μεταξύ, είναι τελείως ελεύθερη. Δεν υπάρχει φόρμουλα, ό,τι φτιάχνεις διορθώνεται, μόνο στο γλυκό δεν διορθώνεται. Οπότε πιστεύουμε όλοι ότι μαγειρεύουμε. Δεν είναι και δύσκολο τελικά. Το να παραγγείλεις στο τέλος είναι και πιο εύκολο», σημείωσε. Όσο για την ελληνική κουζίνα, ο Βαγγέλης Δρίσκας ανέφερε: «Εμείς έχουμε τη δική μας κουζίνα. Η ελληνική κουζίνα είναι ένα σύνολο από τοπικές κουζίνες, οπότε είναι επόμενο να έχει επιρροές από εκεί που έχουν έρθει πρόσφυγες, γιατί έχουν φέρει και τις δικές τους συνήθειες. Το εθνικό μας φαγητό, θα έλεγα ότι είναι το σουβλάκι, τα ψητά γενικά. Το κρέας μιλάει στο DNA των Ελλήνων, ο μουσακάς είναι γραφικό φαγητό για τους ξένους. Αυτό που γοητεύει τους πάντες είναι το σουβλάκι».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου