Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

βίντεο: Τίγρης της Σιβηρίας επιτίθεται και σπέρνει τον πανικό στους κατοίκους ενός χωριού της Κίνας

Δείτε την σοκαριστική επίθεσή της σε δύο χωρικούς που δούλευαν στα χωράφια αλλά και σε ένα αυτοκίνητο! Μια τίγρη της Σιβηρίας έσπειρε τον πανικό σε ένα χωριουδάκι στη βορειοανατολική Κίνα, στα σύνορα με τη Ρωσία, όταν επιτέθηκε σε ένα αυτοκίνητο και όρμησε εναντίον ενός χωρικού, μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η αρσενική, νεαρή τίγρη, θεάθηκε την Παρασκευή να περιφέρεται κοντά στο χωριό Λινχού, στην επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ, σύμφωνα με την εφημερίδα The Paper της Σαγκάης. «Κατευθύνθηκε προς δύο χωρικούς που δούλευαν στα χωράφια», αφηγήθηκε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Ουανγκ Χούε, ο οποίος είχε πάει στην περιοχή με το αυτοκίνητό του για να παραλάβει έναν συγγενή του.




«Τους φώναξα να φύγουν, όμως τότε η τίγρη έτρεξε κατευθείαν προς τα εμένα», εξήγησε. «Μέσα σε δυο-τρία δευτερόλεπτα, έτρεξε και ρίχτηκε στο αυτοκίνητο, γδέρνοντάς το με τα τεράστια νύχια της», πρόσθεσε, στο βίντεο που μεταδόθηκε από το Beijing News.








Το εξωτερικό μέρος του αυτοκινήτου φέρει βαθιές γρατζουνιές, ενώ το ένα από τα πίσω τζάμια έσπασε. «Τρομοκρατήθηκα», παραδέχτηκε ο Ουάνγκ, λέγοντας ότι «ακόμη έχει ταχυπαλμίες». Κανείς από τους δύο επιβάτες του οχήματος δεν τραυματίστηκε.

Σε άλλο βίντεο διακρίνεται η τίγρη να πηδάει πάνω σε έναν χωρικό που δούλευε σε ένα χωράφι. Για καλή του τύχη, τραυματίστηκε μόνο ελαφρά. Αστυνομικοί κατάφεραν αργότερα να εγκλωβίσουν το αιλουροειδές και να το πιάσουν, αφού του έριξαν ηρεμιστικά βέλη.

Η Δασική Υπηρεσία της Χεϊλονγκτζιάνγκ ανέφερε σήμερα ότι η τίγρη θα παραμείνει σε καραντίνα για 45 ημέρες στο Κέντρο Εκτροφής Αιλουροειδών του Χενγκνταοχέζι, στην πόλη Μουνταντζιάνγκ.



Οι τίγρεις της Σιβηρίας ζουν στη Ρωσία και σε ορισμένες περιοχές της βορειοανατολικής Κίνας. Σύμφωνα με την εφημερίδα Global Times, λόγω της λαθροθηρίας απομένουν μονάχα 500 στη φύση και από αυτές λιγότερες από 30 υπολογίζεται ότι βρίσκονται στην Κίνα. Οι περιβαλλοντολόγοι στην Κίνα και τη Ρωσία προσπαθούν να προστατεύσουν αυτό το είδος. Είναι πολύ σπάνιο να περιφέρονται τίγρεις σε κατοικημένες ζώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου