Τις κινήσεις των «χρυσών ποντικών» προσπαθούν χρονικά να προσδιορίσουν οι αναλυτές της Ασφάλειας για να «λοκάρουν» την ημέρα της μεγάλης αρπαγής, από τις θυρίδες της τράπεζας του Ψυχικού. Έτσι θα έχουν τη δυνατότητα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο να ψάξουν για περίεργες κλήσεις κινητών τηλεφώνων, δρομολόγια από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας αλλά και κινήσεις συγκεκριμένων ατόμων που έχουν μπει στο κάδρο των ερευνών της Ασφάλειας.
Οι profilers των Διαρρηκτών που ασχολούνται με την υπόθεση, εδώ και 15 ημέρες συνθέτουν ένα – ένα τα κομμάτια του παζλ και προσπαθούν μέσω καταθέσεων από τους υπαλλήλους αλλά και από στοιχεία των θυμάτων, των τεσσάρων γυναικών, για να φθάσουν με ακρίβεια στις ημέρες που οι άγνωστοι αποφάσισαν να βάλουν χέρι στον θησαυρό και από την ανάλυση των καμερών να τους εντοπίσουν. Μια διαδικασία ιδιαίτερα δύσκολη και χρονοβόρα αφού εκτιμάται ότι οι δράστες ήταν καλά οργανωμένοι.
Άλλωστε, οι αναλυτές, κάνουν λόγο για μια επαγγελματική δουλειά, σχεδιασμένη από ανθρώπους που γνώριζαν λεπτομέρειες για το θησαυροφυλάκιο της τράπεζας στη λεωφόρο Κηφισιάς και έτσι, μέσα και από τα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων που σάρωσαν το χώρο για dna και αποτυπώματα, προσπαθούν να εξιχνιάσουν την υπόθεση.
Αυτό που ψάχνουν οι profilers της ΕΛ.ΑΣ είναι να σχηματίσουν την «ακτινογραφία» των «ποντικών» και να εντοπίσουν το λάθος για να φθάσουν στον κρυμμένο θησαυρό που άρπαξαν από τις τέσσερις γνωστές Αθηναίες. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, η πρώτη καταγγελία, έγινε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου. Σύζυγος γνωστής οικογενείας των βορείων προαστίων μετέβη στο Α.Τ Ψυχικού και κατήγγειλε ότι άγνωστοι παραβίασαν τη θυρίδα που διατηρούσε σε τραπεζικό υποκατάστημα κοντά στο Κολέγιο Αθηνών, στο Ψυχικό και άρπαξαν 42.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα αξίας 3.000.000 ευρώ.
Πριν καλά –καλά προλάβουν οι αστυνομικοί να συντάξουν την καταγγελία, έρχεται να προστεθεί μια δεύτερη καταγγελία από άλλη μια γυναίκα σύζυγο γνωστού επιχειρηματία. Αφορούσε στο ίδιο τραπεζικό υποκατάστημα κοντά στο κολέγιο και έλεγε,ότι από θυρίδα είχαν «κάνει φτερά» κοσμήματα αξίας 1.000.000 ευρώ και 75 χρυσές λίρες.
Όμως και αυτή δεν ήταν η μοναδική. Ακολούθησαν δύο ακόμη καταγγελίες πάλι με φόντο το ίδιο υποκατάστημα και θύματα πάλι γυναίκες γνωστών οικογενειών της Αθήνας. Η μια σύζυγος κατήγγειλε ότι της πήραν από θυρίδα 1.000.000 σε κοσμήματα και η άλλη 130.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα απροσδιόριστης αξίας.
Οι έρευνες αρχικά ανατέθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής όμως λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης ο φάκελος πέρασε στο ΥΔΕΖΙ της Ασφάλειας Αττικής όπου οι αξιωματικοί του Διαρρηκτών έχουν αναλάβει να βρουν την άκρη του νήματος και να λύσουν το μυστήριο με τη μεγάλη αρπαγή από τις «χρυσές» θυρίδες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου