Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Folli-Follie: Παραμένει δεσμευμένη η πολυτελής θαλαμηγός της οικογένειας Κουτσολιούτσου

Δεν τους πέρασε στο Πρωτοδικείο - Συνεχίζουν να διεκδικούν τη θαλαμηγό - Το δικαστήριο αποφάσισε την παράταση των μέτρων δέσμευσης και κατάσχεσης μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης σε δύο περίπου μήνες
Οι ίδιοι δεν ήταν φυσικά εκεί, πιθανότατα για ευνόητους λόγους, αφού η εμφάνιση τους σε δικαστική αίθουσα δεν ήταν ποτέ κάτι που επιθυμούσε η οικογένεια Κουτσολιούτσου. Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά όπου εκδικάστηκε το αίτημα της Folli-Follie για συντηρητική κατάσχεση κινητής και ακίνητης περιουσίας μέχρι το ποσό των 100.000.000 ευρώ ακούστηκαν πάρα πολλά νέα στοιχεία για τα έργα και τις ημέρες της «αγίας οικογένειας».
Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Folli Follie κατά των Κουτσολιούτσου Δημήτρη, Κουτσολιούτσου Καίτης, Κουτσολιούτσου Τζώρτζη της εταιρείας PHALAROPE και του νέου φερόμενου ιδιοκτήτη των μετοχών της εταιρείας Δεδούση, ο οποίος φέρεται ως ο νέος ιδιοκτήτης της πολυτελούς θαλαμηγού τα είχε κυριολεκτικά όλα.
Με αυτήν η εταιρεία Folli-Follie ζητά τη συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της οικογένειας Κουτσολιούτσου και του κ. Δεδούση, μέχρι του ποσού των 100 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να αποτρέψει την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων μέσω παρένθετων προσώπων.
Καθοριστικό σημείο ήταν η επιτυχία της σημερινής διοίκησης της εταιρίας να αποκαλύψει την επιχείρηση μεταβίβασης της θαλαμηγού PHALAROPE για την οποία διατάχθηκε η απαγόρευση απόπλου και η δέσμευση της.
Στο δικαστήριο η οικογένεια Κουτσολιούτσου εκπροσωπήθηκε με διαφορετικούς δικηγόρους από αυτούς που εκπροσώπησαν τον κ. Δεδούση. Ο φερόμενος νέος ιδιοκτήτης της θαλαμηγού ισχυρίσθηκε μέσω του δικηγόρου του προς το δικαστήριο, ότι η πώληση έγινε με πίστωση του τιμήματος.

Αχυράνθρωποι και διαφορές εκατομμυρίων
Αυτό προκάλεσε την απάντηση από πλευράς του δικηγόρου της εταιρείας Folli Follie, κ. Θ. Σοφού, ο οποίος είπε ότι προστίθεται ένα ακόμη στοιχείο, ότι ο κ. Δεδούσης είναι «αχυράνθρωπος» και ουσιαστικά η θαλαμηγός ανήκει στην οικογένεια και την μεταβιβάζει, με έγγραφο ημερομηνίας 6 Μαρτίου 2020, στον κ. Δεδούση για να αποφευχθεί η δέσμευσή της.
Μάλιστα η πλευρά της Εταιρείας επισήμανε προς το δικαστήριο, ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε στέλεχος της Εταιρείας με τον κ. Δεδούση, εκείνος απάντησε ότι είναι ενδιάμεσος (της οικογένειας Κουτσολιούτσου) και δεν θέλει να τον ανακατέψουν με τα θέματα της εταιρείας.
Εν συνεχεία η πλευρά της εταιρείας Folli Follie υποστήριξε ότι ο Δημ. Κουτσολιούτσος έχει υπεξαιρέσει ποσόν 1.800.000 ευρώ από τα ταμεία της Εταιρείας και του έχει υποβληθεί μήνυση για την οποία γίνεται προκαταρκτική εξέταση, ενώ υπάρχουν εκθέσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, από τις οποίες προκύπτει το σκάνδαλο του ασιατικού βραχίονα της εταιρείας.
Η πλευρά της οικογένειας, μέσω του συνηγόρου τους Γιώργου Γεωργιάδη, πρόβαλε το περιεχόμενο των αναμορφωμένων οικονομικών καταστάσεων της Εταιρείας και ισχυρίσθηκε ότι ο πελάτης τους Δ. Κουτσολιούτσος έχει αξιώσεις κατά της Εταιρείας.
Ο μάρτυρας της Εταιρείας Γιώργος Μακρής, διευθυντής εσωτερικού ελέγχου, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι οι αναληθείς εγγραφές επί των ημερών Κουτσολιούτσου αφορούν διαφορές εκατοντάδων εκατομμυρίων, που επιβάρυναν την εταιρεία, από τις οποίες επιβλήθηκε φόρος 78 εκατομμυρίων στην Ασία.
Επίσης ο κ. Μακρής βεβαίωσε στο δικαστήριο ότι από τα βιβλία της Εταιρείας προκύπτει η ανάληψη του Δημητρίου Κουτσολιούτσου από την εταιρεία ποσού 1.800.000 ευρώ, τα οποία δεν έχει επιστρέψει, ενώ στα θέματα της Ασίας αναφέρθηκε στις Εκθέσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Για την πλευρά Κουτσολιούτσου δεν εμφανίσθηκε κανένας μάρτυρας. Το δικαστήριο περάτωσε τη διαδικασία με διατήρηση της προσωρινής διαταγής εναντίον Κουτσολιούτσου.

Σε ό,τι αφορά την εν γένει στάση των Κουτσολιούτσων όπως αυτή εκφράστηκε μέσω του νομικού επιτελείου τους, τα πράγματα είναι απλά για την οικογένεια που φέρεται από τις μέχρι τώρα κατηγορίες να έστησε το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο της μεταπολίτευσης.

Θέλουν να διατηρήσουν τα σπίτια τους, τα αυτοκίνητα τους, το σκάφος τους αρνούμενοι να παραδεχθούν ότι έφταιξαν για την κατρακύλα της εταιρίας που φάνταζε ως πρότυπο μέχρι τον Μάιο του 2018.

Η εμμονή πάντως των δικηγόρων των Δημήτρη, Καίτης και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου να αποτρέψουν την κατάσχεση της θαλαμηγού «Phalarope» σχολιάστηκε ιδιαίτερα.

Ο ισχυρισμός τους ότι έχει πωληθεί και γι' αυτό πρέπει να αποδεσμευθεί δεν έγινε τελικά δεκτός από το δικαστήριο που απεφάνθη να διατηρήσει την κατάσταση του πλοίου ως έχει-είναι δεσμευμένο και απαγορεύεται ο απόπλους του-ενώ η οριστική απόφαση θα εκδοθεί σε δύο περίπου μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου