Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Κίρχνερ: Παραβίασε τους περιοριστικούς όρους κατά τη διαμονή της στην Ελλάδα

Κίρχνερ: Παραβίασε τους περιοριστικούς όρους κατά τη διαμονή της στην Ελλάδα
Η Κίρχνερ έχει παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη για μια σειρά σκάνδαλα
Άλλο ξενοδοχείο είχε δηλώσει στον δικαστή ως τόπο διαμονής της και σε άλλο έμενε - Είχε πληρώσει και εγγύηση για να πάρει άδεια να ταξιδέψει στην Αθήνα ως προσκεκλημένη του ΣΥΡΙΖΑ - Θέμα στα ΜΜΕ της Αργεντινής η «παρατυπία» της πρώην Προέδρου της Αργεντινής
Με ειδική άδεια, καταβάλλοντας εγγύηση, αλλά και την υποχρέωση να δηλώσει ακόμη και το ξενοδοχείο όπου θα διέμενε, κατάφερε να επισκεφθεί την Ελλάδα η πρώην Πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες Κίρχνερ, έπειτα από πρόσκληση που της έστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ.




Η Κίρχνερ έχει παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη για μια σειρά σκάνδαλα όπως ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και συμφωνίες ασυμβίβαστες με το προεδρικό αξίωμα, με αποτέλεσμα να της έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Αργεντινής, η πρώην Πρόεδρος της χώρας είχε δηλώσει στον δικαστή Κλαούντιο Μπονάδιο, ότι κατά την παραμονή της στην Ελλάδα θα διέμενε στο ξενοδοχείο “King George”. Μάταια οι δημοσιογράφοι της χώρας την αναζητούσαν στο γνωστό ξενοδοχείο στο Σύνταγμα.

«Η Κρίστινα Κίρχνερ δεν εμφανίστηκε στο ξενοδοχείο που είπε στο δικαστή Μπονάδιο ότι θα μείνει στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ της μεγάλης εφημερίδας «Clarin», όπως «ανέβηκε» και στην ηλεκτρονική της διεύθυνση.



«Στο ξενοδοχείο King George στην Αθήνα, το όνομα της πρώην προέδρου δεν είναι μεταξύ των επισκεπτών ούτε μεταξύ των κρατήσεων σε κανένα από τα 102 δωμάτια», γράφει χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος Μαρίνα Αρτούσα που την αναζήτησε, σημειώνοντας ότι η Κίρχνερ βρίσκεται στην Ελλάδα έπειτα από πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ «θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα μιλήσει σε εκδήλωση για τον καπιταλισμό και το νεοφιλελευθερισμό».

Οι δημοσιογράφοι της Αργεντινής δεν βρήκαν την πρώην Πρόεδρο της χώρας στο «King George», διότι εκείνη έμεινε στο «St George Lycabettus».

Αρχικά την «πρόδωσε» μία φωτογραφία που ανέβασε η συνεργάτιδά της Ντελφίνα Ρόσσι, κόρη πρώην υπουργού της Αργεντινής. “Ευκαιρίες ζωής, μοναδική! Ευχαριστώ την Κριστίνα Κίρχνερ που συνεχίζει να εμπνέει τη χώρα και να οδηγεί κάθε κίνησή μας” έγραψε το βράδυ της Κυριακής η Ρόσσι στο λογαριασμό της στο Instagram σχολιάζοντας τη φωτογραφία, που φαίνεται ότι έχει τραβηχτεί από κάποιο ψηλό σημείο, καθώς πίσω από τις δύο κυρίες απαθανατίζεται «πιάτο» η Αθήνα, ενώ διακρίνεται και η Ακρόπολη. To σημείο από το οποίο τραβήχτηκε η φωτογραφία είναι είτε από το roof garden είτε από κάποιο δωμάτιο του ξενοδοχείου «St George Lycabettus».

Η Κριστίνα Κίρχνερ με τη συνεργάτιδά της Ντελφίνα Ρόσσι απαθανατίζονται από το ξενοδοχείο «St George Lycabettus» το βράδυ της Κυριακής 7 Μαΐου -  Πίσω τους διακρίνεται η Ακρόπολη


Η θέα από το  «St George Lycabettus» - Είναι προφανές ότι από το περίπου ίδιο σημείο του ξενοδοχείου απαθανατίστηκαν η Κίρχνερ και η συνεργάτιδά της



Προς επιβεβαίωση του παραπάνω ισχυρισμού, δημοσιογράφος συνάντησε την Κίρχνερ στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο στο Λυκαβηττό. Όχι κάποιος από την Αργεντινή, αλλά ο Έλληνας συνάδελφος του Gazzetta.gr Γιάννης Γεωργόπουλος, o οποίος είδε την πρώην Πρόεδρο της Αργεντινής το απόγευμα της Δευτέρας, την ώρα που αναχωρούσε από το ξενοδοχείο για το Μέγαρο Μουσικής, όπου μίλησε σε εκδήλωση με θέμα «Κρίση της δημοκρατίας και αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη: Η εμπειρία της Λατινικής Αμερικής». Μάλιστα κατάφερε να εξασφαλίσει μία φωτογραφία μαζί της έξω από το ξενοδοχείο.



Δευτέρα 8 Μαΐου, ώρα 19:10: Ο δημοσιογράφος Γιάννης Γεωργόπουλος φωτογραφίζεται με την πρόεδρο της Αργεντινής, έξω από το ξενοδοχείο  «St George Lycabettus», κατά την αναχώρησή της, με προορισμό το Μέγαρο Μουσικής


Άγνωστοι παραμένουν οι λόγοι που η Κίρχνερ επέλεξε άλλο ξενοδοχείο από αυτό που είχε ρητώς δηλώσει στον δικαστή. Ενημέρωσε τον δικαστή για την τροποποίηση του προγράμματός της; Μήπως διέρρευσε στους δημοσιογράφους άλλο τόπος διαμονής από τον πραγματικό για λόγους ασφαλείας; ή παραβίασε τους περιοριστικούς όρους; Ερωτήματα στα οποία σίγουρα θα αναζητούσαν απαντήσεις οι συνάδελφοι στην Αργεντινή.

Παναγιώτης Σουρέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου