Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Χτυπάει το κινητό σου. Το σηκώνεις και ακούς: “Γεια σας, η κόρη σας χτύπησε με το αυτοκίνητο…”

Η απάντησή σου είναι σαφώς σοκαρισμένη, εάν λάβεις υπόψη δύο πράγματα:
Εκβιάζουν τηλεφωνικά…
1. Πως το παιδί σου χτύπησε και δεν ξέρεις τι ακριβώς συμβαίνει και
2. Πως σε καλεί ένας άγνωστος να σου το πει, οπότε και μάλλον θα είναι σοβαρά τα πράγματα.
Πόσο μάλλον όταν γνωρίζει και το όνομα του παιδιού σου.
Οι άνθρωποι που σε καλούν πολλές φορές γνωρίζουν και το όνομα και το επώνυμο.




Το πράγμα χοντραίνει, όταν σου λέει πως το παιδί σου είναι καλά στην υγεία του αλλά είναι σοκαρισμένο, γιατί σκότωσε με το αυτοκίνητό του ένα μικρό παιδάκι που περνούσε το δρόμο και πως με 30.000 ευρώ δεν θα αποκαλύψει κάτι, αλλιώς το παιδί σου θα πάει φυλακή…
Η Κυρία που μου ανέφερε το παραπάνω συμβάν, έχει μια κόρη 28 ετών και όταν την κάλεσαν ήταν ήδη υποψιασμένη γιατί λίγες ημέρες πριν είχε δεχτεί ένας γνωστός της το ίδιο τηλεφώνημα και είχαν επικοινωνήσει με την αστυνομία.
Η Κυρία αυτή λοιπόν, αφού γνώριζε, απάντησε πως η κόρη της δεν έχει αυτοκίνητο (!) και ο άγνωστος που την κάλεσε εκνευρίστηκε και την έβρισε κλείνοντας της το τηλέφωνο.
Σε επικοινωνία που είχε και εκείνη με την αστυνομία, την ενημέρωσαν για αντίστοιχα περιστατικά όπως μας είπε, που γίνονται τον τελευταίο καιρό με σκοπό να αποσπάσουν χρήματα από μεγάλης ηλικίας ανθρώπους. Μια άλλη δικαιολογία που χρησιμοποιούν είναι πως το παιδί σας δανείστηκε από αυτούς και χρωστάει χρήματα σε αυτόν που καλεί.
Ενημερώστε τους κοντινούς σας ανθρώπους, κυρίως αυτούς μεγάλης ηλικίας, πως όταν τους καλεί ένας άγνωστος να μην τρομοκρατούνται και να ζητούν τα στοιχεία αυτού που τους καλεί για να… “επιλύσουν το θέμα”.
Να επικοινωνούν πρωτίστως με το παιδί τους για να σιγουρευτούν ότι όλα είναι καλά και κατόπιν να καλούν την αστυνομία για καταγγελία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου