Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Ιστορίες Νεοελληνικής τρέλας!

Ολοκληρώνοντας τη δουλειά και πριν πάρω το δρόμο της επιστροφής για Αθήνα πέρασα όπως συνηθίζω από έναν φίλο μου που διατηρεί αντιπροσωπεία πώλησης αυτοκινήτων στην
Αρκαδία: «Πως πάει, πουλάτε τίποτα;» είναι η συνήθης ερώτηση για να εισπράξω μια απάντηση μη αναμενόμενη: «Μην παίζεις με τον πόνο μας».

Όπως έμαθα στη συνέχεια, τόσο οι διελεύσεις όσο και οι πωλήσεις ήταν σε καλά επίπεδα το πρόβλημα βρίσκεται στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών Αρκαδίας που υπάγεται στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Η εν λόγω Υπηρεσία ενημέρωσε τους εμπόρους αλλά και τους ιδιώτες της περιοχής που ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε αγορά αυτοκινήτου πως δεν θα ταξινομεί κανένα όχημα (δε θα εκδίδει πινακίδες) για ένα μήνα γιατί λείπει σε άδεια ο μοναδικός υπάλληλος (μηχανολόγος μηχανικός) που είναι αρμόδιος για την πιστοποίηση των προδιαγραφών των οχημάτων (έγκριση Τύπου).

Το θέμα ξεφεύγει από τα όρια της λογικής αν αναλογιστεί κανείς την προσπάθεια που γίνεται από το κράτος για συλλογή φόρων, από τους εμπόρους για πωλήσεις αλλά και απ’ όλους όσοι θέλουν ν’ αγοράσουν ένα αυτοκίνητο, μια τέτοια εποχή. Ειδικά καθότι αν μπει ο Δεκέμβρης ο άλλος σκέφτεται – δικαίως – πως καλύτερα να ταξινομήσει το αυτοκίνητό του το 2016 για λόγους εμπορικούς αλλά και για τα τέλη κυκλοφορίας.

Φυσικά ο υπάλληλος δικαιούται την άδεια και καλά έκανε και την πήρε.
Ο προϊστάμενός του όμως δε θα έπρεπε να φροντίσει για την ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας;
Πιθανόν να αντιμετωπίζει πρόβλημα υποστελέχωσης, αλλά ζήτησε βοήθεια από την Πάτρα ή την Καλαμάτα;
Είναι ενήμερη η Περιφέρεια και το Υπουργείο γι’ αυτή την κατάσταση;

Οι τοπικοί επιχειρηματίες και ιδιώτες είναι έξαλλοι και ετοιμάζουν κινητοποιήσεις για το αυτονόητο που δυστυχώς στις μέρες μας έχει χαθεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου