Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Και αμειβόμενη επιτροπή «υποστήριξης του έργου της Βουλής»

Και αμειβόμενη επιτροπή «υποστήριξης του έργου της Βουλής» από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
Το σύνολο σχεδόν των προσώπων που την απαρτίζουν, συνοδεύουν την πρόεδρο της Βουλής σε κάθε της ταξίδι στο εξωτερικό,
με πληρωμένα τα εισιτήρια και τη διαμονή από το ταμείο του Κοινοβουλίου. Αμειβόμενη επιτροπή για «την υποστήριξη και προαγωγή του έκτακτου και αυξημένου κοινοβουλευτικού έργου της Βουλής κατά την τρέχουσα βουλευτική περίοδο» συγκρότησε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.




Σύμφωνα με την απόφαση, που φέρει ημερομηνία υπογραφής 18 Μαΐου 2015, αλλά αναρτήθηκε σήμερα στο site της Βουλής και έχει αναδρομική ισχύ από τις 4 Μαΐου του τρέχοντος έτους, η επιτροπή αποτελείται από τους:
  • Γεώργιο Θαλάσση του Κωνσταντίνου, ως Πρόεδρο
  • Νικόλαο Ανέστη του Φωκίωνα, ως Αντιπρόεδρο
  • Χαράλαμπο Ρωσσίδη του Ιωάννη, ως Αντιπρόεδρο
  • Πέτρο Αρναούτη του Ανδρέα, ως μέλος
  • Νικόλαο Κορόβηλα του Παναγιώτη, ως μέλος
  • Δημήτριο Πολύμερο του Γεωργίου, ως μέλος
Να σημειωθεί ότι ο κ. Θαλάσσης είναι ο νέος γενικός γραμματέας του Kοινοβουλίου, ο κ. Ρωσσίδης έχει διοριστεί ως σύμβουλος επικοινωνίας της προέδρου, ενώ οι υπόλοιποι φέρονται ως συνεργάτες σε μη έμμισθες θέσεις.

Σύμφωνα, ωστόσο, με άλλες αποφάσεις, το σύνολο σχεδόν των συγκεκριμένων προσώπων συνοδεύουν την κυρία Κωνσταντοπούλου σε κάθε της ταξίδι στο εξωτερικό, με πληρωμένα τα εισιτήρια και τη διαμονή από το ταμείο της Βουλής. 

Πάντως, η νέα απόφαση σημειώνει πως «έργο της Επιτροπής είναι η ολοκληρωμένη και αποτελεσματική υποστήριξη του έκτακτου και αυξημένου κοινοβουλευτικού έργου, η συνεισφορά στις εργασίες των νέων επιτροπών της Βουλής, η προαγωγή της συνεργασίας της Βουλής με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα κοινοβούλια άλλων χωρών και άλλους διεθνείς οργανισμούς και η ενημέρωση των πολιτών για το, κατά τα άνω, έκτακτο κοινοβουλευτικό έργο. Η Επιτροπή έχει χρόνο έναρξης λειτουργίας την 4η Μαΐου 2015», ενώ παράλληλα δίνεται και η δυνατότητα για μελλοντική αύξηση των μελών.

Στην πράξη ωστόσο τα μέλη της επιτροπής θα ασχοληθούν με το έργο των επιτροπών: Θεσμών και Διαφάνειας, για τις γερμανικές οφειλές, για τον έλεγχο του Δημόσιου Χρέους και για την εξεταστική των Μνημονίων.

Επίσης, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 98 του δεύτερου μέρους του Κανονισμού της Βουλής «με απόφαση του Προέδρου της Βουλής, είναι δυνατόν να συνιστώνται συμβούλια ή επιτροπές, που μπορεί να συγκροτούνται από βουλευτές, δικαστικούς λειτουργούς, υπαλλήλους της Βουλής, δημόσιους λειτουργούς και υπαλλήλους και ιδιώτες που έχουν ειδικές γνώσεις ή εμπειρία, για μελέτη ειδικών θεμάτων ή εκτέλεση έργου έξω από το συνήθη κύκλο των καθηκόντων των υπηρεσιών της Βουλής» ενώ σε άλλο σημείο αναφέρεται πως οι αμοιβή των μελών της επιτροπής «καθορίζεται με απόφαση του Προέδρου της Βουλής κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων».

Τέλος, η απόφαση παραπέμπει στον κωδικό 0515 του προϋπολογισμού της Βουλής, απ' όπου θα πληρώνονται τα μέλη της επιτροπής.

Πρόκειται για τον κωδικό ύψους 3.650.000 ευρώ για «αποζημίωση μελών συλλογικών οργάνων (περιλαμβάνονται τα έξοδα κίνησης υπαλλήλων, φρουράς και επιστημονικών συνεργατών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου