Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

«Σκοτώνονται» για ένα γραφείο στη Βουλή πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι

«Σκοτώνονται» για ένα γραφείο στη Βουλή πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι
Ποιοι δεν θέλουν να μετακομίσουν
«Μήλον της Έριδος» το... προνομιακό γραφείο του Απόστολου Κακλαμάνη - Ο ίδιος αρνείται να το εγκαταλείψει, εκτός και αν αυτό δοθεί στον Γιώργο Παπανδρέου - «Εμπλοκή» και με το γραφείο του Βύρωνα Πολύδωρα.
«Μακελειό» γίνεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο κεντρικό κτήριο της Βουλής, με πρώην πρωθυπουργούς και πρώην προέδρους να έχουν οχυρωθεί στα γραφεία τους και να αρνούνται να τα αποχωριστούν και τους υπαλλήλους του Κοινοβουλίου να τους παρακαλούν να μετακομίσουν σε περιφερειακά κτήρια.
Η μεγάλη μάχη γίνεται για το προνομιακό γραφείο που διαθέτει τα τελευταία χρόνια ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης. Είναι το πρώτο γραφείο που συναντά κανείς καθώς μπαίνει από την είσοδο του Κοινοβουλίου, όπου συνήθως τοποθετούνται οι κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων.

Είναι προνομιακό, καθώς είναι στο ισόγειο, σε απόσταση αναπνοής από την είσοδο στην Ολομέλεια και δίπλα από την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών. Επίσης, είναι ευρύχωρο, διαθέτει τρεις ξεχωριστούς χώρους και ιδιωτικό WC.

Το συγκεκριμένο γραφείο αποτελούσε το κοινοβουλευτικό στρατηγείο του Γεωργίου Παπανδρέου, του Ιωάννη Αλευρά και του Ανδρέα Παπανδρέου! Τα τελευταία χρόνια είχε καταλύσει ο Απόστολος Κακλαμάνης, ως πρώην πρόεδρος.

Ωστόσο, η απώλεια της βουλευτικής του ιδιότητας τον υποχρεώνει να το αποχωριστεί και να μετακομίσει σε άλλο κτήριο της Βουλής, που βρίσκεται από τις λεωφόρου Αμαλίας. Ο ίδιος όμως αρνείται να το εγκαταλείψει και μάλιστα έδιωξε σχεδόν... με τις κλωτσιές όσους «τόλμησαν» να του θέσουν το θέμα. Φέρεται μάλιστα να έθεσε μόνο έναν όρο για να μετακομίσει: να εγκατασταθεί εκεί ο Γιώργος Παπανδρέου ο νεότερος που, βάσει του Κανονισμού της Βουλής, δικαιούται γραφείο ως πρώην πρωθυπουργός.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ανάλογη επιθυμία έχει εκφράσει και ο κ. Παπανδρέου μέσω των στενών του συνεργατών, με το επιχείρημα ότι στον ίδιο χώρο είχε καταλύσει ο παππούς του. Οι κακές γλώσσες μάλιστα σημειώνουν ότι σήμερα επισκέφθηκε το γραμματέα της Βουλής ο κ. Φίλιππος Πετσάλνικος και του ζήτησε επίμονα να παραχωρήσει το συγκεκριμένο γραφείο στον κ. Παπανδρέου.

Από την άλλη πλευρά, όμως, ο γραμματέας του εξηγούσε ότι υπάρχει τεράστιο χωροταξικό πρόβλημα και πως με επτά κοινοβουλευτικές ομάδες δεν υπάρχουν κενά γραφεία.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, οι υπάλληλοι του κ. Παπανδρέου είχαν ήδη ξεκινήσει τη μετακόμιση. Πάντως, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής τονίζουν πως το θέμα δεν έχει κλείσει και δεν αποκλείουν στο τέλος να βρεθεί εκεί ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

«Σφήνα» στην εμπλοκή που παρουσιάζεται τις τελευταίες ώρες φαίνεται να μπαίνει και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και να ζητά και αυτός το συγκεκριμένο γραφείο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετακόμισε πριν από λίγες ημέρες από την πτέρυγα του πρωθυπουργού σε δίχωρο γραφείο στο ισόγειο. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι και αυτό το γραφείο έχει τη «δική του ιστορία».

Οι γνώστες αναφέρουν ότι, πριν οι συνεργάτες του Παπανδρέου εκφράσουν ενδιαφέρον για το χώρο του κ. Κακλαμάνη, είχαν ζητήσει να πάνε στο συγκεκριμένο γραφείο. Όταν έμαθαν όμως ότι εκεί θα μεταφερθεί ο κ. Βενιζέλος, έγιναν έξω φρενών, με αποτέλεσμα να ξηλώνουν κάθε βράδυ το ταμπελάκι που γράφει «Γραφείο Προέδρου ΚΟ ΠΑΣΟΚ»!

Απέναντι από το γραφείο του κ. Βενιζέλου θα καταλύσει ο κ. Μεϊμαράκης, σε περίπτωση που δεν πάρει το γραφείο Κακλαμάνη.

Επίσης, «εμπλοκή» παρουσιάστηκε και με το γραφείο του κ. Βύρωνα Πολύδωρα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε αιφνίδια αυτοψία από τον διακοσμητή του Κοινοβουλίου, που ήθελε να δει τι αλλαγές πρέπει να γίνουν, ώστε να φιλοξενήσει τον πρόεδρο της ΚΟ των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο.

Όταν λοιπόν ο διακοσμητής είδε κρεμασμένο το πορτρέτο ενός προγόνου του κ. Πολύδωρα, ζήτησε  να κατέβει, με αποτέλεσμα να «τα ακούσει» από τον συνεργάτη του πρώην προέδρου της Βουλής. Τελικά, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Πολύδωρας θα μεταφερθεί σε κτήριο επι της οδού Σέκερη.

1 σχόλιο:

  1. Να λοιπόν που η δημοκρατική παράταξη και όλοι οι πολιτικοί της μεταπολίτευσης, μας θυμίζουν ότι θεωρούν τη δημόσια περιουσία, ιδιωτική και προσωπική τους υπόθεση!
    Πόσοι από δαύτους σκέφτηκαν ότι ο λαός πληρώνει τα έξοδα της βουλής, μέσω της φορολογίας που του επιβάλουν; Είναι τόσο μίζεροι, που αδυνατούν να πληρώσουν ενοίκιο για να έχουν τον προσωπικό τους χώρο για τις πολιτικές τους δραστηριότητες. Ενώ ζητούν από το λαό να ανεχθεί την φορολογία, πληρώνοντας ακόμη και τον αέρα που αναπνέει. Αυτός ο αέρας, μυρίζει και σύντομα πρεπει να ανανεωθεί με νέο οξυγόνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή