Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Πεκίνο: Μάσκες οξυγόνου στις πασαρέλες υψηλής ραπτικής

Πεκίνο: Μάσκες οξυγόνου στις πασαρέλες υψηλής ραπτικής
Ως «απαραίτητο» αξεσουάρ για τη ζωή στην μολυσμένη ατμόσφαιρα της κινεζικής πρωτεύουσας, οι μάσκες εντάχθηκαν και στη μόδα

Το πρόβλημα με την μολυσμένη ατμόσφαιρα στην Κίνα, και ειδικά στο Πεκίνο πέρασε πλέον και στην υψηλή ραπτική. Στο τελευταίο σόου της φίρμας Yin Peng στην κινεζική πρωτεύουσα, οι θεατές παρακολούθησαν τα μοντέλα να ανεβοκατεβαίνουν την πασαρέλα φορώντας εκτός από τα ενδιαφέροντα ρούχα, κι ένα «ιδιαίτερο» αξεσουάρ: Μάσκες οξυγόνου.

Μην φανταστείτε τις χοντροκομμένες μάσκες, ογκώδεις και κάθε άλλο παρά κομψές, που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Αντίθετα, ήταν πλήρως ενταγμένες στο σύνολο. Ακολουθώντας τους κανόνες της μόδας και του συνόλου, επρόκειτο για ειδικά σχεδιασμένες μάσκες που δεν χαλούν - ή χαλούν κατά το δυνατόν λιγότερο - την συνολική εμφάνιση κομψών γυναικών και αντρών.



Τα σχέδια ήταν ποικίλα, από «φουλ-φέις» μάσκες που καλύπτουν ολόκληρο το πρόσωπο, αλλά και άλλες που ίσα-ίσα καλύπτουν την περιοχή γύρω από την μύτη και το στόμα.



Επίσης, τα σχέδια διακρίνονται σε κάζουαλ και πιο επίσημα, ενώ οι μάσκες οξυγόνου σχεδιάστηκαν και με ειδικό τρόπο για ερασιτέχνες αθλητές που θέλουν να συνδυάσουν την άθληση με τη μόδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου