Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Βurger & Lobster: O αστακός έγινε fast food

 
Βurger & Lobster .Το νέο λονδρέζικο στέκι που τρελαίνει και τους Ελληνες σελέμπριτι δεν διστάζει να ρίξει πόρτα στους rich and famous και να σερβίρει club sandwich με αστακό στη
Lady Gaga και την Κέλι Μπρουκ δίπλα στην κουζίνα!Το μενού περιλαμβάνει μόνο τρία πιάτα, δεν γίνονται ποτέ κρατήσεις για τραπέζι κάτω των έξι ατόμων, το «κεφάλι» κοστολογείται περί τις 30 αγγλικές λίρες και καθημερινά επικρατεί το αδιαχώρητο. Ο λόγος για το «Burger & Lobster», το λονδρέζικο ρεστοράν που έχει μετατραπεί στο νέο trend της βρετανικής πρωτεύουσας και το οποίο την περασμένη εβδομάδα κατάφερε να αποσπάσει ακόμη και τα εύσημα του «δύσκολου» chef des chefs Αλέν Ντικάς. Οι φωτογραφίες με τον Ντικάς και το πιάτο αστακού έκαναν τον γύρο του κόσμου, όπως ακριβώς και οι τίτλοι των αφιερωμάτων που λίγο πολύ υπογράμμιζαν πως «τα αστέρια Michelin υποκλίνονται στο club sandwich αστακού!».
 Ο ιδιοκτήτης του «Burger & Lobster» κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να μετατρέψει μια έξυπνη ιδέα στο απόλυτο meeting point των απανταχού celebrities, στους οποίους μάλιστα δεν διστάζει να ρίξει πόρτα όσο διάσημοι κι αν είναι. Λέγεται ότι η Lady Gaga έβαλε τις φωνές και έκανε κάθε είδους καπρίτσιo προκειμένου να αναγκάσει τον μετρ του «Lobster & Burger» -που βρίσκεται μέσα στο πολυκατάστημα Harvey Nichols- να της βρει πρώτο τραπέζι κι όταν συνειδητοποίησε ότι κάτι τέτοιο ήταν αδύνατον, αρκέστηκε σε μια ξύλινη ροτόντα δίπλα στην κουζίνα! Κάτι ανάλογο συνέβη και με την Κέιτ Μος η οποία, όταν έπειτα από μια εξαντλητική μέρα δουλειάς επισκέφθηκε μαζί με τον αγαπημένο της φωτογράφο Μάριο Τεστίνο το εν λόγω ρεστοράν, έμεινε με το στόμα ανοιχτό όταν οι αρμόδιοι την ενημέρωσαν ότι θα πρέπει να περιμένει υπομονετικά στην ουρά, όπως ακριβώς και οι υπόλοιποι. Η γνωστή ηθοποιός Κέλι Μπρουκ υπήρξε περισσότερο τυχερή την τελευταία φορά που επισκέφθηκε το «Lobster & Burger» καθώς κατάφερε να απολαύσει το διάσημο πλέον club sandwich αστακού σχεδόν αμέσως. Η ικανοποίησή της αποτυπώθηκε λίγες ώρες αργότερα σε Twitter και Facebook, με την ίδια να κρατά μαχαιροπίρουνα δίπλα σε δαγκάνες αστακού και να σχολιάζει: «Ηταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να μου συμβεί το συγκεκριμένο βράδυ. Το φαγητό του “Burger & Lobster” είναι ισάξιο με ένα ταξίδι στον παράδεισο».
Ο Ρώσος ιδιοκτήτης και η γευστική πανδαισία
Το «Burger & Lobster» έγινε γνωστό χάρη στον Ρώσο επιχειρηματία Βλαντιμίρ Ρομπόντιν, ο οποίος είχε την ιδέα να μετατρέψει πανάκριβα εστιατόρια που σέρβιραν αστακό σε χαμπουργκεράδικα. Σε συνέντευξη, μάλιστα, που παραχώρησε την εποχή που άνοιγε το εν λόγω ρεστοράν δεν δίστασε να δηλώσει: «Θα φέρνουμε έναν τόνο αστακούς τον μήνα με ειδικά τάνκερ! Τόσο φτηνό αστακό δεν θα έχει ξαναδεί το Λονδίνο!».
Το «Burger & Lobster» αποτελεί ένα κυριλέ ταχυφαγείο όπου οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν αστακό σε δύο μορφές: είτε ψητό, σερβιρισμένο με σαλάτα και τηγανητές πατάτες με λιωμένο βούτυρο και σκόρδο, είτε ως γέμιση σε club sandwich. Το συγκεκριμένο εστιατόριο διαθέτει και ένα πιάτο για όσους προτιμούν τις κλασικές γεύσεις, σερβίροντας το καθιερωμένο χάμπουργκερ με μοσχαρίσιο κρέας, τυρί και πίκλες. «Είναι απίστευτο πώς ένα εστιατόριο το οποίο διαθέτει μόνο τρία πιάτα, δύο εκ των οποίων με αστακό, κατάφερε να γίνει της μόδας. Ωστόσο, όποιος το επισκέπτεται αντιλαμβάνεται εύκολα ότι το μυστικό κρύβεται στη σχέση ποιότητας και τιμής. Ακόμη και οι πιο σνομπ σελέμπριτι, οι οποίοι πληρώνουν 200 λίρες το άτομο για να γευτούν ένα γευστικό πιάτο στο πανάκριβο “Νοvikov”, περιμένουν στην ουρά του “Burger & Lobster” για ένα club sandwich αστακού», σχολίασε πρόσφατα το βρετανικό περιοδικό «Τime Out».
Παρέλαση Ελλήνων σελέμπριτι
Στη λίστα των φαν του μοδάτου εστιατορίου συμπεριλαμβάνονται και αμέτρητοι Ελληνες επιχειρηματίες και σελέμπριτι. Από τους πιο τακτικούς επισκέπτες του είναι η Μαρία Χατζηπατέρα, καθώς και η οικογένεια του Πόλυ και της Ρόζμαρι Χατζηιωάννου. Ο εφοπλιστής Ευάγγελος Πιστιόλης κάθε φορά που βρίσκεται στο Λονδίνο κάνει απαραιτήτως ένα πέρασμα από εκεί, όπως ακριβώς και η κυρία «Fresh Line» Mάιρα Βαγιωνή, αλλά και ο κομμωτής βασιλικών οικογενειών Απόλλων Βικτωράτος. Στο club sandwich αστακού αρέσκονται επίσης και κάποιοι χρυσοί γόνοι όπως ο Γιάννης Γουλανδρής, η Κάθριν Εμπειρίκου, η Mαριέττα Χανδρή, ο Αλέξανδρος και η Ναταλία Τσαβλίρη καθώς και τα παιδιά του Παύλου και της Μαρί-Σαντάλ, Μαρία-Ολυμπία και Κωνσταντίνος-Αλέξιος.

Το αδιαχώρητο κάθε απόγευμα.H τόσο μεγάλη ζήτηση ήταν άλλωστε και ο λόγος που ώθησε τον ιδιοκτήτη του «Burger & Lobster» να ανοίξει πέντε ακόμη ταχυφαγεία σε πολυσύχναστες περιοχές της βρετανικής πρωτεύουσας -Mayfair, Soho, City, Knightsbridge και Farringdon-, και μάλιστα δίπλα σε πανάκριβα εστιατόρια που είδαν τους τζίρους τους να κατατροπώνονται από ένα club sandwich αστακού...
Πρωτοποριακό μενού και απίστευτα χαμηλές τιμές με τη σφραγίδα του δαιμόνιου Ρώσου μεγιστάνα Βλαντιμίρ Ρομπόντιν
Ο αστακός λίγο πριν τη θυσία! Τα πάντα ολοκάθαρα και καλομαγειρεμένα απέσπασαν τα εύσημα του chef des chefs Αλέν Ντικάς
Oταν οι σελέμπριτι ανακατεύονται με τους κοινούς θνητούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου