Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Επιδρομή αρχαιοκαπήλων στην Φθιώτιδα

Θα τους προδώσει το φτυάρι;Δεν έχουν προκύψει στοιχεία, αν κατάφεραν να αρπάξουν κάποια αντικείμενα αξίαςΈνα φτυάρι ξεχασμένο μέσα στη χαρακτηρισμένη αρχαιολογική περιοχή της Ελάτειας στη Φθιώτιδα, ίσως «δείξει» ποιοι είναι οι αρχαιοκάπηλοι που κρύβονται πίσω την παράνομη ανασκαφή η οποία αποκαλύφθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Οι άγνωστοι προς το παρόν δράστες τρύπωσαν στον αρχαιολογικό χώρο στην περιοχή "Παλιάμπελα" από ένα όμορο αγρόκτημα και, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κάποιον, άρχισαν να σκάβουν ανενόχλητοι ανοίγοντας δυο αρχαίους τάφους. Δεν έχει προκύψει, όμως, αν κατάφεραν να αρπάξουν από μέσα κάποια αντικείμενα αξίας.

Η σύληση των τάφων αποκαλύφθηκε όταν μια αρχαιολόγος της ΙΔ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο και βρήκε τα ίχνη της λαθρανασκαφής. Αμέσως ενημέρωσε το αστυνομικό τμήμα Αμφίκλειας που ανέλαβε την έρευνα, ενώ το φτυάρι των δραστών παραδόθηκε στην Εγκληματολογική υπηρεσία που το εξετάζει για αποτυπώματα και υπολείμματα γενετικού υλικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου