Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Εκπαίδευση για όλους με έξυπνες μεθόδους και τη βοήθεια της τεχνολογίας

Παγκόσμια συνεργασία μεταξύ Samsung και UNESCO.Η γενική διευθύντρια της UNESCO, Irina Bokova και ο Seok Pil Kim, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Samsung, υπέγραψαν το μνημόνιο συνεργασίας.Η πρωτοβουλία συνεργασίας τους αφορά στην αντιμετώπιση παγκόσμιων ζητημάτων σχετικά με την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την κοινωνίαΗ Samsung Electronics και η UNESCO θα συνεργαστούν με στόχο να προσφέρουν σε μαθητές του αναπτυσσόμενου κόσμου δυνατότητες πρόσβασης σε καλύτερη εκπαίδευση. Για το σκοπό αυτό θα αξιοποιήσουν τόσο την εξειδίκευση της UNESCO στο συγκεκριμένο τομέα, όσο και τις λύσεις της Samsung στην κατηγορία των Smart Schools. Η συγκεκριμένη συνεργασία έρχεται να υποστηρίξει τους πέντε βασικούς πυλώνες δραστηριοποίησης της UNESCO: Εκπαίδευση, Πολιτισμός, Φυσικές Επιστήμες, Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Επικοινωνία και Πληροφορία.
Η πρωτοβουλία Mobile Learning της UNESCO έχει ως σκοπό να προσφέρει εκπαίδευση σε όλους, χρησιμοποιώντας έξυπνες μεθόδους που υποστηρίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία μέσα από συσκευές κινητής τηλεφωνίας. Η Samsung και η UNESCO θα ενώσουν τις δυνάμεις τους αρχικά στον τομέα της εκπαίδευσης – μια συνεργασία που θα επεκταθεί και σε θέματα πολιτισμού και επιστημών.

Η γενική διευθύντρια της UNESCO, Irina Bokova, σημείωσε ότι «η συνεργασία ανάμεσα στην UNESCO και τη Samsung είναι λαμπρό παράδειγμα μιας καινοτόμας συμμαχίας, απαραίτητης για την παγίωση των κοινωνιών της γνώσης του 21ο αιώνα». Και πρόσθεσε ότι «μέσω αυτής θα μπορέσουμε να ενσωματώσουμε στα εκπαιδευτικά συστήματα τις εκπληκτικές δυνατότητες των κινητών τεχνολογιών, παρέχοντας ποιοτική εκπαίδευση σε παιδιά κι ενήλικες, όπου κι αν βρίσκονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου