Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Εγκατέλειψαν χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρων

 
Οι αστυνομικοί καταδίωξαν τους υπόπτους με αποτέλεσμα να συλλάβουν έναν 35χρονο
Πακιστανό, ενώ ο συνεργός του τράπηκε σε φυγή, κατάφερε να διαφύγει και αναζητείταΈγιναν… λαγοί στη θέα των αστυνομικών της Ασφαλείας δύο αλλοδαποί που πλησίαζαν το σταθμευμένο αυτοκίνητό τους στην Πάτρα, το οποίο βρέθηκε φορτωμένο με χιλιάδες πακέτα τσιγάρων που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης!

Οι αστυνομικοί καταδίωξαν τους υπόπτους με αποτέλεσμα να συλλάβουν έναν 35χρονο Πακιστανό, ενώ ο συνεργός του τράπηκε σε φυγή, κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται. Η έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό τους έφερε στο φως 4.470 πακέτα λαθραίων τσιγάρων τα οποία ήταν κρυμμένα στο πορτ μπαγκάζ και προορίζονταν για πώληση.

Άλλα 801 πακέτα βρέθηκαν στο σπίτι των δυο Πακιστανών σε έρευνα που ακολούθησε και κατασχέθηκαν για να σταλούν μαζί με τα υπόλοιπα στο Τελωνείο για τον καταλογισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών. Επίσης, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν και το όχημα των δραστών ως μέσο για τη μεταφορά και διακίνηση λαθραίων τσιγάρων και οδήγησαν τον 35χρονο στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Σε ένα σακίδιο που ήταν κρεμασμένο στην πλάτη του, μετέφερε έξι συσκευασίες με κομμένο καπνό συνολικού βάρους τριών κιλών και 48 γραμμαρίων χωρίς την ενδεικτική ταινία του φόρου κατανάλωσης, ένας 50χρονος που συνελήφθη στη Λαμία από αστυνομικούς της… Τροχαίας! Ο λαθραίος καπνός εστάλη στο Τελωνείο Στυλίδας για να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι και ο δράστης παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου