Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Ραφήνα, Πικέρμι - Προεκλογικό κλίμα με "χρώμα" συμπόνιας

Στη Ραφήνα μέχρι την ολοκλήρωση των δημοτικών εκλογών έχουμε να δούμε:
  1. Αλληλοεπιβραβεύσεις vυν- υποψηφίων δημ.συμβούλων και για το πιο απλό πράγμα, πχ. κατέβασα ένα γατάκι από το δέντρο, πέρασα την ανήμπορη γριούλα απέναντι κτλ. Έτσι για να φαινόμαστε βρε αδερφέ με κάποιο τρόπο.
  2. Νυν - υποψήφιους δημ. συμβούλους να έχουν άποψη για τα οικονομικά του δήμου. Αν τους ρωτήσεις βέβαια τι σημαίνει ο κωδικός "παγία" στον ισολογισμό, θα σου πουν "ε το πάγιο του ΟΤΕ", και ο κωδικός προβλέψεις για υποτίμηση, "ε να είναι σε περίπτωση που επιστρέψουμε στην δραχμή".
  3. Διαφορετικοί υποψήφιοι δήμαρχοι να περνάνε από το ίδιο μαγαζί και να τους αποκαλούν "γεια σου δήμαρχε" (το χούμε ζήσει αρκετά...δίπλα μας). Όντως κάποιοι θέλουν με κάποιο τρόπο να ναι πάντα με τον νικητή. Ε δεν ξέρεις μπορεί ο νικητής να τους κανονίσει και κανένα τραπέζωμα ως ανταμοιβή της...πολιτικής υποστήριξης.
  4. Θα νιώσεις "εγκάρδιους" χαιρετισμούς από άτομα που προ προεκλογικής περιόδου αγνοούσες την ύπαρξής τους.
  5. Θα ακούσεις τις πρωτότυπες ατάκες της μεγάλης των πολιτικών σχολής όπως: " κατανοώ τον τάδε γιατί βρίσκεται σε πανικό", " δεν χρησιμοποιούμε ξύλινη γλώσσα", " η προσωπική προβολή μου είναι κάτι δευτερεύον", "δεν περισσεύει κανείς", "δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους άλλους υποψηφίου". Αυθόρμητες και ειλικρινείς ατάκες δηλαδή.
Τα παραπάνω δεν αφορούν βέβαια το σύνολο των νυν-υποψηφίων. Αλλά ορισμένες συμπεριφορές αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας.

P.S. Ξέρω ότι εκφράζω πολλούς, αλλά ο φόβος να μην κακοκαρδίσετε κάποιον που μπορεί να σας βοηθήσει μελλοντικά (Η γνωστή Ελλάδα του δούναι και λαβείν), σας εμποδίζει να γράψετε ακριβώς τα ίδια.

Vassilis Nastos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου