Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Ο πρώτος βυθιζόμενος κάδος στην Αθήνα είναι πλέον γεγονός!

Ο πρώτος βυθιζόμενος κάδος συλλογής απορριμμάτων στον δήμο Αθηναίων, είναι γεγονός. Ο κάδος τοποθετήθηκε στην πλατεία Αγίου Θωμά, στο Γουδί. Είναι, ο πρώτος από τους είκοσι βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων που πρόκειται να εγκαταστήσει ο Δήμος Αθηναίων. Η εγκατάσταση όλων των κάδων σε διάφορα σημεία της πόλης όπου υπάρχει μεγάλος φόρτος απορριμμάτων αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Απρίλιο.

Τι είναι ο βυθιζόμενος κάδος;
Οι βυθιζόμενοι κάδοι για την αποκομιδή των αστικών απορριμμάτων χρησιμοποιούνται σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Ο κάδος αυτός αντικαθιστά περίπου 40 συμβατικούς κάδους, ενώ χωράει 20 κυβικά μέτρα συμπιεσμένων σκουπιδιών. Λειτουργεί με μηχανισμό ανύψωσης, βρίσκεται 3,5 μέτρα κάτω από τη γη, με αποτέλεσμα στα σημεία όπου συσσωρεύονται μεγάλοι όγκοι απορριμμάτων να διασφαλίζεται η καθαριότητα και να αποφεύγεται η δυσοσμία, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι κάδοι λειτουργούν με σύστημα απομακρυσμένου ελέγχου πληρότητας. Αυτό σημαίνει πως θα ενημερώνεται η υπηρεσία Καθαριότητας για να προγραμματίζει την αποκομιδή των σκουπιδιών, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος.

Ποιος ο στόχος και που θα βρίσκονται;
Το έργο έχει ως στόχο την αποσυμφόρηση του δήμου Αθηναίων από τα σκουπίδια. Η ενέργεια αυτή, χρηματοδοτείται 100% από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω ΕΣΠΑ και προβλέπει την τοποθέτηση συνολικά είκοσι βυθιζόμενων κάδων στον δήμο της Αθήνας.

Ο δεύτερος κάδος θα βρίσκεται στη διασταύρωση των λεωφόρων Μεσογείων και Β. Σοφίας και θα ακολουθήσει η τοποθέτηση στις οδούς Παπαδά και Άντερσεν, Αιγινήτου και Σισσίνη, Κωνσταντινουπόλεως και Βουτάδων, στην Υμηττού, στα τρία νεκροταφεία του δήμου και στην πλατεία Κουμουνδούρου, ενώ γίνονται προσπάθειες να τοποθετηθούν κάδοι και στις πλατείες Αγίου Παντελεήμονα και Αττικής.

Όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ανδρέας Βαρελάς, η αποκομιδή των απορριμμάτων σε αυτά τα σημεία θα γίνεται πιο εύκολα και πιο γρήγορα, καθώς απαιτείται μόνο ένα όχημα μεταφοράς και ένας οδηγός, ενώ θα εκλείψει το φαινόμενο της διασποράς των κάδων σε διάφορα σημεία του δρόμου. Μέσω συστήματος απομακρυσμένου ελέγχου πληρότητας, η υπηρεσία καθαριότητας θα λαμβάνει ειδοποίηση πληρότητας του συμπιεστή οπότε και θα οργανώνεται η αποκομιδή. Την ίδια στιγμή θα συλλέγονται γενικά στατιστικά στοιχεία για τα απορρίμματα που θα συγκεντρώνονται στους κάδους, οι οποίοι διαθέτουν και σύστημα συναγερμού.
 

1 σχόλιο:

  1. ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΨΕΛΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ , ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ SERVICE ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΦΩΚΙΩΝΟΣ ΝΕΓΡΗ ...
    ΠΗΓΗ: KINHΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΥΨΕΛΗΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή