Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Βγαίνουμε Αθήνα-Ο Γιάννης Χαρούλης στον Βοτανικό

 
Που να πάτε, τι να δείτε.Δείτε την πολιτιστική ατζέντα της ημέρας
Μουσική.Πετρολούκας Χαλκιάς «Κλαρίνο με ψυχή»

Η πεντατονική ηπειρώτικη μουσική είναι το μουσικό - εκφραστικό πεδίο που υπηρετεί ο Πετρολούκας Χαλκιάς, ο κλαριντζής από το Δελβινάκι που έχει συμβάλλει στη διάδοση της ελληνικής μουσικής παράδοσης, εντός και εκτός της χώρας. Παράλληλα όμως, με καλλιτεχνική δεξιοτεχνία και ευρηματικότητα που ξεπερνά οποιοδήποτε τοπικό μουσικό είδος, δεν δίστασε να ανοίξει τους ορίζοντές του και να συμπράξει με διακεκριμένους μουσικούς απ’ όλον τον κόσμο, επεκτείνοντας τα όριά του όσο λίγοι. Έτσι, μέσα από την τέχνη του, η Ήπειρος διασταυρώθηκε με το rock, τη jazz, το blues, αλλά και άλλες ethnic μουσικές, πάντα με συναρπαστικά και γοητευτικά αποτελέσματα. Half Note Jazz Club (Τριβωνιανού 17). Τηλ: 210 9213360. Ώρα: 21:30. Είσοδος από 15€.

Ο Γιάννης Χαρούλης στον Βοτανικό
Στον πυρήνα του προγράμματος θα βρίσκεται το υλικό από την προσωπική του δισκογραφία, το οποίο τον καθιέρωσε στην συνείδηση του κόσμου ως έναν από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες της γενιάς του και της ελληνικής μουσικής σκηνής. Και όπως πάντα, ο Γιάννης Χαρούλης θα ερμηνεύσει με το δικό του μοναδικό τρόπο αγαπημένα τραγούδια που γεννήθηκαν από την έμπνευση σπουδαίων στιχουργών και συνθετών. Βοτανικός (Ιερά Οδός και Σπύρου Πάτση). Τηλ: 210 3473835. Ώρα: 22:00. Γενική είσοδος: 10€.

Θέατρο
«Αρκετά πια με την Αντέλα» του Δημήτρη Καρατζιά
Ο Πολυχώρος Vault παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Δημήτρη Καρατζιά "Αρκετά πια με την Αντέλα", σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ. Μια φανταστική συνέχεια της ιστορίας του "Σπιτιού της Μπερνάρντα Άλμπα", του F. G. Lorca, που προσφέρει τη δυνατότητα μιας πολυπόθητης εξιλέωσης, μιας αναγκαίας εξομολόγησης μέσα από την υποκειμενική αφήγηση της κεντρικής του ηρωίδας. Η παρεξηγημένη Μαρτίριο, 30 χρόνια μετά το θάνατο της μικρότερης αδερφής της, Αντέλα, σπάει τη σιωπή της και ξετυλίγει αργά και βασανιστικά το κουβάρι των τύψεων και των ενοχών που την καταδιώκουν. Επισκέπτεται ξανά τον τόπο και τον χρόνο του εγκλήματος, αναπαριστά, βήμα βήμα, τα γεγονότα και αναζητά την κάθαρση μέσα από ένα επώδυνο ταξίδι μνήμης. Διανομή: Αθηνά Τσιλύρα (Μαρτίριο), Νίκη Αναστασίου (Πόνθια) Σεβίνα Μαραγκού (Αγκούστιας). Πολυχώρος Vault (Μελενίκου 26). Τηλ: 2130356472. Ώρα: 21:00. Γενική είσοδος: 10€, Ανέργων, ΑΜΕΑ: 5€.

Συμβαίνουν ακόμα
Θέατρο
«Ψυχολογία Συριανού συζύγου» του Εμμανουήλ Ροίδη στο Vault
Το σατυρικό αφήγημα του Εμμανουήλ Ροΐδη, μετά από δύο χρόνια παραστάσεων στο Θέατρο του Νέου Κόσμου και ενώ ολοκλήρωσε την περιοδεία του για τρίτη χρονιά σε όλη την Ελλάδα, επιστρέφει στην Αθήνα, στον πολυχώρο Vault. Δύναται ένας ορκισμένος ανεξάρτητος άντρας να απαλλαγεί από την κατάστασιν ερωτευμένου; Πώς διατηρείται ζωντανόν το πάθος; Είναι ο γάμος ο τάφος του έρωτος; Μία φιλόστοργος σύζυγος μπορεί να προσφέρει στιγμάς υπερτάτης ηδυπαθείας; Τις απαντήσεις στα ερωτήματα δίνει με το δικό του ξεχωριστό τρόπο ο Εμμανουήλ Ροΐδης. Σκηνοθεσία: Σοφία Καραγιάννη. Παίζουν: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Ειρήνη Μουρελάτου. Πολυχώρος Vault (Μελενίκου 26). Τηλ: 2130356472. Ώρα: 21:00. Γενική είσοδος: 10€, Ανέργων, ΑΜΕΑ: 8€

Μoυσική
Νίκος Φιλιππίδης και τον Γιώργο Κωτσίνη σε «Ηπειρώτικο Ρυθμό»
Μια μοναδική παράσταση σε «χρόα πεντατονική» που ενώνει καλλιτεχνικά δύο καταξιωμένους κλαρινίστες, τον Νίκο Φιλιππίδη και τον Γιώργο Κωτσίνη με τον δημοφιλή Ηπειρώτη τραγουδιστή Κώστα Τζήμα. Στο βιολί ο Κώστας Καραπάνος, στο λαούτο και το τραγούδι ο Κώστας Φιλιππίδης και ο Θωμάς Κωνσταντίνου και στο ντέφι και το «κλώσιμο» ο Σπύρος Αλέβροντας. Ρυθμός Stage (Λεωφόρος Μαρίνου Αντυπα 38). Τηλ: 210 9750060. Ώρα: 22:30. Είσοδος: 12€ (με μπύρα ή κρασί).

«Δεν υπάρχει κράτος Μαντάμ»
Μια πιπεράτη πολιτική μουσική κωμωδία τσέπης, αυστηρά για σκεπτόμενους αυτοσαρκαζόμενους ακροατές. Μια σημερινή ντεμοντέρνα μουσικοθεατρική παράσταση, με σατιρικά σκωπτικά τραγούδια της τρόϊκας επί του καναπέως. Ελαφρά τραγούδια και βαριά λαϊκά, με jazz διάθεση και rock άποψη. Παιζοτραγουδά ο θρυλικός θηλυκός θίασος: «ζήτω τα λαϊκά κορίτσια!», Μυρτώ Καμβυσίδη, Θαλένα Αβραμέα,Ιουλία Καραπατάκη Double Trouble The Yard (Πατησίων 101). Τηλ: 2106127005. Ώρα: 21:30. Είσοδος: 8€.

Sigiriya Live
Οι Sigiriya γεννήθηκαν από τις στάχτες των θρυλικών Acrimony, τη μπάντα που στα 90s επηρέασε όσο λίγες τον stoner-doom ήχο, όπως τον γνωρίζουμε σήμερα. Μαζί τους: Korsikov, Pools of Mercury. 6 D.O.G.S (Αβραμιώτου 6-8). Τηλ: 2103210510. Ώρα: 20:00. Εισιτήρια:10€, 12€,15€.

Souljazz Orchestra
Από την Ottawa του Καναδά, έρχεται στην Αθήνα και τη μουσική σκηνή του Gazarte η μπάντα που έχει καταφέρει να δώσει στην Jazz ένα διαφορετικό και απόλυτα προσωπικό χρώμα, κερδίζοντας μεγάλη μερίδα του παγκόσμιου κοινού και κάνοντας κριτικούς να μιλούν για τον πιο εναλλακτικό συνδυασμό της funk, της jazz και της Soul. Gazarte (Βουτάδων 32-34). Τηλ: 210 3452277. Ώρα: 22:00. Εισιτήρια: A ζώνη: 25€, Β ζώνη: 20€, Όρθιοι: 15€.

Swing Nights: Belleville
Οι Belleville είναι ένα γκρουπ που μετράει σχεδόν τρία χρόνια ζωής. Η σκοτεινή ατμόσφαιρα των cabaret του μεσοπολέμου, η μελαγχολική και νοσταλγική διάθεση, οι λεπτές πινελιές χιούμορ, συνοδεύουν αισθητικά τη μουσική τους. Οι επιρροές τους ξεκινούν από την jazz και την blues, το swing του μεσοπολέμου, την μουσική για το θέατρο και κάθε μορφή σύγχρονης προσέγγισης όλων των προηγουμένων. Γυάλινο Μουσικό Θέατρο - Up Stage Gialino (Λ. Συγγρού 143). Τηλ: 210 9316101. Ώρα: 22:00. Εισιτήρια: 10€ (με κρασί – μπύρα), 12€ (με ποτό).

Panos Birbas
Ο Πάνος Μπίρμπας, ο τραγουδοποιός της alternative dark rock και folk noir σκηνής με την χαρακτηριστική μπάσα φωνή, μας υποδέχεται στον καινούργιο χώρο Tin Pan Alley, για ένα εξαιρετικά φορτισμένο live με την μπάντα που ξέρει να μας συγκινεί σε όλες της τις εμφανίσεις. Tin Pan Alley (Τουρναβίτου 6). Τηλ: 2103210158. Ώρα: 21:30. Εισιτήρια: 6€ (όρθιοι) 8€.

Σάκης Τσαλίκης «Ταξίδι με τον Οδυσσέα»
Συνθέτης με τη δική του ιστορία στο χώρο, ο Σάκης Τσιλίκης επανέρχεται με ένα δισκογραφικό project βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο της Τούλας Καρώνη, το οποίο βασίστηκε με τη σειρά του στην ομηρική Οδύσσεια. Pinocchio Bar (Ιπποκράτους 56). Τηλ: 2103605353. Ώρα: 22:00. Δωρεάν είσοδος - Υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση.

Ο Στυλιανός Τζιρίτας και ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης «3600 Δευτερόλεπτα Ποιητικές Ανάσες»
Ο Στυλιανός Τζιρίτας και ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης συμμετέχουν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης και έρχονται στον ΙΑΝΟ με την ομάδα «Πύργος Ελέγχου» - Ένα Αέναο Σχέδιο Διάπλασης των Παίδων και των Ενηλίκων- με ένα ηχητικό και οπτικό δρώμενο με τίτλο «3600 Δευτερόλεπτα Ποιητικές Ανάσες». Ιανός (Σταδίου 24). Τηλ: 210 3217810. Ώρα: 20:30. Είσοδος 5€.

Aναδρομή στο ρεμπέτικο τραγούδι με τον Μπάμπη Γκολέ
Ο Μπάμπης Γκολές, δεξιοτέχνης στο μπουζούκι, ιδιότυπη φωνή και βαθύς γνώστης του ρεπερτορίου των 78 στροφών έχει καθιερωθεί δικαίως ως ο πιο πιστός καλλιτέχνης του κλασικού ρεμπέτικου τραγουδιού. Θα παίξουν οι μουσικοί:Μπουζούκι-τραγούδι: Νίκος Κοντάλιπος, Ακορντεόν: Δημήτρης Παπαδάμης, Κιθάρα-τραγούδι: Φώτης Τσορανίδης. Ίλιον Cinema & Stage (Πατησίων 113 και Τροίας 34). Τηλ: 210 5240040. Ώρα: 22:30. Είσοδος: 10€ (με ποτήρι κρασί ή μπύρα).

Συναυλία για την ελληνική επανάσταση του 1821
Ο Δήμος Καλλιθέας και η Δημοτική Φιλαρμονική γιορτάζουν την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και σας προσκαλούν στην "Συναυλία για την Ελληνική Επανάσταση του 1821" Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας (Γ. Κρέμου 123 και Φιλαρέτου). Τηλ: 2109587115. Ώρα: 19:00. Είσοδος ελεύθερη.

Ο Πάνος Μουζουράκης στο Friends
Ο Πάνος Μουζουράκης και μια ομάδα ιδιόρρυθμων και περίεργων μουσικών, διασκευάζουν τα τραγούδια του και διασκεδάζουν τον κόσμο με ένα vintage ήχο, σε ρυθμούς swing και shuffle. Εκτός από τραγούδια της προσωπικής του δισκογραφίας, ερμηνεύονται τραγούδια από Frank Sinatra,Dean Martin, Oscar Brown Jr, Tom Johnes, διασκευάζουν Robbie Williams, Aerosmith και Beatles. Friends Bar (Λεωφόρος Καλυβίων 21). Τηλ: 2291026576. Ώρα: 22:30. Δωρεάν είσοδος - Υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση.

Ταινίες Προβολές
Αφιέρωμα στον Ιταλικό Κινηματογράφο: La Citta Ideale
Αφιέρωμα στον νέο ιταλικό κινηματογράφο: La citta’ ideale. Σκηνοθεσία: Luigi Lo Cascio. Παίζουν: Luigi Lo Cascio, Catrinel Marlon, Luigi Maria Burruano, Massimo Foschi, Alfonso Santagata. Ο Μικέλε Γκρασαντόνια είναι ένας ένθερμος οικολόγος. Πριν από πολύ καιρό έφυγε από το Παλέρμο για να εγκατασταθεί στη Σιένα, την οποία θεωρεί, μεταξύ όλων, την ιδανική πόλη. Εδώ και ένα χρόνο διεξάγει ένα πείραμα στο διαμέρισμά του: να καταφέρει να ζήσει σε πλήρη αυτονομία, χωρίς να χρειάζεται να καταφύγει σε τρεχούμενο νερό ή ηλεκτρική ενέργεια. Μια βροχερή νύχτα, ο Μικέλε εμπλέκεται σε μια σειρά μυστηριωδών και δυσεξήγητων γεγονότων. Από τη στιγμή εκείνη και μετά, η επιτυχημένη εμπειρία της ευχάριστης ένταξης στην ιδανική πόλη θα αρχίσει να κλονίζεται. Ιταλικό Ινστιτούτο (Πατησίων 47). Τηλ: 210 5242646. Ώρα: 19:00. Είσοδος ελεύθερη.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου