Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Η «Scala», ο Cavalli και η βόλτα της Όλγας Κεφαλογιάννη στο Μιλάνο Μαριάννα, Άδωνις και Yacoub για την «Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού Των Οστών»

Όλγα Κεφαλογιάννη, Μαριάννα Βαρδινογιάννη και Magdi Yacoub.Το κορίτσι με τα μακριά ξανθά μαλλιά φορούσε σύνολο σε μαύρο και φούξια από την ανοιξιάτικη συλλογή
Hyper-Luxe Tracksuit που σχεδίασε η Frida Giannini για τον οίκο Gucci. Έπινε Ca’ Del Bosco και συχνά-πυκνά ανανέωνε το φούξια lip gloss της. Μια άλλη κοπέλα λίγο πιο μακριά είχε επιλέξει εκρού σύνολο Miu Miu το οποίο συνόδευε με το χαρακτηριστικό κοντό μαντώ του οίκου. Οι «ζωγραφισμένες» γατούλες πάνω στις τσέπες ήταν όλη η «τσαχπινιά» της designer Miuccia. Οι άνδρες φορούσαν jeans με μπλέιζερ και το χαρακτηριστικό μαντηλάκι στο πέτο. Αυτό δεν είναι άλλωστε το αγαπημένο ντύσιμο των Ιταλών; Τα παπούτσια τους ήταν Gucci, Prada και Fendi. Σκέφτηκα ότι οι γείτονές μας, ακόμα και σε εποχές έντονης οικονομικής κρίσης δεν χάνουν το κέφι και το στυλ τους. Κυρίως αυτό.

Στο Four Seasons
Όλοι οι δρόμοι γύρω από την Via Montenapoleone του Μιλάνου ήταν γεμάτοι από κόσμο. Πλούσιοι Ρώσοι και Τούρκοι κρατούσαν τεράστιες σακούλες από τις exclusive boutiques ενός από τους ακριβότερους δρόμους του πλανήτη. Κάποιοι από τους Ρώσους και τούρκους έμπαιναν αργότερα στο “Four Seasons” για να αφήσουν τις shopping bags στα δωμάτια τους. Έπειτα έσπευδαν στα γύρω εστιατόρια και bars για να παραγγείλουν σπαγγέτι και σαμπάνιες. Παρατηρώ ότι μια πανύψηλη Ρωσίδα με γούνα Fendi φοράει τα… καλοκαιρινά κατάλευκα mules του Manolo Blahnik. Τι στιλιστικός συνδυασμός και αυτός! Ο καιρός πάντως στο Μιλάνο το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν απλά υπέροχος.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη σε μιλανέζικο spot με το ζεύγος Καπαρουνάκη
Περνάω από το δημοφιλέστατο Cova. Δεν θα μπορούσαν να μην αγοράσω ένα από τα περίφημα panetone του, γνωστά σε ολόκληρο τον κόσμο. Κάνω ένα πέρασμα και από το Salumaio. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής προτείνει να προχωρήσουμε λίγο πιο κάτω. Στην περιοχή άλλωστε υπάρχουν πολλά εστιατόρια, bars και καφέ. Κάποια στιγμή τα Gucci booties μου μπλέκονται στο στρας λουρί ενός pinscher. Αχ! Το τρισχαριτωμένο σκυλάκι είναι ίδιο με το δικό μου. Σκύβω να χαϊδέψω το… ομοίωμα του Ρόμελ. Το μάτι μου πέφτει σε ένα ζευγάρι κομψές γάμπες. Σηκώνω το κεφάλι μου. Η φιγούρα μου φαίνεται γνωστή. Πολύ γνωστή. Ναι, είναι η υπουργός τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη. Ντυμένη χαλαρά απολαμβάνει το ζεστό όμορφο μεσημέρι στο Μιλάνο. Έτσι κι αλλιώς διαθέτει ένα…Italian style. Δίπλα της είναι ο γνωστός δικηγόρος, αντιπρόεδρος Δ.Σ του ΕΟΤ, κ. Χριστόφορος Καπαρουνάκης και η σύζυγός του Άννα Χατζηνάσιου, κόρη του γνωστού μουσικοσυνθέτη και talented art dealer. Η παρέα μοιάζει να διασκεδάζει. Μιλάνε, γελάνε, πίνουν τον καφέ τους. Αισθάνονται ότι κανείς δεν τους παρατηρεί σε μία πόλη γεμάτη από χιλιάδες ξένους τουρίστες. Τι έκανε η χαριτωμένη μελαχρινή Υπουργός στο Μιλάνο; Πετάχτηκε στην γειτονική Ιταλία για δουλειές ή απλά θέλησε να περάσει ένα ευχάριστο weekend στην πολύβουη πόλη; Μήπως πήγε να παρακολουθήσει την πολυσυζητημένη παράσταση «Cavalleria Rusticana» στο αγαπημένο μου Teatro alla Scala; Μήπως θέλησε να «εμπλουτίσει» την γκαρνταρόμπα της; Μια βόλτα στο Μιλάνο σε ανανεώνει πάντα…

Οι Ιταλοί θερμοί υποστηρικτές της “Scala” και το bar-resto του Roberto Cavalli
Η παράσταση πάντως στην εμβληματική Σκάλα του Μιλάνου ήταν εξαιρετική. Όσοι διέθεσαν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό (γύρω στα 450-500 ευρώ το άτομο) κάθισαν στις πρώτες σειρές. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν το κοινό που παρακολουθούσε. Στην συντριπτική του πλειοψηφία (σχεδόν το 97 %) ήταν Ιταλοί. Οι γείτονές μας παρά την μεγάλη οικονομική κρίση συνεχίζουν να στηρίζουν δυναμικά την Όπερα και όλες τις ποιοτικές παραστάσεις.Ακολουθεί dinner στο super trendy εστιατόριο Cavalli. Ένα ακόμα δημιούργημα του διάσημου Ιταλού μετρ Roberto Cavalli. Το restaurant είναι γεμάτο από επιχειρηματίες (συζητούν την μετακόμιση της Φίατ από την Ιταλία στην Ολλανδία και Βρετανία) fashion editors και μοντέλα. Νεαρές καλλονές με σούπερ μίνι και δωδεκάποντα. Εικόνες γεμάτες έντονα χρώματα και πολύ όμορφους ανθρώπους.
Όλοι για την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών
Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη χαμογελούσε πανευτυχής.
Ο υπουργός υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης έμοιαζε απόλυτα ικανοποιημένος. Ο διάσημος καρδιοχειρουργός Magdi Yacoub είχε φθάσει λίγες ώρες πριν στην Ελλάδα. Ο «αγγελιοφόρος» της «ΕΛΠΙΔΑΣ», Σάκης Ρουβάς, φωτογραφιζόταν με τα παιδιά. Οι εικόνες στην αίθουσα Τύπου του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» ήταν «φασαριόζικες» και ευχάριστες. Λίγο πριν ξεκινήσει μια ιδιαίτερα σημαντική συνέντευξη Τύπου.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, έδωσε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας ανήγγειλε την έναρξη λειτουργίας της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών καθώς και την έναρξη της μεγάλης εκστρατείας ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για την αναγκαιότητα της Τράπεζας.
«Η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού, είπε χαρακτηριστικά η κυρία Βαρδινογιάννη, έρχεται να συμπληρώσει ένα μεγάλο κενό στις δομές της Ογκολογικής Μονάδας μας και γενικότερα στο χώρο της υγείας στη χώρα μας... Η προσπάθειά μας αυτή έρχεται να συστρατεύσει για άλλη μια φορά τον Ελληνικό λαό σε μια νέα δράση, καθαρά εθελοντική και βαθιά ανθρωπιστική. Ξεκινάμε μια μεγάλη εκστρατεία ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, τόσο για την αναγκαιότητα μιας τέτοιας τράπεζας όσο και για τη σημασία της προσωπικής προσφοράς και συμβολής όσο γίνεται περισσότερων εθελοντών. Απευθύνουμε ένα εθνικό κάλεσμα! Γιατί, για να βρεθεί ένας συμβατός δότης, δηλαδή ένα μόσχευμα κατάλληλο για έναν ασθενή, χρειάζονται χιλιάδες δείγματα, σε μια χώρα μάλιστα σαν τη δική μας που έρχεται τελευταία σε εθελοντές δότες. Όχι βέβαια γιατί οι Έλληνες στερούνται ευαισθησίας αλλά γιατί στερούνται ενημέρωσης. Είμαστε βέβαιοι πως αν ο καθένας μας είχε συνειδητοποιήσει πως η ελπίδα ενός παιδιού, η ζωή ενός ανθρώπου, βρίσκεται στα χέρια του, δεν θα υπήρχε πιο ευαισθητοποιημένη κοινωνία από τη δική μας. Το έχουμε ζήσει αυτό στην «ΕΛΠΙΔΑ» και πιστεύω ότι αυτή την ομόψυχη κινητοποίηση γύρω από έναν μεγάλο σκοπό θα τη δούμε ξανά και με την Τράπεζα Εθελοντών...»
Ο Αδωνις Γεωργιάδης
Ο Υπουργός Υγείας, κύριος Άδωνις Γεωργιάδης είπε: «Η «ΕΛΠΙΔΑ» είναι ένα μικρό θαύμα γι’ αυτή τη χώρα, καθώς και όλα όσα έχετε επιτύχει. Κι όπως έχετε δώσει θεραπεία σε πολλά παιδιά θεραπεύετε με κάποιον τρόπο και τη χώρα από την εικόνα της συνεχούς μιζέριας. Δεν είναι όλα μαύρα υπάρχουν και πράγματα φωτεινά που μπορούμε να τα έχουμε ως παράδειγμα. Η σημερινή πρωτοβουλία είναι εξαιρετική, είμαι κι εγώ δότης εδώ και πολλά χρόνια. Αμέσως μετά το τρέχον νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια, το επόμενο νομοσχέδιο θα έχει όλες τις ρυθμίσεις που έχει εισηγηθεί ο ΕΟΜ για το θεσμικό πλαίσιο των μεταμοσχεύσεων. Το Υπουργείο Υγείας, ο Υπουργός και ο Πρωθυπουργός που είναι απολύτως ενήμερος, είμαστε μαζί σας. Θερμά συγχαρητήρια κι ό,τι χρειαστείτε μη διστάσετε να μας το ζητήσετε».

Ο Sir Magdi Yacoub
Παρών στη συνέντευξη Τύπου ήταν και ο γνωστός καρδιοχειρουργός, Sir Magdi Yacoub, ο οποίος είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του «Οράματος Ελπίδας».

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και προνόμιο για μένα, είπε μεταξύ άλλων ο Sir Yacoub, να βρίσκομαι σήμερα εδώ και να είμαι μέλος ενός εξαιρετικού οργανισμού και του συγκεκριμένου προγράμματος. Η μεταμόσχευση είναι δώρο ζωής, δεν υπάρχει παρόμοιο ή καλύτερο δώρο. Είναι από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι η ζωή ενός παιδιού, ή ενός ενήλικα που νοσεί, "μεταμορφώνεται" πλήρως με τη μεταμόσχευση, από την πλήρη απόγνωση και τη σκέψη του θανάτου, στη ζωή. Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη είναι πρωτοπόρος και υπόδειγμα στη φιλανθρωπική δραστηριότητα».

Μετά το τέλος των ομιλιών έγινε η παρουσίαση των δύο πρώτων τηλεοπτικών ενημερωτικών μηνυμάτων σχετικά με την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, όπου ο Αγγελιοφόρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ», Σάκης Ρουβάς, καλεί το κοινό να συμβάλει στο νέο όραμα της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου