Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ποιος είναι ο "άστεγος δισεκατομμυριούχος" που βρίσκει επιτέλους...στέγη

Πριν από δώδεκα χρόνια, ο Nicolas Berggruen πούλησε το πολυτελές διαμέρισμα του στον 31ο όροφο στο Pierre Hotel στο Μανχάταν, καθώς και το Art Deco μέγαρο, που διατηρούσε
σε ιδιωτικό νησί κοντά στο Μαϊάμι. Στόχος του ήταν να απαλλαχθεί από το βάρος της...φυσικής ιδιοκτησίας. Για το λόγο αυτό απέκτησε το προσωνύμιο “άστεγος δισεκατομμυριούχος”.

Εχοντας στις αποσκευές του μόνο το iPhone του, δύο παντελόνια τζην, κανά δυο ακριβά κοστούμια και κάμποσα λευκά πουκάμισα με το μονόγραμμα του, τα οποία φοράει μέχρι να φθαρούν, άρχισε να διανυκτερεύει σε ξενοδοχεία- εννοείται πέντε αστέρων- στις διάφορες πόλεις, όπου ταξίδευε -πάντα με το ιδιωτικό τζετ του- για δουλειές. Για παράδειγμα έκανε check in στο Claridge του Λονδίνου, στο Carlyle της Νέας Υόρκης ή στο Peninsula Beverly Hils του Λος Αντζελες.

Ο Berggruen έχει την οικονομική δυνατότητα να ζει με αυτόν τον τρόπο επειδή είναι πρόεδρος της Berggruen Holdings, επενδυτικής εταιρείας με έδρα τη Νέα Υόρκη. H Berggruen αγοράζει προβληματικές εταιρείες και τις εξυγιαίνει. Εχει στην κατοχή της περισσότερες από 30 επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, τα ετήσια έσοδα της εταιρείας του ανέρχονται σε 5 δισ. δολ. Η προσωπική περιουσία του εκτιμάται στα 2,5 δισ. δολ., σύμφωνα με τις μετρήσεις του Bloomberg.

Ο 52χρονος Berggruen Holdings είχε πάντα τη φήμη του γοητευτικού bon viveur. Εχει διπλή υπηκοότητα-γερμανική και αμερικανική- και μιλάει τρεις γλώσσες. Συνηθίζει να γευματίζει κάθε μέρα με κάποια προσωπικότητα, που τον ιντριγκάρει και θα μπορούσε να είναι ένας συγγραφέας, ένας διάσημος ζωγράφος ή ακόμη κι ένας ηγέτης διεθνούς βεληνεκούς. Στις εκκεντρικές συνήθειες του περιλαμβάνεται η κράτηση τραπεζιού πάντα για τρία άτομα, ακόμη κι εάν είναι μόνο δύο, καθώς δεν του αρέσουν τα μικρά τραπέζια.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι New York Times σε ρεπορτάζ τους από το Νταβός, όπου ο Berggruen έκανε παρέα με τον συνιδρυτή της Wikipedia Jimmy Wales και το δήμαρχο του Λονδίνου Boris Johnson, ο “άστεγος δισεκατομμυριούχος” βρήκε επιτέλους...στέγη. Αγόρασε προσφάτως σπίτια στη Νέα Υόρκηκαι το Λος Αντζελες, τα οποία τελούν υπό ανακαίνιση.

“Δεν έχω μετακομίσει ακόμη” διευκρινίζει. Ολα δείχνουν, όμως, ότι είναι θέμα χρόνου να χάσει τον “τίτλο” του αστέγου, που μπορεί να μην του άρεσε, αλλά σε συνδυασμό με τον ανορθόδοξο τρόπο ζωή του, του χάρισε φήμη και διάσημους πλούσιους φίλους.

Το ερώτημα είναι εάν έχει σκοπό να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, εάν δηλαδή θα διοργανώσει και φέτος το ετήσιο πάρτι για Οσκαρ στο Chateau Marmont, στο οποίο δίνουν το παρών διασημότητες, όπως η Paris Hilton, o Leonardro Di Caprio και ο Woodi Harrelson, ή θα “νοικοκυρευτεί”, διακινδυνεύοντας ένα πιο συμβατικό και μοναχικό βίο.

Πηγή: Ποιος είναι ο "άστεγος δισεκατομμυριούχος" που βρίσκει επιτέλους...στέγη | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/37662/poios-einai-o-astegos-disekatommyrioyhos-poy-vriskei-epiteloysstegi#ixzz2rkDDG1mb


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου