Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Κέτρο Υγείας - μια απαξιωμένη Ημερίδα

Αποκαρδιωτική ήταν δυστυχώς η σημερινή ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο "ΑΛΙΚΗ" με θέμα τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας...
Εξηγούμαι:

Καταρχήν, η προσέλευση κόσμου για ένα τόσο σοβαρό θέμα, ήταν πολύ μικρή.

Επιπλέον, απουσίαζε (για μία ακόμη φορά) ο Δήμαρχος Μαραθώνα, κάτι το οποίο εγώ το ερμηνεύω ως αποφυγή να πάρει θέση και να δεσμευτεί.

Το κυριότερο όμως όλων ήταν οι ανούσιες ομιλίες των υποτιθέμενων "επισήμων". Εκπρόσωποι από τα κόμματα, έσπευσαν για μία ακόμη φορά να "λεηλατήσουν" τους κόπους και τις προσπάθειες κυρίως του προσωπικού του Κέντρου Υγείας και να δηλώσουν παρόντες σε έναν αγώνα στον οποίο εκείνοι μετείχαν στις ....καθυστερήσεις.

Με λύπη μεγάλη και ταυτόχρονα περισυλλογή, διαπίστωσα ότι από την σημερινή Ημερίδα απουσίαζε σχεδόν το σύνολο των ιδιωτών ιατρών της περιοχής μας. Γιατί όμως ; Δεν προσκλήθηκαν;
Δεν ήξεραν;
Απαξίωσαν;

Ό,τι και να συμβαίνει είναι λυπηρό...

Η πρωτοβάθμια περίθαλψη των δημοτών μας αποτελεί αναγκαιότητα η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνον με την συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων, ιδιωτών και μη.

Και εν πάσει περιπτώσει: όλοι αυτοί οι πολιτευτάδες που μίλησαν σήμερα, ο καθένας για λογαριασμό του κόμματός του και προς ίδιον (πολιτικό όφελος) τι συνεισέφεραν στην επίλυση του προβλήματος; Ουδέν.

Πολύ φοβούμαι ότι σε λίγο καιρό θα ξανασυλλέγονται υπογραφές και υποσχέσεις.. Αλλοίμονο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου