Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Η μετακίνηση των δρομέων στο Μαραθώνιο

Οι 10.000 δρομείς που θα αγωνιστούν στην κλασική διαδρομή θα μετακινηθούν στην αφετηρία του Μαραθωνίου στο Μαραθώνα με 160 πούλμαν. Αναλυτικά το πρόγραμμα.
Μια γιγαντιαία επιχείρηση μετακίνησης, ένα κονβόι 5 χιλιομέτρων, από το κέντρο της Αθήνας στον Μαραθώνα έχει σχεδιάσει η Οργανωτική Επιτροπή του 31ου ΚΜΑ της
Αθήνας για την προσεχή Κυριακή 10 Νοεμβρίου, ημέρα διεξαγωγής του μεγάλου αγώνα.
Για την μεταφορά των δρομέων που υπολογίζονται πάνω από 10.000, θα χρησιμοποιηθούν 160 τουριστικά λεωφορεία.

Οι συμμετέχοντες δρομείς θα μεταφερθούν από το κέντρο της Αθήνας στην αφετηρία του Μαραθωνίου Δρόμου στον Μαραθώνα. Στόχος είναι να βρίσκονται όλοι οι αγωνιζόμενοι δρομείς στην αφετηρία το αργότερο ως τις 07.45. Για τις 09.00 έχει προγραμματιστεί η εκκίνηση του Μαραθωνίου Ανδρών και Γυναικών και του Δυναμικού Βαδίσματος.
Η επιβίβαση θα γίνει από τρία σημεία στο κέντρο της Αθήνας σε ομάδες των έξι λεωφορείων που θα αναχωρούν ανά κύματα.
Τα σημεία αυτά είναι: κατά μήκος της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας από την πλευρά της ανόδου στη στάση του Μετρό "Ευαγγελισμός",  κατά μήκος της λεωφόρου Συγγρού από την πλευρά της ανόδου στη στάση του Μετρό "Συγγρού-Φιξ" (έξοδος Συγγρού-Καλλιρόης), και  κατά μήκος της λεωφόρου Αμαλίας από την πλευρά της Βουλής των Ελλήνων/ μνημείο "Αγνώστου Στρατιώτη". Από τις 05.35 τα ξημερώματα θα ξεκινήσουν οι αναχωρήσεις των λεωφορείων που θα γίνονται ανά πέντε λεπτά, μέχρι τις 06.50.
Οι συρμοί του Μετρό στις παραπάνω διαδρομές, την ημέρα του αγώνα και κατόπιν αιτήματος της Οργανωτικής Επιτροπής έχουν τροποποιηθεί και θα ξεκινήσουν μισή ώρα νωρίτερα (05:00). Οι ώρες διέλευσης των πρώτων δρομολογίων του Μετρό από κάθε σταθμό είναι τα παρακάτω:
ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΥΓΓΡΟΥ-ΦΙΞ: 05.43(κατεύθυνση προς Αγιο Δημήτριο), 05.35 (κατεύθυνση προς Αγ. Αντώνιο)
ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑ: 05.31 (κατεύθυνση προς Δουκίσσης Πλακεντίας), 05.39 (κατεύθυνση προς Αιγάλεω)
ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 05.33(κατεύθυνση προς Δουκίσσης Πλακεντίας), 05.37 (κατεύθυνση προς Αιγάλεω)
Από το σταθμό της Ομονοίας, η πρώτη διέλευση του συρμού του ΗΣΑΠ από Κηφισιά προς Πειραιά, έχει προγραμματιστεί για τις 05.32 και από Πειραιά για Κηφισιά στις 05.19.
Για την μεταφορά των επισήμων και των δημοσιογράφων, θα χρησιμοποιηθούν 2 λεωφορεία και αρκετά Ι.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου