Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 
Του Δημήτρη Πνευματικάτου
Μετά από δύο και πλέον χρόνια, ο πρώην δήμαρχος Ραφήνας κ. Ανδρέας Κεχαγιόγλου, πραγματοποίησε την
πολύ και από πολλούς αναμενόμενη συγκέντρωση της παράταξης του για να τους «αποκαλύψει» τις μελλοντικές πολιτικές κινήσεις και προθέσεις του.

Σε συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών με τους 45 περίπου συνυποψήφιους του στο ΠΑΜΕ στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, που έγινε την Παρασκευή 12 Απριλίου, στο ξενοδοχείο «Αύρα», ο πρώην δήμαρχος επιχείρησε μακρά αναδρομή του 16χρονου έργου του στη δημαρχία, αλλά και της υπέρ-εικοσάχρονης παρουσίας του στην αυτοδιοίκηση.
Η διάρκεια της αναδρομής διήρκησε περίπου μία ώρα, δημιουργώντας εναλλασσόμενα συναισθήματα στους παρευρισκόμενους, πολλοί εκ των οποίων την εξέλαβαν ως αναγγελία καθόδου του στις εκλογές. Ωστόσο, στην κατάληξη της, ξεκαθάρισε τις προθέσεις του, που δεν ήταν άλλες από αυτές που είχε δηλώσει στη συνέντευξή που είχε παραχωρήσει προ διμήνου περίπου στην εφημερίδα μας.
«Δεν πρόκειται να διεκδικήσω ξανά την εξουσία. Θα συμπαρασταθώ στον επόμενο αρχηγό της παράταξής μας που θα εκλεγεί. Θα είμαι, εφόσον αυτός με θέλει, δίπλα του να τον βοηθήσω με τη γνώση και την εμπειρία μου. Δεν θα παραιτηθώ από Δημοτικός Σύμβουλος γιατί θέλω να υπερασπίσω τον εαυτό μου από τις κατηγορίες που μου επισυνάπτει η σημερινή διοίκηση για να με έχουν πολιτικό όμηρο. Φυσικά, τόνισε, η παρουσία μου στην πολιτική σκηνή είναι αυτονόητη».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει ο συνδυασμός ως έχει και αν υπάρχουν, εντός δύο μηνών πέραν του ενός υποψήφιοι θα ακολουθηθεί η διαδικασία των εσωτερικών εκλογών, σε νεώτερη συγκέντρωση, την οποία θα συγκαλέσει εκείνος τον επόμενο ή τους επόμενους μήνες.
Η δήλωση αποχώρησης του Ανδρέα Κεχαγιόγλου από τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου της αγαπημένης του πόλης και η ταυτόχρονη προσπάθεια του να ελέγξει τις εξελίξεις φωτίζουν το δράμα του ανδρός και το μεταδίδουν ταυτόχρονα στην παράταξή του.
Στη συνέχεια, ο κ. Κεχαγιόγλου έδωσε το λόγο στον τέως αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Πιστικίδη, ο οποίος εκδήλωσε το ενδιαφέρον του να ηγηθεί της παράταξης «ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΦΗΝΑ». Ο κ. Πιστικίδης υπήρξε επίσης πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου στην πρώτη θητεία του κ. Κεχαγιόγλου, ενώ είναι γιος του πρώην προέδρου της κοινότητας Ραφήνας, Θανάση Πιστικίδη.

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ;
Ο Ανδρέας Κεχαγιόγλου διεκδίκησε τη δημαρχία της Ραφήνας για πρώτη φορά το 1994. Ήταν τότε αντιπρόεδρος της κοινότητας που είχε μόλις μετατραπεί σε δήμο. Κατόρθωσε να επικρατήσει του αντιπάλου του, που υποστηριζόταν από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, για λίγες δεκάδες ψήφους. Η δική του παράταξη υποστηριζόταν από το ΠΑΣΟΚ το οποίο είχε μόλις επανέλθει στην εξουσία μετά την κυβέρνηση Μητσοτάκη 1990-93.
Αξιοποιώντας τον ούριο άνεμο των κομματικών του διασυνδέσεων με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ο κ. Κεχαγιόγλου κατόρθωσε να αποσπάσει ενισχύσεις και μια σειρά από οικονομικά προγράμματα που άλλαξαν κυριολεκτικά την όψη της πόλης. Εκτός από την ασφαλτόστρωση των συνοικισμών και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης κατασκεύασε το κλειστό γυμναστήριο και τον 1ο παιδικό σταθμό, αναμόρφωσε την κεντρική πλατεία και μια σειρά από μικρότερες πλατείες στην περιφέρεια της πόλης, δημιούργησε το πάρκο Καραμανλή, το δημοτικό εντευκτήριο της Διασταύρωσης, το δημοτικό κολυμβητήριο, θεμελίωσε και προχώρησε μέχρι κάποιο βαθμό την οικοδόμηση του πνευματικού κέντρου, αγόρασε την έκταση για το αθλητικό κέντρο, ενώ συνέβαλλε στην οικοδόμηση του Τεχνικού Λυκείου και στην ολοκλήρωση του Γυμνασίου Λυκείου, του 3ου δημοτικού σχολείου και του 2ου παιδικού σταθμού.
Τα περισσότερα από τα όχι και λίγα αυτά έργα ξεκίνησαν την πρώτη κιόλας τετραετία της 16χρονης θητείας του γι’ αυτό και στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση δεν είχε ουσιαστικά αντίπαλο παρά μόνο την παράταξη του ΚΚΕ, με αποτέλεσμα να νικήσει με το 70% περίπου των ψήφων του εκλογικού σώματος. Στις επόμενες δύο επανεκλογές του ο κυριότερος αντίπαλός του ήταν ο νυν δήμαρχος κ. Χριστόπουλος, ο οποίος κατόρθωσε να τον νικήσει τελικά στην τρίτη τους αναμέτρηση το 2010.

ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ
Σε παλιότερες αναλύσεις μας κατά την περίοδο της παντοδυναμίας του κ. Κεχαγιόγλου είχαμε παρουσιάσει τα στοιχεία που τον ανέδειξαν μα και που παράλληλα περιόριζαν το πολιτικό του βεληνεκές. Το κυριότερο από αυτά ήταν ο άκρατος τοπικισμός του ο οποίος ξεκίνησε ως προσόν και πολύ σύντομα μετατράπηκε σε «κουσούρι».
Την εποχή που ο Ανδρέας αναλάμβανε τη δημαρχία της πόλης, η Ραφήνα είχε επιλεγεί από το ελληνικό κράτος να αποτελέσει τη θαλάσσια πύλη της χώρας, όντας ενιαίος χώρος με το γειτονικό αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Το λιμάνι της Ραφήνας θα καταλάμβανε όλο σχεδόν τον κόλπο μέχρι την εκβολή του Μεγάλου Ρέματος, ενώ θα ενωνόταν με την πρωτεύουσα και με το κατασκευαζόμενο τότε αεροδρόμιο, το μετρό και την Αττική Οδό. Θα ήταν το κύριο λιμάνι επιβατών της Αττικής, ενώ ο Πειραιάς θα λειτουργούσε πλέον ως λιμάνι εμπορευμάτων και εξυπηρέτηση ταξιδιωτών για τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Ήταν η εποχή που στο Λαύριο λειτουργούσαν συσσίτια που μας τα θυμίζουν πλέον μόνο το γνωστό τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου.
Η κοσμογονική αλλαγή θα τροποποιούσε τη φυσιογνωμία, τις συνθήκες ζωής, το επίπεδο και τις οικονομικές αξίες της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Σύμφωνα με κάποιους η Ραφήνα θα ήταν σήμερα μια ευρωπαϊκή «λιμενούπολη», μια και ό,τι κατασκευαζόταν θα ακολουθούσε αναγκαστικά τις σύγχρονες προδιαγραφές. Σύμφωνα με τον κ. Κεχαγιόγλου όμως θα ήταν ένας καινούργιος, υποβαθμισμένος Πειραιάς γι’ αυτό με το σκληρό πυρήνα των υποστηριχτών του αντιτάχθηκε τότε σθεναρά στο σχέδιο αυτό.
Από την πρώτη κιόλας τετραετία της θητείας του προσπάθησε να σταματήσει τα έργα ανάπτυξης του λιμανιού χρησιμοποιώντας γι’ αυτό τα απορριμματοφόρα, τους γερανούς και τα άλλα οχήματα του δήμου. Τα ΜΑΤ κατέφτασαν στη Ραφήνα, έγιναν συλλήψεις αλλά ο κ. Κεχαγιόγλου κατόρθωσε να επιβληθεί αξιοποιώντας τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Επικρατείας, το οποίο ανέστειλε το έργο επειδή δεν υπήρχε η οριοθέτηση του Μεγάλου Ρέματος. Η νίκη αυτή μετέτρεψε την πόλη σε ανεξάρτητο κρατίδιο και τον κ. Κεχαγιόγλου, χάρη στη δύναμη του σκληρού πυρήνα των οπαδών του, σε ηγεμόνα. Το λιμάνι υπήρξε ο κυριότερος εχθρός του δημάρχου ο οποίος έσπευσε να υψώσει τη σημαία του δήμου δίπλα στην ελληνική στα σύνορα της πόλης, στη μικρή πλατεία με το προσφυγικό μνημείο, εκεί όπου κάνουν σήμερα πιάτσα τα ταξί, δίπλα στη μεγάλη πλατεία με την οποία έχει πλέον ενωθεί.
Η σύγκρουση όμως σηματοδότησε στη συνέχεια και τον αποκλεισμό της πόλης από κάθε αναπτυξιακό έργο. Οι κρουνοί χρήματος της Ολυμπιάδας άφησαν ανέγγιχτη εντελώς τη Ραφήνα σε αντίθεση με τη μεταμόρφωση που υπέστησαν οι γειτονικές της περιοχές. Το Λαύριο ευνοήθηκε ιδιαίτερα παρά τη μεγάλη απόσταση που εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα. Η αρνητική στάση του πρώην δημάρχου και του σκληρού πυρήνα των οπαδών του στα έργα ανάπτυξης τα οποία, παρά τις αντιδράσεις του, προτείνονταν κατά καιρούς (μετρό, αττική οδό, αστική συγκοινωνία) τον αποξένωσαν από μια σειρά πρώην στενούς συνεργάτες του ενώ τον έκαναν να συγκρουστεί με άλλους, γεγονότα που τον οδήγησαν στην εκλογική ήττα και που τώρα τον εξαναγκάζουν σε αποχώρηση.

Η ΔΙΑΔΟΧΗ
Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι ο αποχωρών (και μη) κ. Κεχαγιόγλου θα ήθελε ως αντικαταστάτη του τον ανιψιό του, κ. Φαφούτη, δισέγγονο του πρώτου προέδρου της κοινότητας Ραφήνας. Με την επιλογή του ως αντιδημάρχου κατά τη διάρκεια της θητείας του και χάρη στη διευθυντική θέση του κ. Φαφούτη στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, ο ανιψιός του κ. Κεχαγιόγλου διαθέτει πλέον βαρύ βιογραφικό. Κι αν δεν επιλεγεί -όπως διαφαίνεται- από την παράταξη για τις ερχόμενες εκλογές, θα είναι σίγουρα ο επόμενος ηγέτης του ΠΑΜΕ στη μεθεπόμενη αναμέτρηση, φτάνει η παράταξη να καταφέρει να επιβιώσει μετά από μια πιθανή ήττα.

Όλα δείχνουν ότι διάδοχος θα είναι ο κ. Πιστικίδης. Παρά το κομματικό παρελθόν του σε υψηλά αξιώματα, δε χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του σκληρού πυρήνα των Τριγλιανών, παρότι Τριγλιανός και ο ίδιος. Ο κ. Πιστικίδης έχει δεχτεί αναίτιο και υπόγειο πόλεμο στο παρελθόν ενώ ο ίδιος, παρά τα πανεπιστημιακά του προσόντα, δεν απέχει από τις απόψεις του κ. Κεχαγιόγλου όσον αφορά τις αρνητικές σχέσεις της Ραφήνας με την ανάπτυξη και με το λιμάνι της.
Κατά τη μακρόχρονη διάρκεια εμπλοκής του με τα δημοτικά δρώμενα, ο κ. Βασίλης Πιστικίδης, έχει επιδείξει αρετές που λείπουν από πολλούς νεόκοπους αλλά και «χρόνιους» αιρετούς. Ξεχωρίζει για την πραότητα και νηφαλιότητα, στην αντιμετώπιση οξύνσεων, πείρα και γνώσεις στην επίλυση δημοτικών προβλημάτων και εμμονή στη νομιμότητα. Αυτό που τουλάχιστον μέχρι τώρα, δεν έχει επιδείξει, είναι το αρχηγικό τσαγανό του Ανδρέα.
Φυσικά ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα, ωστόσο η αρχηγία υπό τη σκιά του πρώην δημάρχου θα θέτει έτσι κι αλλιώς τον επόμενο αρχηγό υπό συγκριτική κηδεμονία του προηγουμένου που, μολονότι αποχωρεί, επιμένει να.. παραμένει.
Φανερά και ασμένως ο κ. Πιστικίδης υποστηρίχτηκε -στη συνεδρίαση- από τους κ. κ. Αντώνη Παλπατζή και Γιώργο Χαχολάκη, πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας Τρίγλια. Ενώ, αρκετά άλλα μέλη κράτησαν διακριτικά αποστάσεις χωρίς αυτό να είναι αρνητικό για την υποψηφιότητα Πιστικίδη. Η μόνη παραφωνία ήρθε από τον επί δωδεκαετία πρόεδρο του ΔΣ κ. Κώστα Μυτιληναίο. Ο κ. Μυτηλιναίος δεν έκρυψε την ανησυχία του για το μέλλον της παράταξης θεωρώντας το σκοτεινό.
Η ελεγχόμενη διαδοχή που προκήρυξε ο πρώην δήμαρχος έχει, εκτός των όσων είπαμε και των όσων είπε, ως επιπλέον στόχους να απομακρύνει από τη διεκδίκηση τους κ. κ. Δημητρόπουλο και Βουδούρη. Τα πάλαι ποτέ ισχυρά στελέχη της παράταξης βιώνουν τα δικά τους αδιέξοδα καθώς βρίσκονται και οι δύο εκτός των υψηλών κυβερνητικών θέσεων που κατείχαν, όχι επειδή απέτυχαν στην πραγματικότητα, αλλά λόγω της υλοποίησης των πολιτικών ισορροπιών που αποφασίζονται από την τρικομματική διακυβέρνηση.

Ο κ. Δημητρόπουλος, παρά την κατά γενική ομολογία επιτυχημένη θητεία του στο τιμόνι του Οργανισμού Λιμένα Ραφήνας αντικαταστάθηκε από το γεωπόνο κ. Ορκόπουλο, επειδή η θέση έπρεπε να περάσει στα χέρια της Νέας Δημοκρατίας. Το ίδιο συνέβη με τον κ. Βουδούρη, παρά τη μάχη που έδωσε και τις αντιπάθειες που δημιούργησε ως πρόεδρος του μεγαλύτερου οργανισμού υγείας της χώρας, του ΕΟΠΥΥ, υποστηρίζοντας κυβερνητικές θέσεις.

Ο κ. Βουδούρης έχει αρχίσει να εκδηλώνει τις προθέσεις του να διεκδικήσει και εκείνος τον δήμο, προσεγγίζοντας τους παλιούς συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ και την Αριστερά. Πιστός συνεργάτης του ο κ. Τζιβελέκης, ο οποίος είναι σε θέση να προκαλέσει ρήγμα στο σκληρό πυρήνα του τέως δημάρχου και των Τριγλιανών συγκεντρώνοντας έναν όχι ευκαταφρόνητο αριθμό οπαδών. Ο κ. Δημητρόπουλος μετά την απόφαση του Κεχαγιόγλου εγκατέλειψε τη στάση αναμονής και φανερά πλέον υποστηρίζει την υποψηφιότητα Πιστικίδη.

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ
Ο θάνατος του μαχητικού Γιώργου Μερτύρη έχει σημάνει ίσως και την εξαφάνιση της παράταξης των οικολόγων οι οποίοι, παρά τις εξαγγελίες, δεν κατόρθωσαν να αποκτήσουν ποτέ παρουσία πέραν του αρχηγού τους.
Όσον αφορά το ΚΚΕ, η αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος υπογραμμίζει τη σταλινική του επιλογή και την επιτάχυνση της πορείας του σε κόμμα-σφραγίδα. Κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και με τις δημοτικές παρατάξεις του, οι οποίες μπορεί και να απουσιάζουν εντελώς από τα επόμενα δημοτικά συμβούλια παρά τη συμμετοχή τους στις εκλογές.
Ο κ. Μπουρνούς και η δική του παράταξη ακολουθεί μια σταθερή πορεία ανόδου. Θα είναι οπωσδήποτε παρόντες στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Αν δε, η παράταξη «εμπλουτιστεί» με την παρουσία περισσοτέρων ισχυρών και κοινωνικά αποδεχτών προσωπικοτήτων η παράσταση νίκης δεν είναι μακριά...
Η παράταξη των ανεξαρτήτων κ. κ. Κουζή και Μαγκαφώση, παρά την έντονη αντιπολιτευτική δραστηριότητα, δεν είναι πειστική επειδή αντιμάχεται τη συμπολίτευση όχι σε θέματα ουσίας, αλλά σε τυπικότητες που δεν ενδιαφέρουν τον κόσμο, αντίθετα μάλιστα τον εξοργίζουν με την καθυστέρηση που επιφέρουν στο δημοτικό έργο. Αν ο κ. Μαγκαφώσης αποτελέσει τον επόμενο υποψήφιο δήμαρχο που θα υποστηρίξει η υπό τον κ. Κουζή ΔΗΜΑΡ, τότε ο νυν δήμαρχος δεν θα κινδυνέψει ούτε από αυτήν την παράταξη.

Ο ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Μετά την τελευταία κίνηση του κ. Κεχαγιόγλου η κατάσταση πλέον δείχνει να περνά εντελώς στα χέρια του κ. Χριστόπουλου. Οι πρόσφατες μάλιστα τοποθετήσεις του στο θέμα του Νταού και της Αποχέτευσης αποδεικνύουν ότι ο κ. Χριστόπουλος κινείται βάσει σχεδίου παρά τη φαινομενικά αλλοπρόσαλλη πολιτική συμπεριφορά του.
Για τη μεταφορά του ΕΟΠΥΥ στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας στο χώρο του τέως ΠΝΑ έχουμε αναφερθεί εκτενώς. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Χριστόπουλος έχει επιτύχει χρηματοδότηση από εφοπλιστή, πατέρα της πρώτης σε σταυρούς βουλευτού της περιφέρειας, ενώ έχει αγαστή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τη διοίκηση του Σισμανογλείου. Παράλληλα μεθοδεύει τη μεταφορά στους άδειους χώρους του τέως ΠΝΑ των υπηρεσιών του ΙΚΑ Ραφήνας και της Αστυνομίας. Αν πετύχει τους στόχους αυτούς, θα τροποποιήσει τον προσανατολισμό της πόλης αναδεικνύοντας μια σχετικά υποβαθμισμένη περιοχή και μεγεθύνοντας ουσιαστικά τις δυνατότητες του δήμου του.
Το δελτίο τύπου που εξέδωσε σχετικά με την αποχέτευση, όπου δεν κάνει καμιά αναφορά σε Ψυττάλεια, Παιανία ή στην προηγούμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για το χώρο δίπλα στο νεκροταφείο, αφήνει να διαφαίνεται μια προσπάθεια απεγκλωβισμού του από τη φανατική εμμονή των δημοτικών συμβούλων του (φίλων και αντιπάλων) να αντιτίθενται στη μόνη ρεαλιστική χωροθέτηση της ΕΥΔΑΠ που αφορά το Πλατύ Χωράφι. Στη θέση αυτή έχει συμφωνήσει ήδη ο δήμος Σπάτων-Αρτέμιδας, στην επικράτεια του οποίου ανήκει η αμφιλεγόμενη περιοχή. «Το μόνο που δεν διαπραγματευόμαστε είναι αν θα γίνει το έργο», τονίζει με έμφαση ο κ. Χριστόπουλος στις δηλώσεις του,.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από στελέχη του δήμου που έχουν μελετήσει τις υποδείξεις των δημοτών, οι οποίοι απάντησαν στο εσώκλειστο έντυπο που διανεμήθηκε με τους λογαριασμούς της ύδρευσης, η πλειοψηφία όχι μόνο δεν επικρότησε την επιλογή της Ψυττάλειας (που αποτελούσε τον κρυφό και κατευθυνόμενο πόθο των αποστολέων) αλλά δήλωσε ευθαρσώς πως επιθυμεί αποχέτευση οπουδήποτε και ιδιαίτερα στο Πλατύ Χωράφι.
Οι τοποθετήσεις αυτές έχουν προβληματίσει πλέον τον κ. Χριστόπουλο, ο οποίος προσπαθεί να αποδεσμευτεί από τον καταστροφικό εναγκαλισμό των πολέμιων του Βιολογικού Καθαρισμού της ΕΥΔΑΠ στο Πλατύ Χωράφι. Άλλωστε θα είναι ανόητο να λειτουργεί η αποχέτευση εκεί για τα Σπάτα και την Αρτέμιδα, ενώ οι δημότες Ραφήνας-Πικερμίου θα πληρώνουν πρόστιμο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επειδή οι αντιπρόσωποι τους είχαν την «ευφυέστατη» ευστροφία να αρνούνται να συνδεθούν.
Το καινούργιο πυροτέχνημα της αποστολής των λυμάτων στην Παιανία, που υιοθετεί το δημοτικό συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου, θυμίζει πια έντονα την ιστορία με το φούρνο του Νασρεντίν Χότζα. Οι δημότες του κ. Δάβαρη είναι αμφίβολο να αποδεχτούν στην περιοχή τους τα λύματα των δημοτών της Ραφήνας-Πικερμίου, ακόμη κι αν ο δήμαρχος τους επιμένει για τα αντισταθμιστικά οφέλη που θα προσποριστούν.

Δεν υπάρχουν πια δημότες-αριστοκράτες και δημότες-πληβείοι, όσο-όσο και να πληρώνει κανείς.

6 σχόλια:

  1. αυτοι,οι γεροι,οι ξεφτυλισμενοι,που ειναι στον προθαλαμο,των ισοβιων καθειρξεων,αντι να εξαφανιστουν στο σκοταδι,σαν τρωγλοδυτες που ειναι,θελουν ακομα να μας κυβερνησουν,προς ωφελος τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΛΙ ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΟΛΑ .......
    ΠΑΛΙ ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ.....
    ΦΟΒΕΡΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΠΑΛΙ.....
    ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΒΡΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ?
    ΒΡΕ 12 53 δεν πιστευω να εννοεις και τους ...αρθρογραφους...ΑΠΑ ΠΑ ΠΑ ΝΕΩΤΑΤΟΙ ..ΑΓΝΩΣΤΟΙ, ΒΡΕΦΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΘΩΑ ΒΡΕΦΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑΘΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
    7 000 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΕΛ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ.
    Ομως συμφωνα με ..ασφαλεις πληροφοριες του γραφοντος...οι ΔΗΜΟΤΕΣ

    ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΕΛ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ.
    Τι να πεις πια,....τον αραπη για να ασπρισεις το σαπουνι σου χαλας ,η,οπου καπνιζει ο λουλας ΕΣΥ δεν πρεπει να μιλας. Τι ειναιχειροτερο?Η συνεντευξη η η ΑΠΟΨΗ?Διλημμα χειροτερο απο Σαιξπηρ.Να απανταει η να μην απανταει κανεις ΣΕ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟ ....βαλτε οτι θελετε....ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kalo tha itan na gnorizetai oti disegkonos tou protou proedrou tis rafinas einai o gios tou kuriou Andrea Kexagioglou ,Marios - Damianos -Kexagioglou o opios einai genos Kexagioglou kai oxi Fafouti .etsi gia na exetai ena olokliromeno reportaz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΑΓΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ,ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΟΝΟΜΑΤΑ;ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΟΣ ΛΑΜΟΓΙΩΝ,ΣΙΙΙΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΑΡΑΚΙ,ΤΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑΣ.ΜΑΥΡΟ,ΜΟΝΟ ΜΑΥΡΟ
      ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΟΝΟΜΑ,ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΗ,ΕΕΕΕ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ,ΚΑΙΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΞΙΩΜΑ.ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑΞΕΙ;

      Διαγραφή
  5. Giati den rotas tin kuria Mairi fafouti anonume anipsios tis einai kati tha xerei parapano apo mene ton agnosto !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή