Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Αεροδρόμιο Σπάτων - Είπαν, είπαν, είπαν...

Για μια πολλοστή φορά παρατηρούμε έντονο το φαινόμενο της ανικανότητας που χαρακτηρίζει τους τοπικούς παράγοντες του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος. 
ένα σημαντικό θέμα, καθόλου καινούργιο, με το οποίο έχουν καταπιαστεί σχεδόν όλοι σ'
αυτόν τον Δήμο προτάθηκε να συζητηθεί προ ημερησίας διάταξης, ώστε οι συνομιλητές να είναι πλήρως ενήμεροι. Ήταν τόσο σοβαρό που δεν μπορούσε να μπει σε τακτική συζήτηση. Πρόκειται για το θέμα της "Αντιμετώπισης αεροπορικού θορύβου του Δ.Α.Α Ελ. Βενιζέλος"με σχετικά έγγραφα: Υπόμνημα του Δήμου Σπάτων, Αρτέμιδος του 2ου του 2009 και έγγραφα του ΥΠΕΚΑ από τον 11ο και 7ο του 2012. Μας κάνει εντύπωση, λοιπόν γιατί ένα θέμα που το γνωρίζουμε όλοι και χρονίζει τόσο καιρό θα έπρεπε να συζητηθεί προ ημερησίας διάταξης και όχι σε τακτική.  Αυτό δεν ξεκαθαρίζεται... 
Δεν αμφιβάλλουμε ότι πρόκειται για σοβαρό θέμα, αλλά το λυπηρό είναι ότι κάθε τόσο κάποιος, ακόμη και πολίτης θυμάται να το ανακινήσει, συνήθως με ασπίδα του ένα σύλλογο. Αυτό δεν είναι κακό. Το πρόβλημα είναι ότι αυτές είναι σπασμωδικές κινήσεις που δεν φέρνουν ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Μέσα στην "απεγνωσμένη προσπάθεια να πειστεί το Τοπικό Συμβούλιο να σηζητήσει το "Σοβαρό" θέμα αναφέρθηκε και "Μήπως τα διχίλιαρα που χορηγεί αφειδώς στους συλλόγους της πόλης μας για την εξαγορά συνειδήσεων…" κάτι που ειλικρινά δεν μπορέσαμε καταλάβουμε και το θεωρούμε άκρως εγκληματικό και μόνο να διατυπώνεται γιατί εγκυμονεί κινδύνους για την συνοχή της τοπικής κοινωνίας.

Αφορμή για αυτό το άρθρο που για να γίνει έπρεπε να ανατρέξουμε στα πρακτικά της συγκεκριμένης συνεδρίασης στάθηκε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ≪ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΡΜΟΝΙΑ≫, το οποίο ούτε λίγο, ούτε πολύ καταφέρεται ωμά και απροκάλυπτα εναντίον του κ.Λάμπρου και των παροχών του Αεροδρομίου. 
Σας παραθέτουμε, λοιπόν μέρος των πρακτικών που αναφέρονται στο σχετικό θέμα για να δείτε και μόνοι σας ότι δεν μίλησε μόνο ο κ. Λάμπρου αλλά και πολλοί άλλοι και τι ακριβώς ειπώθηκε.
Δεν θέλουμε να παραστήσουμε τον δικηγόρο κανενός αλλά οφείλουμε στους αναγνώστες μας την πληροφορία που θα τους επιτρέπει να έχουν τα προσωπικά τους συμπεράσματα και να μην έχουν μονόπλευρη ενημέρωση.

Στο πρόσφατο τοπικό συμβούλιο, λοιπόν, στις 11/2/2013  συζητήθηκε προ ημερησίας διάταξης το κρίσιμο για την πόλη μας θέμα των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την λειτουργία του Αεροδρομίου. Στην συζήτηση που προηγήθηκε και κατά την οποία αποφασίστηκε αν θα συζητείτο το θέμα ακούστηκαν τα ακόλουθα:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Υπάρχει ένα θέμα προ ημερησίας διατάξεως που αφορά το θέμα του αεροπορικού θορύβου. Να το βάλουμε σε ψηφοφορία αν θέλουμε να συζητηθεί; Πάμε σε ψηφοφορία.
ΛΑΜΠΡΟΥ: Κύριε Πρόεδρε να ρωτήσω κάτι. Γιατί είναι επείγον και πρέπει να μπει εκτός ημερησίας; Υπάρχει κάποιος λόγος;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θα μας το διευκρινίσουν, θα μας το πουν.
ΛΑΜΠΡΟΥ: Αν υπάρχει λόγος να το βάλετε προ ημερησίας, αλλιώς να το φέρετε ως τακτικό.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κύριος Μάρκου.
ΜΑΡΚΟΥ: Ορισμένοι πιθανόν να πήραν το κείμενο. Εγώ δυστυχώς μετά από τρία e-mail που μου ήρθαν δεν άνοιγε κανένα, τα έχω φέρει εδώ. Ιερογλυφικά. Κύριε Πρόεδρε η κυρία Σαρρή λέει ότι το πήρε. Εγώ δεν το πήρα. Εδώ το e-mail λέει ότι κατατέθηκε στο Πρόεδρο με πρωτόκολλο, που σημαίνει ότι η Γραμματεία θα έπρεπε να το έχει δώσει σε όλους αυτό το κείμενο.
Ας το ξεπεράσουμε αυτό και λέω, μπορεί να αναγνωστεί αυτό το κείμενο ώστε να ξέρουμε τι ζητάνε οι άνθρωποι και τι ψηφίζουμε; 
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  «ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
ΣΧΕΤΙΚΑ:
1.    Έγγραφο του ΥΠΕΚΑ από 7/11/2012 με αρ. πρωτ 213883 Προς Δήμο Σπάτων- Αρτέμιδος με θέμα: Αντιμετώπιση αεροπορικού θορύβου του Δ.Α.Α Ελ. Βενιζέλος σύμφωνα με τις επιταγές της Οδηγίας 2002/49/Ε.Κ΄
2.     Έγγραφο του ΥΠΕΚΑ από 31/7/2012 με αρ. πρωτ 212594 προς Δ.Α.Α με θέμα : έγκριση της ΔΕΥΤΕΡΗΣ μελέτης χαρτογράφησης του Δ.Α.Α Ελ. Βενιζέλος.
3.    ΥΠΟΜΝΗΜΑ του ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ από 28/2/2009 με αριθ. πρωτ: 18 προς ΥΠΕΧΩΔΕ τμήμα ΕΑΡΘ με θέμα: Μελέτη Αεροπορικού θορύβου Αεροσκαφών του ΔΑΑ Α' και Β' φάση.
4.    ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΙ’ αυτό το λόγο το φέρνουμε προ ημερησίας.
ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ  ΕΚΤΟΣ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θέλετε να το αναγνώσει η Γραμματέας όλο το έγγραφο; Η κυρία Μωραΐτη έχει το λόγο.
ΜΩΡΑΪΤΗ: Για διευκόλυνση προτείνω να δώσουμε το λόγο στον αρμόδιο της Ομοσπονδίας Περιβαλλοντολογικού και αν θέλετε να αποφασίσουμε για το αν θα συζητηθεί ή όχι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Έτσι το έθεσα αλλά ήθελαν ψήφιση. Η κυρία Πιτσιγαυδάκη.
ΜΑΡΚΟΥ: Ένα λεπτό. Η Διαδικασία που ακολουθείτε πιστεύω δεν είναι η σωστή. Αναγνώστε το κείμενο ώστε και όσοι δεν το πήραμε, καλώς ή κακώς, τουλάχιστον να ξέρουμε τι γίνεται. Διότι η αξιότιμη κυρία Πιτσιγαυδάκη ή οποιοσδήποτε άλλος είναι εισηγητής δεν θα μας πει φυσικά όλα όσα αναφέρονται μέσα στο έγγραφο.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Μάρκου ο μόνος που δεν παρέλαβε αυτό το έγγραφο είστε εσείς. Ατυχές συμβάν.
ΜΑΡΚΟΥ: Σας δίνω αυτό το ιερογλυφικό που μου εστάλη.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το είδα και γι’ αυτό ζητάτε την ανάγνωση.
ΜΑΡΚΟΥ: Είμαι σαββατογεννημένος φαίνεται.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θα το διαβάσουμε. Η κυρία Γραμματέας:
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  «Θέμα: Αεροπορικός Θόρυβος
Κύριοι,
Σύμφωνα με το 1° ΣΧΕΤΙΚΟ το ΥΠΕΚΑ ενημερώνει τον δήμο μας ότι:
Α.     Με την ΚΥΑ 211773 (ΦΕΚ1367 ) καθιερώθηκαν τα όρια " Οδικού - Σιδηροδρομικού - Αεροπορικού θορύβου " ενέργεια για την οποία άλλωστε ήταν υποχρεωμένο το ΥΠΕΚΑ να προβεί σύμφωνα και με το άρθρο 5 της ΚΥΑ 212197.
Με τον όρο " περιβαλλοντικός συγκοινωνιακός θόρυβος " εξισώνεται ο θόρυβος ενός αεροπλάνου με τον θόρυβο ενός αυτοκινήτου!!! Σκοπίμως έγινε αυτό ή λανθασμένα; Το μεσοσταθμικό δηλαδή Lden =70db και Lnight 60db που ορίζει το ανωτέρω ΦΕΚ με ποια λογική θεωρείται ότι είναι σωστό; Η Ευρωπαϊκή Οδηγία μιλάει για ξεχωριστές μελέτες για κάθε είδος θορύβου. Είναι απαράδεκτο να ταυτίζεται ο θόρυβος των αυτοκινήτων με των αεροσκαφών.
Η παλαιά μελέτη "ΒΟΓΙΑΤΖΗ" αναφέρεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στον ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΘΟΡΥΒΟ, (έγγραφο ΔΑΑ 28/06/2012 με αρ πρωτ 218755 προς Δ/ΣΗ ΕΑΡΘ στο οποίο ζητά έγκριση για το στρατηγικό χάρτη ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΘΟΡΥΒΟΥ μαζί με μια ολοκληρωμένη μελέτη για το θέμα αυτό).
Β.     Με βάση ποιας Κ.Υ.Α ή ποιας ΟΔΗΓΙΑΣ της Ε.Ε ή ποιάς λογικής ο εκκωφαντικός θόρυβος ενός αεροπλάνου που μπορεί να επηρεάσει ακόμα και τη διαδικασία κύησης μιας γυναίκας ή να προκαλέσει μόνιμες βλάβες στο ακουστικό σύστημα του ανθρωπίνου οργανισμού  συμψηφίζεται, κατά τη λογική της νέας μελέτης, με το σύνολο του θορύβου των πτήσεων όλης της μέρας με αποτέλεσμα να εξαφανίζετε και να εμφανίζονται ΟΛΑ στα πλαίσια του φυσιολογικού θορύβου;
Γ.     Στις προτάσεις της Τεχνικής Διυπουργικής Ομάδας Εργασίας (Τ.Δ.Ο.Ε ), που υιοθετηθήκαν και από τον επικεφαλής του τμήματος της Ε.Α.Ρ.Θ (αφού υπογράφει ο ίδιος και σαν πρόεδρος της Τ.Δ.Ο.Ε.), αναφέρονται μεταξύ άλλων και θεσμοθέτηση για "ειδικό νομοθετικό πλαίσιο στο οποίο θα στηριχτεί η όλη διαδικασία ώστε να καταστεί δυνατή αφενός μεν η επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες και αφετέρου η λήψη μέτρων στήριξης των θιγόμενων περίοικων, όπως προβλέπεται από τα προτεινόμενα σχέδια δράσης του Δ.Α.Α". ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; και τι έγινε με τους βοηθητικούς δείκτες θορύβου και τα όρια αυτών που θα εξειδίκευαν ακόμα περισσότερο την περίπτωση μας;
Δ.     Με το σχετικό 2 ενημερώνεται ο Δήμος μας ότι η νέα μελέτη είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν στην παλαιά μελέτη! Σας θυμίζουμε ότι ο ΔΗΜΟΣ μας με το 3 σχετικό ΥΠΟΜΝΗΜΑ έχει προσβάλλει την ανωτέρω μελέτη σαν ανυπόστατη, τόσο για τεχνικούς όσο και για ηθικούς λόγους (δεν μπορεί αυτός που ρυπαίνει να κάνει μελέτη για τον ΕΥΑΥΤΟΝ ΤΟΥ !!!!!!). Τηρήθηκε όμως, έστω και προσχηματική διαδικασία διαβούλευσης. Για ποιο λόγο στην νέα μελέτη ΔΕΝ ακολουθείται η διαδικασία διαβούλευσης; Για ποιο λόγο χρησιμοποιήθηκαν πληθυσμιακά στοιχεία του 2001; Από πού προκύπτει ότι δεν απαιτείται η υλοποίηση των σχεδίων δράσης που η προηγούμενη μελέτη προτείνει; Επειδή, όπως ισχυρίζεται το έγγραφο σας (το 2 σχετικό), η κρίση έχει μειώσει τις πτήσεις και άρα τον όγκο θορύβου; Οι προσπάθειες της κας Κεφαλογιάννη (Υπουργού Τουρισμού) για μείωση των τελών του ΔΑΑ, με στόχο την αύξηση των πτήσεων (16 εκατομμύρια επιβάτες για το φετινό καλοκαίρι), σε ποιο πλαίσιο χωράνε;
Τέλος από ποια διαδικασία προβλέπονται οι ευχαριστίες του ΥΠΕΚΑ προς τον ΔΑΑ για την υλοποίηση της μελέτης που καταστρέφει την πόλη μας; (σχετ 1)
Μήπως το ΥΠΕΚΑ έχει έστω ελάχιστη υποχρέωση να ακούσει και να προστατεύσει τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες ;
Μήπως ο ΔΑΑ θα πρέπει να πληρώσει επιτέλους τις νόμιμες υποχρεώσεις του προς το Δήμο και να σταματήσει τις γαλαντομίες προς μελετητές που τον βγάζουν "λάδι" από τις παρανομίες του, εξασφαλίζοντάς του για άλλα 7 χρόνια την ανεξέλεγκτη λειτουργία του;»
ΦΡΑΓΚΟΣ: Να κάνω μια διακοπή, να γίνει μια αλλαγή στην παράγραφο που ακολουθεί;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να μην ακουστεί η παράγραφος που ακολουθεί εννοείτε.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Συνεχίζω: «Μήπως τα διχίλιαρα που χορηγεί αφειδώς στους συλλόγους της πόλης μας για την εξαγορά συνειδήσεων, θα πρέπει…
ΠΙΤΣΙΓΑΥΔΑΚΗ: Το έχουμε διορθώσει αυτό.
ΛΑΜΠΡΟΥ: Ντροπή να έχετε στείλει τέτοιο έγγραφο.
ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Προχωρήστε στην ανάγνωση.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Εγώ δεν έχω άλλο έγγραφο.
ΛΑΜΠΡΟΥ: Να τελειώνει το παραμύθι. Οι Σύλλογοι που είναι μέλη της Ομοσπονδίας έχουν έρθει εδώ να διαμαρτυρηθούν. Δεν ντρέπονται;
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πέντε λεπτά διάλλειμα.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΙΓΟΛΕΠΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Η ανάγνωση του εγγράφου θα συνεχιστεί. Έχει αριθμό πρωτοκόλλου, έχει υπογραφές και δεν μπορώ να το αφαιρέσω.
ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Έχουμε σταματήσει σε μια παράγραφο. Προσέξτε να δείτε κάτι. Αν λοιπόν διαβάσουμε και αυτή την παράγραφο και περάσει στα πρακτικά, που λέμε ότι τα πρακτικά είναι επίσημο έγγραφο και το πάρει κάποιος καλοθελητής, θα έχουν προβλήματα τεράστια οι άνθρωποι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να ανακαλέσουν την παράγραφο;
ΦΡΑΓΚΟΣ ΕΚΤΟΣ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ
ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Κάτσε κάτω σε παρακαλώ. Σου έδωσε το λόγο κανένας;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας παρακαλώ, ηρεμία. Δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Είναι παραποίηση εγγράφου. Πρέπει να αναγνωστεί όλο και εσείς κάντε μια πρόταση να αφαιρεθεί το εν λόγω κομμάτι. Ο κύριος Κατσούλης έχει μια πρόταση να μας κάνει.
ΦΡΑΓΚΟΣ: Είμαι δικηγόρος. Στα δικαστήρια πριν καν αρχίσει η συζήτηση κάνουμε διάφορες προτάσεις και παραιτούμεθα παραγράφων, αιτημάτων κτλ. Πόσω μάλλον εδώ, στο δικό σας Συμβούλιο, να μην μπορούμε να διαγράψουμε μια παράγραφο; Αν είναι δυνατόν!
ΜΑΡΚΟΥ: Κύριε Πρόεδρε θέλω το λόγο.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κύριος Ρήγας έχει το λόγο και μετά εσείς.
ΡΗΓΑΣ: Απευθύνομαι στους συναδέλφους. Αυτό που γίνεται εδώ δεν  είναι σωστό. Πρώτα απ’  όλα έχουμε φέρει σε δύσκολη θέση τον Πρόεδρο. Είμαστε σε μια διαδικασία. Γιατί την χαλάμε; Η διαδικασία είναι να αναγνωστεί το έγγραφο για να δούμε αν θα συζητηθεί ή αν δεν θα συζητηθεί. Θα αναγνώσει η Γραμματέας το έγγραφο, αφού το αναγνώσει θα ψηφίσουμε αν θα συζητηθεί και αν θα συζητηθεί θα τοποθετηθούμε και θα παραγράψουμε ή δεν θα παραγράψουμε. Όταν επεμβαίνετε εσείς ή ο καθένας δεν θα γίνει καμία συζήτηση.
ΦΡΑΓΚΟΣ: Μα είναι δικαίωμα μου.
ΡΗΓΑΣ: Σας παρακαλώ, δεν τελείωσα, γιατί με διακόπτετε; Η διαδικασία έχει ως εξής και το λέει ρητά ο κανονισμός λειτουργίας του Συμβουλίου. Μπορεί ο Πρόεδρος να φέρει σε ψηφοφορία αν θα συζητηθεί ή όχι και αφού συζητηθεί θα τοποθετηθούν όλοι οι σύμβουλοι και αφού τοποθετηθούν οι σύμβουλοι έχει το δικαίωμα ο Πρόεδρος να δώσει το λόγο σε οποίον θέλει. Μπορείτε να τη σεβαστείτε αυτή τη διαδικασία;
Αυτά ήθελα να πω κύριε Πρόεδρε, σας παρακαλώ να προεδρεύσετε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κύριος Μάρκου έχει το λόγο.
ΜΑΡΚΟΥ: Ευχαριστώ Πρόεδρε. Θα ήθελα να απευθυνθώ στον έγκριτο νομικό, τον κύριο Φράγκο…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Στο Προεδρείο απευθύνεστε.
ΜΑΡΚΟΥ: Έχετε δίκιο. Την απάντηση του κυρίου Φράγκου κατά ένα μέρος τη δέχομαι. Ήθελα όμως να τονίσω ένα σημείο. Από την ώρα που έχει πρωτοκολληθεί το έγγραφο αυτό και έχει δημοσιοποιηθεί δεν μπορεί κανείς να αφαιρέσει τίποτα. Μπορεί όμως οιοσδήποτε έχει είτε έννομο είτε μη έννομο συμφέρον να λάβει το λόγο, να αφαιρέσει και να προσθέσει μετά την ανάγνωση. Αυτός είναι ο νόμος. Ευχής έργον θα ήτο να μπορούσε να γίνει μια προσυνεννόηση, να αφαιρέσουμε και να βγάλουμε. Σας ευχαριστώ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Συνεχίστε την ανάγνωση κυρία Γραμματέας.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: «Μήπως τα διχίλιαρα που χορηγεί αφειδώς στους συλλόγους της πόλης μας για την εξαγορά συνειδήσεων, θα πρέπει επιτέλους να τα δώσει για να τοποθετηθούν μικρόφωνα κατά μήκος του ίχνους πτήσεων (όπως σε όλα τα πολιτισμένα αεροδρόμια της Ευρώπης), για να μπορεί να εντοπίζει τους παραβάτες και να βελτιώνει σιγά- σιγά την ποιότητα ζωής των δημοτών μας;
Προτείνουμε στο Δήμαρχο και στους αιρετούς μας:
  1. ΑΜΕΣΑ ο δήμος μας να προσλάβει ειδικό σύμβουλο ο οποίος να αξιολογήσει όλα τα μέχρι τώρα υπάρχοντα στοιχεία και την προηγούμενη εμπειρία, προκειμένου να προσβάλλει τη νέα μελέτη προστατεύοντας έτσι την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης μας.
  2. ΑΜΕΣΑ ο δήμος μας να παρέμβει σ' όλους τους αρμόδιους φορείς (Ε.Ε, ΥΠΕΚΑ, ΥΠΑ, ΔΑΑ) εκφράζοντας τις αντιρρήσεις του, κυρίως για την αγνόηση και τον παραγκωνισμό του από τον τρόπο και τη διαδικασία που ορίστηκαν τα νέα όρια αεροπορικού θορύβου.
  3. Να ζητήσει ο δήμος από το ΥΠΕΚΑ την καθιέρωση ειδικών βοηθητικών δεικτών θορύβου, καθώς και το νομοθετικό πλαίσιο μέσω του οποίου θα ελέγχονται μεμονωμένες περιπτώσεις παραβατών για την επιβολή κυρώσεων. Σ αυτή τη διαδικασία να συμμετέχει υποχρεωτικά και ο ΔΗΜΟΣ μας.
  4. Να γίνει ημερίδα με θέμα " ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΑΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ.
  5. Με πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου Αρτέμιδος να συζητηθεί ΑΜΕΣΑ λόγω του επείγοντος σαν Τακτικό θέμα στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας.»
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το θέτουμε σε ψηφοφορία αν θέλουμε να το συζητήσουμε ή όχι. Το Συμβούλιο θα αποφασίσει αν θα το συζητήσουμε.
ΦΡΑΓΚΟΣ  ΕΚΤΟΣ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ
ΛΑΜΠΡΟΥ: Διακόπτετε συνέχεια το όργανο μας. Εδώ δεν είναι δικαστήριο.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Προχωράμε στην ψηφοφορία. Το συμβούλιο έχει ευθύνη. Δεν είναι δικαστήριο. Είμαστε για τους πολίτες εδώ, που έχουν προβλήματα. Σας παρακαλώ, να δούμε αν θα το συζητήσουμε ή όχι, να αποφασίσουν οι σύμβουλοι και μετά θα πείτε ό,τι θέλετε να πείτε.
ΦΡΑΓΚΟΥ: Πριν την ψήφιση παρεμβαίνουμε εμείς.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ψηφοφορία.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κύριε Μάρκου στην ψηφοφορία αν θα συζητηθεί ή όχι το θέμα.
ΜΑΡΚΟΥ: Αιτιολογώ ως εξής: Παρ’ όλο ότι πήρα τρία e-mail και ήταν δυσανάγνωστα ή δεν μπορούσαν να αναγνωστούν, άκουσα εδώ πέρα τι ακριβώς αναφέρεται μέσα στο έγγραφο. Ακούγοντας τα όσα διαβάσατε προηγουμένως, το επίμαχο έγγραφο της Ομοσπονδίας και του Συλλόγου ζητάει σε τακτική συνεδρίαση. Από την άλλη ακούμε ότι επείγει το θέμα διότι πρόκειται να εγκριθεί από το Υπουργείο ή δεν ξέρω από πού αλλού, κάποιος κανονισμός για το πώς θα πετάνε και όλα αυτά.
Φυσικά μου φαίνονται λίγο όψιμα αυτά, διότι δεν υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, δεν υπάρχει απόφαση του Συλλόγου. Αλλά εν πάση περιπτώσει, αν τα ξεπεράσουμε και αυτά τα δυο, θα ήθελα να πω επειδή το θέμα χρίζει ιδιαίτερης προσοχής, μετά από δυο μέρες, τρεις, να το βάλουμε ως μοναδικό θέμα για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και ως εκ τούτου ψηφίζω αναβολή για δυο μέρες.
 Ευχαριστώ.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Η κυρία Σαρρή.
ΣΑΡΡΗ: Να συζητηθεί.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ο κύριος Κατσούλης.
ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Ζητώ την αναβολή και θα συμφωνήσω με την άποψη του κυρίου Μάρκου και θα έλεγα πως από την αρχή δεν έπρεπε καν να συζητηθεί το όλο κείμενο και να περάσει αυτή η επίμαχη παράγραφος  στα πρακτικά. Κακώς. Επέμενα να μην περάσει στα πρακτικά και τώρα πέρασε στα πρακτικά.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κύριε Ρήγα.
ΡΗΓΑΣ: Να συζητηθεί.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κυρία Ράφτη.
ΡΑΦΤΗ: Να συζητηθεί.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κύριε Φακή.
ΦΑΚΗΣ: Να συζητηθεί.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κύριε Λάμπρου.
ΛΑΜΠΡΟΥ: Ναι.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κυρία Μωραΐτη.
ΜΩΡΑΪΤΗ: Ψηφίζω να συζητηθεί, λόγω της σημαντικότητας του θέματος. Σαφώς και είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Όμως θα παρακαλέσω τόσο το Σώμα, όσο και τους ανθρώπους που είναι εδώ και μας  παρακολουθούν, να είμαστε ήρεμοι για να μπορέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο να πάρουμε μια σωστή απόφαση.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κύριε Γκιουλέκα.
ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Κι εγώ ψηφίζω να συζητηθεί.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κύριε Φύτρο.
ΦΥΤΡΟΣ: Να συζητηθεί.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κύριε Πρόεδρε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να συζητηθεί.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Το θέμα λοιπόν με εννέα ναι και δυο αναβολή συζητείται.
----------------------------
Σας παραθέτουμε αυτούσιο τον διάλογο για να έχετε μια πλήρη άποψη....
ΡΗΓΑΣ: Παρ’ όλο κύριε Πρόεδρε που μου δώσατε το λόγο να μιλήσω, θα πρέπει πρώτα, για να τηρήσουμε τη διαδικασία, να μιλήσει η αντιπολίτευση και μετά εμείς.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Η κυρία Μωραΐτη.
ΜΩΡΑΪΤΗ: Αν συμφωνεί το Σώμα με την παρέμβαση των ανθρώπων που συνέταξαν αυτό το κείμενο, να δούμε τι έχουν να μας πουν, τι αφαιρείται, τι δεν αφαιρείται, για να είναι καθαρή η απόφαση που θα πάρουμε. Αν συμφωνείτε όλοι, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα κάποιος να μας πει τι διαγράφεται και τι δεν διαγράφεται.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βεβαίως. Ποιος θα πάρει το λόγο; Η κυρία Πιτσιγαυδάκη.
ΠΙΤΣΙΓΑΥΔΑΚΗ: Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό. Αν σήμερα το φέραμε προ ημερησίας εκτάκτως είναι γιατί συμβαίνει το εξής. Έχει υπογραφεί η νέα μελέτη και πριν προχωρήσω το λόγο μου, επειδή το θέμα είναι τόσο σοβαρό θα ζητούσα να παραγραφεί η παράγραφος αυτή, που θιγεί έστω ορισμένους, που έτσι νομίζουν, ότι τους θιγεί, να παραγραφεί διότι το θέμα είναι τόσο σοβαρό που δεν πρέπει να εστιάσουμε σε αυτό το κομμάτι και να αφήσουμε το θέμα να προχωρήσει χωρίς να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις.
    Ζητώ λοιπόν εκ μέρους του Περιβαλλοντολογικού και εκ μέρους της Ομοσπονδίας να διαγραφεί αυτή η παράγραφος, όπως λέει και ο δικηγόρος του Σωματείου και της Ομοσπονδίας μας, ο κύριος Φράγκου, για να προχωρήσουμε στο πολύ σοβαρό αυτό θέμα, που νομίζω ότι πρέπει να πάρουμε άμεσα μια απόφαση διότι τρέχουν δυστυχώς οι ημερομηνίες.
    Η νέα αυτή μελέτη η οποία βλέπετε ότι έρθει για να υπογραφεί εδώ… ακούστε να σας πω τι συμβαίνει. Σύμφωνα με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως πρέπει κάθε πέντε χρόνια να ανανεώνεται η μελέτη περιβαλλοντολογικού θορύβου γύρω από τα αεροδρόμια και γενικά περιβαλλοντολογικού θορύβου. Όπως ξέρετε την πρώτη μελέτη, η οποία συνετάγη βάσει ευρωπαϊκής οδηγίας του 2002 τότε, έτρεξε το αεροδρόμιο με δική του πρωτοβουλία, ζήτησε να συντάξει τη μελέτη, την ανέθεσε στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας και είχαμε τα αποτελέσματα που ξέρουμε με τη μελέτη του κυρίου Βογιατζή, η οποία έβγαζε ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα στην πόλη, ότι δεν αντιμετωπίζουμε περιβαλλοντολογικά προβλήματα από το αεροδρόμιο και έτσι το αεροδρόμιο μπορούσε να λειτουργεί ανεξέλεγκτα και όπως ήθελε πάνω από τα κεφάλια μας. Σημειωτέο ότι αυτό δεν ισχύει για κανένα αεροδρόμιο της Ευρώπης φυσικά.
    Στη συνέχεια ο Δήμος αξιολόγησε αυτή τη μελέτη, διότι η τότε μελέτη αναρτήθηκε στο διαδίκτυο σε δημόσια διαβούλευση και είχε τη δυνατότητα ο Δήμος μας να την προσβάλει και ειδική μελετητική εταιρία και που πλήρωσε τη μελέτη αυτή δώδεκα χιλιάδες ευρώ τότε, και να αποδείξει ότι η μελέτη αυτή ήταν διάτρητη και δεν ήταν πραγματική. Στη συνέχεια το ίδιο έκανε και με πρόταση του Δήμου μας και του περιβαλλοντολογικού σωματείου και ο τότε Νομάρχης, ο κύριος Φράγκου, ο οποίος έδωσε εντολή στο Αστεροσκοπείο και έκανε  μελέτη-αξιολόγηση της μελέτης αυτής και έβγαλε τα ίδια συμπεράσματα.
    Εν τούτοις η μελέτη αυτή προχώρησε με πρόταση της Διυπουργικής Επιτροπής, η οποία βέβαια τότε έκανε και κάποιες προτάσεις. Δηλαδή η τότε Διυπουργική Επιτροπή η οποία είπε ότι δεν έχουμε μεν θόρυβο στην περιοχή μας, πρέπει όμως να γίνει κάποια συγκεκριμένη μελέτη για να μπουν όρια αεροπορικού θορύβου στην χώρα μας, βάσει των ορίων αυτών θα μπορούσαμε εμείς να ελέγξουμε τις πτήσεις που περνάνε από πάνω μας και στους παραβάτες να μπαίνουν πρόστιμα και έτσι να τα παίρνει ο Δήμος μας ή το Υπουργείο, δεν ξέρω ποιος θα τα πάρει, με σκοπό βέβαια οι παραβάτες να αναγκάζονται να πετούν σωστά από πάνω μας και να τηρούν τις διαδικασίες μειώσεως θορύβου. Αυτή λοιπόν η μελέτη κράτησε πέντε χρόνια, χωρίς να μπορέσουμε εμείς να ελέγξουμε πως λειτουργεί το αεροδρόμιο και τι γίνεται, διότι δεν υπάρχει με αυτό το τρόπο νομοθετικό πλαίσιο για να μπει ελεγκτικός μηχανισμός.
    Πέρασαν τα πέντε χρόνια, το καλοκαίρι έληξε η προθεσμία, έτρεξε αμέσως το αεροδρόμιο και ζήτησε να κάνει ανανέωση της μελέτης αυτής. Μάλιστα την πλήρωσε με επτακόσιες χιλιάδες ευρώ το αεροδρόμιο, τη ανέθεσε πάλι στον κύριο Βογιατζή και στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας. Η μελέτη αυτή δυστυχώς εκπονήθηκε χωρίς καλά καλά να το καταλάβουμε και με πολύ ευκολία, διότι στηρίχτηκε στην παλιά μελέτη. Πήρε σαν δεδομένο την πληθυσμιακή κατάσταση της περιοχής μας, του 2001, έτρεξε το ελληνικό κράτος, ενώ έπρεπε να κάνει ειδική μελέτη για να μπουν όρια αεροπορικού θορύβου και βασιζόμενοι στην παλιά μελέτη Βογιατζή που έχει προσβάλει ο Δήμος μας και σε κάποιο διάταγμα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, δεν ξέρω πως τα μαγείρεψαν αυτά όλα και έβαλαν όρια αεροπορικού θορύβου.
    Όχι όμως αεροπορικού θορύβου πραγματικού, όρια περιβαλλοντολογικού θορύβου και συμπεριέλαβαν μέσα με τον ίδιο θόρυβο, αυτό που σας διάβασε στο έγγραφο, τον ίδιο θόρυβο για τα αεροπλάνα, τα αυτοκίνητα, για όλα, με αποτέλεσμα εμείς να μην μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο.
    Όταν λοιπόν εμείς ζητήσαμε από το Υπουργείο να δούμε τη μελέτη αυτή για να μπορούμε και εμείς να συμμετέχουμε σαν πολίτες και σα δήμος στη δημόσια διαβούλευση, ακούσατε ακούσατε, μας ανακοίνωσε το Υπουργείο ότι δεν θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση η μελέτη, διότι λέει δεν εμπεριέχει μέσα προβλήματα, ότι δεν παρουσιάζονται προβλήματα στην περιοχή, δεν εμπεριέχει σχέδια δράσης, επομένως εμείς έχουμε εξαφανιστεί. Δεν υπάρχουμε σαν κάτοικοι, διότι χρησιμοποίησαν την πληθυσμιακή κατάσταση του 2001, τα μεσοσταθμικά όρια θορύβου σε βάθος ενός έτους, που μηδενίζουν το θόρυβο πάνω από την πόλη μας. Το ότι δεν υπάρχουν πτήσεις αυτή τη στιγμή στο αεροδρόμιο, αλλά είναι μειωμένες, που βέβαια το καλοκαίρι θα αυξηθούν, και δεν έχουμε καν συμμέτοχη σαν Δήμος. Αποφάσισαν δηλαδή για μας χωρίς εμάς.
    Η μελέτη αυτή υπεγράφη τώρα, τα Χριστούγεννα και προχωράει. Αν λοιπόν εμείς άμεσα δεν πάρουμε απόφαση και γι’ αυτό φέραμε το θέμα, θα λήξει η προθεσμία που μπορούμε να προσβάλουμε τη μελέτη αυτή, βάσει των στοιχείων που έχει ο Δήμος μας με την παλιά αξιολόγηση και έτσι επείγει να στείλουμε έγγραφα και να ζητήσουμε ότι πρέπει να συμμετάσχουμε στη δημόσια διαβούλευση και να ληφθούμε και εμείς υπόψη σαν άνθρωποι που κατοικούμε εδώ. Γι’ αυτό το φέραμε προ ημερησίας, μήπως χάσουμε τις ημερομηνίες που πρέπει να προσβάλουμε τη μελέτη και πρέπει επειγόντως να έρθει στο Δήμο μας, να την υπογράψουν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και να διαμαρτυρηθούμε στα Υπουργεία και στις αρμόδιες υπηρεσίες, με τον τρόπο που μπήκαν τα όρια θορύβου, διότι βάσει των χαρτών που σας έχουμε προσκομίσει είναι παράνομα και να έχουμε τον χρόνο όλα αυτά να τα αντιμετωπίσουμε.
    Γι’ αυτό θα σας παρακαλέσουμε θερμά να το ψηφίσετε, να το πάρετε απόφαση, να πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης άμεσα, στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο και να προχωρήσει αυτό το θέμα στα Υπουργεία και εκεί που πρέπει. Σας ευχαριστώ, δεν ξέρω αν σας ενημέρωσα καλά ή όχι.
     Εδώ είναι και κάποιοι κάτοικοι οι οποίοι θέλουν να ανακοινώσουν  κάποια προβλήματα που έχουν. Θα παρακαλέσω να τους δοθεί ο λόγος για κάποια προβλήματα σοβαρά που τρέχουν στην πόλη μας και δεν είσαστε ενήμεροι και θα παρακαλέσω αν εσείς το επιτρέπετε σαν Τοπικό Συμβούλιο, να δώσετε το λόγο σε μια συνδημότισσα μας ή σε δυο, σε όσες γίνεται.  Άσχετο με το αεροδρόμιο είναι και είναι σοβαρό.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το λόγο έχει η συνδημότισσά μας. Το όνομα σας παρακαλώ στο μικρόφωνο.
ΣΚΑΛΤΣΗ: Ονομάζομαι Σκαλτσή Ειρήνη. Εγώ δεν ξέρω από Δημοτικά Συμβούλια, ξέρω όμως για ένα πρόβλημα πάρα πολύ σημαντικό, το οποίο έχει μπει μέσα στην οικογένεια μου και βλέπω ότι μεγαλώνει. Πριν ένα χρόνο ο γιος μου νόσησε με λευχαιμία. Είναι έξι χρόνων.
    Εγώ μένω ακριβώς προς τον Αι Γιάννη, πίσω από τον Γέγο. Μέσα σε τέσσερις μήνες μάθαμε άλλες τρεις περιπτώσεις, από το Γκουντάνα, μέχρι τη Shell, παιδάκια ίδιας ηλικίας με λευχαιμία.
    Σας λέω ότι η λευχαιμία δεν είναι κληρονομική, δεν είναι κολλητική, έχει να κάνει με το περιβάλλον και με την τροφή. Χαίρομαι πάρα πολύ που τους περισσότερους τους γνωρίζω εδώ, γιατί ξέρω τι άνθρωποι είναι, πόσο ενδιαφέρονται και ήρθα απλά να σας προλάβω, γιατί το πρόβλημα αυτό δυστυχώς παιδιά δεν επιλέγει πόρτες, δεν πάει σύμφωνα με τα οικονομικά, με το κύρος και τα ονόματα.
     Πολλοί με ξέρετε, πολλοί δεν γνωρίζατε το πρόβλημα που ζούσα. Έρχομαι λοιπόν να σας αφυπνίσω, υπάρχει πρόβλημα. Βοηθείστε μας και βοηθηθείτε. Το μόνο που μπορώ να κάνω από αυτό που έμαθα από το παιδί μου είναι να πω στον κόσμο «Προλάβετε». Κάντε κάτι, γιατί μεγαλώνει το θέμα. Τα στατιστικά είναι 14 παιδιά στα εκατό χιλιάδες παιδιά για λευχαιμία και καρκίνο. Τέσσερα παιδιά στην ίδια γειτονιά, πιστέψτε με ότι είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό. Οι ηλικίες των παιδιών, εδώ είναι και ο κύριος Μπεκίρης που ήμασταν μαζί στο νοσοκομείο, είναι πέντε ετών, έξι ετών, δεκατεσσάρων ετών και τριών ετών.
    Τώρα είμαι πολύ ήρεμη, χαίρομαι πολύ που σας συναντώ και μπορώ να το μοιραστώ, γιατί έχω τη δύναμη να το μοιραστώ, μπορώ να το μοιραστώ. Πριν από ένα χρόνο δεν θα μπορούσα. Εύχομαι να κάνετε ό,τι καλύτερο για σας και για τα παιδιά, που θα είναι οι αυριανοί πολίτες.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Και εμείς νοιαζόμαστε για αυτό τον τόπο και γι’ αυτό είμαστε και εδώ και γι’ αυτό φτάνουμε στα άκρα ορισμένες φόρες.
ΣΚΑΛΤΣΗ: Είμαι σίγουροι γι’ αυτό και σας αντιμετωπίζω έτσι. Ξέρω τους περισσότερους, σας αγαπώ τους περισσότερους, συγγνώμη είμαι λιγάκι φιλική με τον κόσμο, έτσι είμαι. Σας λέω όμως να κάνετε κάτι, να το δείτε γιατί εξαπλώνεται. Αυτή είναι η αλήθεια.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευχαριστούμε πάρα πολύ και ευχόμαστε περαστικά. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα άλλο.
ΣΚΑΛΤΣΗ: Πάμε πάρα πολύ καλά, οπότε είμαστε πολύ δυνατοί γενικά και το αντιμετωπίζουμε πάρα πολύ δυνατά. Δεν σκύβουμε το κεφάλι και δεν μας επηρεάζει αρνητικά.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΚΤΟΣ ΜΙΚΡΟΦΩΝΩΝ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευχαριστούμε πολύ. Ο κύριος Μάρκου έχει το λόγο.
ΜΑΡΚΟΥ: Θα ήθελα να ευχηθώ στην κυρία ό,τι καλύτερο για τα παιδιά της και φυσικά για τα παιδιά όλης της Αρτέμιδος. Θα ήθελα όμως, επειδή ασχολήθηκα δέκα χρόνια με το αεροδρόμιο δικαστικώς, φυσικά μια χαμένη περίπτωση, φτάσαμε να απαγγελθούν κατηγορίες για κακούργημα στους διοικητές και υποδιοικητές, κάπου όμως δεν βοηθηθήκαμε οι τριάντα εννέα μηνυτές και κάπου χάλασε η δουλειά.
    Εν πάση περιπτώσει, ήδη υπήρχαν δυο μηχανήματα μέτρησης θορύβου για την περιοχή επάνω. Επίσης, το βασικό που ήθελα να τονίσω, μιλάμε για μελέτες και δεν υπάρχει καμία μα καμία μελέτη. Όλες οι μελέτες που υποτίθεται ότι έγιναν είναι μοντέλα, και όταν λέμε μοντέλα εννοούμε ότι βγαίνουν πάνω σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Δίνουν τα δεδομένα, υπάρχουν προγράμματα και με βάση αυτά απαντούν στη Αρτέμιδα αν ενοχλείται, αν κινδυνεύει ή οτιδήποτε άλλο. Άρα αποκλείουμε την μελέτη. Είναι ένα σημείο που μπορούμε να το αντικρούσουμε πάρα πολύ εύκολα. Επίσης για το θέμα των ασθενειών. Κάποτε, ίσως θυμάται και ο κύριος και η κυρία Πιτσιγαυδάκη και άλλοι, είχαν μπει συσκευές χόλτερ στους κατοίκους της περιοχής. Αυτά τα αποτελέσματα τι έγιναν; Θάφτηκαν, χαθήκαν; Γιατί δεν τα επικαλούμεθα πουθενά; Πέραν τούτου, έχω ένα τεράστιο αρχείο επιστημονικό και λέγοντας επιστημονικό όχι δικών μου επινοήσεων ή μελετών. Αλλα από διάφορα συγγράμματα, ανακοινώσεις και οτιδήποτε άλλο. Ουδέποτε μου ζητήθηκε. Εν πάση περιπτώσει. Ένα δε που θέλω να τονίσω, είναι ότι όταν μπήκαν τα χόλτερ σε ορισμένα άτομα, το αστείο ήταν ότι το όλο επιχείρημα το επόπτευε ο γιατρός εργασίας του αεροδρομίου. Μην σας φαίνεται περίεργο, έχω και τα ονόματα, έχω και τις υπογραφές του. Άρα έχουμε δυο δεδομένα. Ένα ότι με τα χόλτερ επόπτευε ο γιατρός εργασίας του αεροδρομίου, χωρίς να αποδίδω μομφή στο πρόσωπο του και το δεύτερο είναι ότι οι μελέτες έγιναν με μοντέλα. Δεν έπιασαν να βάλουν κάτω να δουν τις μετρήσεις των πέντε σταθμών που υποτίθεται έχουν και υποτίθεται λειτουργούν και υποτίθεται καταγράφουν και αν τηρούν τις πορείες, διότι εδώ τα δεδομένα των πορειών των αεροσκαφών μέσα στο τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν αλλάξει επτά φόρες οι πορείες τους, τα τζεφερσεν. Άρα είναι όλες εκτός των πέντε συσκευών μέτρησης θορύβου που ανήκουν στο αεροδρόμιο. Αυτό ήθελα να πω, σας ευχαριστώ πολύ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κύριος Φράγκος έχει το λόγο.
ΦΡΑΓΚΟΣ: Θα ήθελα να ενημερώσω το Σώμα. Όλοι γνωρίζουμε τους αγώνες που χουμε κάνει στην περιοχή μας για να αντιμετωπίσουμε αυτό τον κίνδυνο των θορύβων και γενικά της ηχορύπανσης και ευρύτερα της μόλυνσης από την λειτουργία του αεροδρομίου, από το 2001 αλλά  και πρότερα ώστε ως όφειλε η εταιρία του αερολιμένος και σε συνεργασία του δημοσίου και της Υπηρεσίας της Πολιτικής Αεροπορίας να λάβει ορισμένα μέτρα συγκεκριμένα και αποτελεσματικά.
    Ειδικότερα θα έπρεπε να λάβει τα μέτρα της αναθεώρησης της μελέτης των περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων που ισχύει από το 1992 και ορθώς είπε ο κύριος Μάρκου ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει μελέτη και προσπαθούν με ημίμετρα να διορθώσουν καταστάσεις.
    Επιπλέον θα έπρεπε να επανεξετάσουν για την τήρηση των διαδικασιών περιορισμού θορύβου και των ενόργανων διαδικασιών απογείωσης και προσγείωσης για περιορισμό των βαθμών του θορύβου.
     Θα έπρεπε να είχε γίνει διασύνδεση του ραντάρ με τους μετρητές θορύβου για τον πληρέστερο έλεγχο αυξημένου χωρίς λόγο θορύβου και την υποβολή κυρώσεων.
     Επιβολή τέλους θορύβου-πρόστιμα. Με βάση την αρχή ο ρυπαίνων πληρώνει δυναμαινει να επιβληθεί είτε βάσει των σχετικών άρθρων του νόμου περί περιβάλλοντος.
    Επίσης να τοποθετήσουν νέους σταθμούς μέτρησης σε άλλα σημεία ως πλησίον του βορείου ορίου του 0,3 ρ αεροδιαδρόμου και της ακτής της Αρτέμιδος.
    Επιπλέον μέτρα περιορισμών σε τσάρτερ 3 ή τροποποιημένα τσάρτερ 2 αεροπλάνα που προκαλούν υπέρμετρο θόρυβο, ειδικά τις νυκτερινές ώρες.
    Επιπλέον θέσπιση ορίων θορύβου στα Ευρωπαϊκά Πρότυπα των μεσογειακών χώρων, της Ισπανίας, όχι της Πορτογαλίας.
    Επίσης δημιουργία αντιθορυβικών ζωνών με το άρθρο 14 του Ν. 1650, όπως εφαρμόζεται στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια.
    Επιπλέον φύτευση πυκνών δεντροστοιχίων πέριξ του αεροδρομίου, ως επιβάλει η σύμβαση η σχετική με την εγκατάσταση του αεροδρομίου.
     Σύσταση ελεγκτικού μηχανισμού παρακολούθησης επιπέδου θορύβου και επιβολή των κυρώσεων στους παρανομούντες.
    Επιπλέον μεταφορά όλων των αεροπλάνων κεφαλαίου 2 και των οριακά συμμορφούμενων στο δυτικό διάδρομο.
     Επιπλέον αυστηρή τήρηση των προστατευτικών ωραρίων έντεκα μετά μεσημβρινή με επτά πρωινή και δυο μετά μεσημβρινή με επτά μετά μεσημβρινή, δηλαδή τη επέκταση του μεσημβρινού κατά δυο ώρες.
    Όλα αυτά δεν έχουν συντελεστεί μέχρι σήμερα, επίκειται κίνδυνος γενικότερα της ποιότητας ζωής μας και έχουμε ασκήσει αγωγή η οποία συζητείται στις 7 Μαρτίου ενωπιον του μονομελούς. Είναι από 134 άτομα τα οποία προσβάλλονται σήμερα από τη λειτουργία του αεροδρομίου. Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, μιλάμε για ποιότητα ζωής και όλη αυτή η διαδικασία αποβλέπει στο να αντιμετωπίσουμε το δημόσιο σήμερα που μας βλέπει σαν αντιδίκους. Σήμερα η περιοχή μας βάλλεται από το δημόσιο. Να πάρουμε παράδειγμα το αεροδρόμιο, να πάρουμε παράδειγμα τα δημόσια κτήματα που διεκδικεί σήμερα, πέντε χιλιάδες ιδιοκτησίες; Να πάρουμε το παράδειγμα των Μακροπουλιωτών οι οποίοι έχουν πάρει τόσες μεγάλες προσβολές και βλάβες από τον Ερασίνο με τις πλημμύρες, σε συνδυασμό βέβαια και με το δικαστήριο που έκαναν την επόμενη με πενήντα άτομα από το Μαρκόπουλο να διεκδικούν αποζημιώσεις;
    Βαλόμεθα πανταχόθεν από το δημόσιο. Είναι αναγκαίο λοιπόν αυτή την στιγμή η στάση μας απέναντι στο δημόσιο να είναι τεκμηριωμένη σωστά και όλοι μαζί να συνεργαστούμε γι’ αυτό τον σκοπό. Σας καταθέτω των αγωγή για ενημέρωσή σας παρακαλώ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευχαριστούμε. Μια ερώτηση θέλει να κάνει ο κύριος Παπαστεφάνου.
ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ: Έχει δημιουργηθεί από πρόπερσι μια επιτροπή από το Δημοτικό Συμβούλιο για τα θέματα του αεροδρομίου.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Η ΕΠΟΙΖΩ;
ΜΩΡΑΪΤΗ: Όχι Πρόεδρε, η Επιτροπή Αεροδρομίου.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Η κυρία Μαργέτη.
ΜΑΡΓΕΤΗ: Είναι Πρόεδρος η κυρία Ζήση, αλλά δυστυχώς για ένα μεγάλο διάστημα δεν είχε συγκροτηθεί. Πράγματι όμως συνειδητοποιούμε ότι πρέπει να ενεργοποιηθεί.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Η κυρία Μωραΐτη.
ΜΩΡΑΪΤΗ: Σαφώς το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό, για εμάς, για τους προηγούμενους από εμάς και γι’ αυτούς που θα έρθουν μετά από εμάς. Είναι παρακαταθήκη όλο αυτό που γίνεται. Σαφώς δεν είναι μόνο ο θόρυβος το πρόβλημα, είναι πάρα πολλά άλλα, τα οποία όμως δεν αφορούν φαντάζομαι αυτό το θέμα.
    Όμως θα πρέπει να πέσει, να σκύψει ο Δήμος πάνω από το θέμα αεροδρόμιο και να τον υποχρεώσουμε να γίνει ο καλός γείτονας. Είμαστε στο 2013, πρέπει άμεσα να κινηθούμε. Νομίζω υπάρχουν αξιολογότατοι άνθρωποι, τόσο υπηρεσιακοί παράγοντες, όσο και αιρετοί που μπορούν να το αναλάβουν και σε συνεργασία με σωματεία που υπάρχουν, όλοι μαζί να το αντιμετωπίσουμε. Είναι μια πραγματικότητα το αεροδρόμιο. Δεν θα φύγει ποτέ, θα είναι εδώ. Το κλειδί είναι πως θα το υποχρεώσουμε να είναι εντάξει απέναντι στην πόλη και στους κατοίκους. Δεν γίνεται να ακούμε νέα παιδιά να αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα υγείας. Είναι εξωφρενικό. Όμως υπάρχει και δεν είναι μόνο οι τρεις αυτές περιπτώσεις. Όλοι γνωρίζουμε πάρα πολλές περιπτώσεις, που είναι σχεδόν βέβαιο ότι πιθανά να έχουν προκληθεί από τη  λειτουργία του αεροδρομίου.
    Στο δια ταύτα. Ορθά έκανε και βγήκε αυτή η παράγραφος, γιατί κακά τα ψέματα στην πόλη μας υπάρχουν και σύλλογοι που παράγουν έργο, που παράγουν πολιτισμό, που κάνουν ουσιαστική και πραγματική δουλειά. Συμφωνώ απόλυτα, εγώ είμαι υπέρ αυτού του θέματος, να ψηφιστεί. Ευχαριστώ.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ο κύριος Φακής.
ΦΑΚΗΣ: Απ’ ότι κατάλαβα τελικά όλοι εδώ μέσα, και οι Σύμβουλοι και οι κάτοικοι της περιοχής, κινούμαστε στο ίδιο μήκος κύματος. Υπάρχει ένα πρόβλημα με το αεροδρόμιο. Όμως πρέπει να προσέξουμε τι θα ψηφίσουμε ακριβώς γιατί ο Ν. 3852, ο Καλλικράτης, λέει το εξής στο άρθρο 82 που λέει για τις αρμοδιότητες του Τοπικού Συμβουλίου: «Εκφράζουμε γνώμες και διατυπώνουμε προτάσεις σχετικά με θέματα δημόσιας υγείας και ηχορύπανσης». Ένα είναι αυτό. Εμείς θα το βάλουμε αυτό σαν θέμα, ότι πραγματικά υπάρχει. Υπάρχει ένα πρόβλημα ηχορύπανσης.
    Από εκεί και πέρα όμως αυτό για να πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να το αποφασίσει βάσει του άρθρου 73, πάλι απ τον Καλλικράτη, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, η οποία λέει εδώ: «Εισηγείται προς το Δημοτικό Συμβουλίου θέματα προστασίας του περιβάλλοντος». Πρέπει να τηρηθεί μια διαδικασία σωστή και οι άνθρωποι να βρουν το δίκιο τους, να φτάσει κάποια στιγμή στο Δημοτικό Συμβούλιο και να έχουμε ένα αποτέλεσμα. Ξέχωρα από τη Ε.ΠΟΙ.ΖΩ. έχουμε και τη Επιτροπή του Αεροδρομίου, η οποία και αυτή παράλληλα μπορεί να ασχοληθεί με το θέμα. Ευχαριστώ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κύριος Φύτρος.
ΦΥΤΡΟΣ: Όταν ακούω αεροδρόμιο μου έρχεται στο νου ραντάρ, κηροζίνη, ηχορύπανση, που συνεπάγεται με καρκίνους. Δηλαδή έχουμε μια αληθινή ιστορία, είναι πραγματικότητα.  Μπορεί να μην έχει φτάσει στα αυτιά μας, τώρα το ακούω εγώ, τώρα το έμαθα. Ξέρω για το αεροδρόμιο βέβαια. Με στεναχωρεί ότι ο Δήμος έχει μια Επιτροπή που έχει συσταθεί μόνο χωρίς να ενεργεί.
    Τις προάλλες ακούσαμε ότι ο Δήμος πήρε δυο δημοτικά αυτοκίνητα, πήρε έναν πυροσβεστικό αυτοκίνητο. Αυτά δεν γίνονται τυχαία. Το αεροδρόμιο για να τα δίνει αυτά κάτι προσπαθεί να εξαγοράσει. Τα συμφέροντα είναι μεγάλα, τα ξέρουμε πάρα πολύ καλά. Δεν μπορείς να τα βάλεις τώρα με ένα αεροδρόμιο, με το ίδιο το κράτος δηλαδή. Απλά θεωρώ ότι πρέπει και εμείς να πιέσουμε σαν Δήμος για το καλύτερο, για την υγεία μας πάνω απ’  όλα. Εδώ ζούμε, εδώ θα μεγαλώσουμε παιδιά, από εδώ θα φύγουμε. Ευχαριστώ πολύ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κύριος Ρήγας.
ΡΗΓΑΣ: Κύριε Πρόεδρε η πόλη μας μεγαλώνει, εξελίσσεται. Είχε δέκα χιλιάδες κατοίκους, τώρα κοντεύει να φτάσει τις πενήντα χιλιάδες. Ας μην μείνουμε σε αυτούς που έχουμε καταγράψει, είμαστε πενήντα χιλιάδες. Αυτό γιατί συμβαίνει; Συμβαίνει γιατί έγιναν καινούριοι δρόμοι, συμβαίνει γιατί ήρθε το αεροδρόμιο εδώ, συμβαίνει γιατί ο κόσμος ψάχνει για δουλειά και συνετέλεσε και έχει γίνει μια αλλαγή και στο περιβάλλον, έχει επιφορτηθεί πάρα πολύ.
    Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε σκεπτικοί στο πως θα μπορέσουμε να αντιδράσουμε στην περίπτωση που ένας γείτονας μας ηχορυπαίνει ή ρυπαίνει και θα πρέπει να βρεθεί ένας ελεγκτικός μηχανισμός ο οποίος θα μπορέσει να μας πει και εμάς πόσο ηχορυπαίνει, αν ηχορυπαίνει ή τι ρυπαίνει. Αυτό είναι πρώτη ανάγκη δική μας καταρχήν. Μετά είναι ανάγκη της πολιτείας. Εγώ τι να ξέρω τώρα από ντεσιμπέλ και πόσο ρυπαίνει και πόσο δεν ρυπαίνει; Σίγουρα ένα αεροδρόμιο ρυπαίνει, αυτό είναι δεδομένο. Όμως σε ποια όρια; Ποια είναι τα επιτρεπτά όρια; Που είναι λοιπόν η νομοθεσία να μας πει; Δεν υπάρχει αυτή η νομοθεσία που να τα διέπει αυτά. Ο κύριος δικηγόρος το ξέρει αυτό. Δεν υπάρχει.
    Θα πρέπει λοιπόν εμείς να γίνουμε μάγοι, να ακούμε την κυρία και τον κάθε κύριο και εμείς ξύνουμε τα αυτιά μας να καταλαβαίνουμε τι κίνδυνο ή τι δεν έχουμε ή τι ωφέλεια έχουμε από το αεροδρόμιο ή δεν έχουμε. Γιατί δεν έχουμε μόνο κίνδυνο, έχουμε και ωφέλεια. Έχουμε ανάπτυξη της πόλης, έχουμε πεντακόσιες, χίλιες θέσεις εργασίας. Αντί να μας εκμεταλλεύεται, θεωρώντας ότι το αεροδρόμιο μας εκμεταλλεύεται, ας κοιτάξουμε να το εκμεταλλευτούμε εμείς. Πως θα το εκμεταλλευτούμε εμείς; Υπάρχουν χίλιες σκέψεις πώς να το εκμεταλλευτούμε εμείς, αντί να λέμε ότι μας εκμεταλλεύεται.
    Προτείνω να υπάρξει σύσταση ελεγκτικού μηχανισμού που να έρθει αύριο το πρωί και να μας πει ότι κύριοι το αεροδρόμιο ρυπαίνει τόσο, έχει τόση ηχορύπανση και τόση ρύπανση της ατμόσφαιρας. Να ξέρουμε και εμείς και οι πολίτες, γιατί οι πολίτες δεν είναι ενημερωμένοι. Είναι ενημερωμένοι οι εκατόν τριάντα που έκαναν την μήνυση, καμία δεκαπενταριά σκόρπιοι από εδώ και από εκεί και ό,τι ακούμε από τους συλλόγους.
    Μέσα στην Επιτροπή που έχει συσταθεί για το αεροδρόμιο υπάρχουν άνθρωποι και από τη Ομοσπονδία και από την αντιπολίτευση. Άρα λοιπόν κύριοι συνάδελφοι εδώ θα πρέπει όλοι μαζί κάτι να κάνουμε. Δεν το δικαιολογώ. Απλώς το αναφέρω για να ξέρει και ο κόσμος τι γίνεται. Θα πρέπει λοιπόν όλοι μαζί να δούμε τι θα κάνουμε και πως θα λύσουμε τα προβλήματα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Ο κύριος Λάμπρου έχει το λόγο.
ΛΑΜΠΡΟΥ: Δεν διέκοψα κανένα. Άκουσα ευλαβικά όλες τις απόψεις και δεν είπα κουβέντα. Θέλω να με ακούσετε και έμενα. Πρώτα απ’ όλα πράγματι στην κυρία και στους υπόλοιπους που έχουν κτυπηθεί τα παιδιά τους από λευχαιμία και ελπίζουμε να είναι τα τελευταία, περαστικά. Το έχω πει και άλλη φορά, αν αποδειχτεί πράγματι ότι η λευχαιμία προέρχεται από το ραντάρ, εγώ να ξέρετε δεσμεύομαι θα είμαι ο πρώτος που θα πάω μπροστά. Δεν παίζουμε με τα θέματα υγείας.
    Τώρα, ότι πάρθηκε σήμερα πίσω αυτή η παράγραφος, θεωρώ ότι ήμουν εγώ ο φταίχτης. Ήταν απαράδεκτη η παράγραφος. Ξεσήκωσα τον κόσμο, πράγματι, γιατί άλλο τι λέμε μεταξύ μας και με την κυρία Πιτσιγαυδάκη που συζητάμε και άλλο τι γράφουμε στα χαρτιά. Δεν ήταν μόνο όμως αυτή η παρέμβαση στο έγγραφο, ήρθε με υπογραφές κανονικά του Πρόεδρου πλέον και όχι από την Γραμματέα. Συν, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχει από κάτω υπογραφή ενός συλλόγου ο οποίος είναι μέσα στην Ομοσπονδία. Η δεύτερη υπογραφή.     Έχει φέρει και ένα χαρτί σύλλογος που ανήκει εκεί και διαμαρτύρεται και εγώ ως Πρόεδρος της ΕΟΜΑΚ διαμαρτύρομαι και άλλοι σύλλογοι που είναι μέσα στην Ομοσπονδία διαμαρτύρονται.
    Πάμε στο δια ταύτα τώρα. Το έψαξα αρκετά το ζήτημα, γιατί είναι σοβαρό και εγώ εδώ μένω, Πύργο Αθανασοπούλου και οι προσγειώσεις περνάνε πάνω από το σπίτι μου. Αυτό που ζητούσαν τόσα χρόνια και μπράβο στους συγκεκριμένους ανθρώπους, το καταφεραν. Από τον Δεκέμβριο του 2012 η διαδικασία τάνγκο, αν την γνωρίζετε, εγκρίθηκε και δημοσιοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2013 και τι είναι γι’ αυτός που δεν ξέρουν; Θα την έφερνα και από το Διαύγεια, αλλά είχε πέσει το σύστημα. Αποκλειστικά υπεύθυνη για την τήρηση αυτής της οδηγίας είναι αποκλειστικά η ΥΠΑ. Τί λέει αυτό; Ευθεία πορεία και στροφή πάνω από τη θάλασσα. Εκτός και αν το αεροπλάνο φτάσει τα 4000 πόδια, τότε του επιτρέπει να πάει. Και μεσημέρι βράδυ ο δυτικός αεροδιάδρομος. Η συγκεκριμένη οδηγία ισχύει για τον ανατολικό, που ενοχλεί εμάς. Άρα ξεκινάμε  ότι το ένα κομμάτι για το έγγραφο που συζητάμε έχει λήξει.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ
ΛΑΜΠΡΟΥ: Σας άκουσα όλους, αφήστε να έχω την δική μου άποψη. Όσον αφορά, να έρθω στο πρώτο κομμάτι, που λέει «εξαγοράζει συνειδήσεις». Όταν φτιάχτηκε ο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη με χρήματα του αεροδρομίου δεν είδα τους κυρίους από τους συλλόγους να πάνε και να το σταματήσουν. Το ήθελαν γιατί ήταν στην δική τους δικαιοδοσία. Όταν φτιάχτηκε ο δρόμος Ύδρας επί Αλτιπαρμάκη, δεν αντέδρασαν. Όταν λέει το κομμάτι αυτό ότι εξαγοράζει εμάς με δυο χιλιάδες…
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΩΝ
ΛΑΜΠΡΟΥ: Θέλω να πω την άποψη μου.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παρακαλώ αφήστε  να ολοκληρώσει.
ΛΑΜΠΡΟΥ: Τότε, έχει εξαγοράσει και τις συνειδήσεις όλων των τελευταίων δημάρχων, φτιάχνοντας σχολεία, φτιάχνοντας παιδικούς σταθμούς και όλα τα υπόλοιπα που ξέρετε τώρα που μπήκαμε στη διοίκηση και τα γνωρίζουμε. Άρα είμαστε όλοι εξαγορασμένοι.
    Σας έδωσε ο δικηγόρος μια αγωγή 134 ατόμων. Είναι αγωγή πολιτών προς έναν ιδιώτη. Η αγωγή αυτή είναι για υλικό αγαθό. Ζητάει ο καθένας 18.000€ αποζημίωση. Και αν αυτό το χαρτί το ψηφίσουμε σήμερα θα το πάρουν ως όπλο και θα βρεθούμε εμείς ανάμεσα σε δυο αντιδίκους, οι οποίοι δεν είναι το δημόσιο. Είναι αντίδικοι πολίτες, που είναι ιδιώτες και αντίδικος από την άλλη το αεροδρόμιο, πάλι ιδιώτης. Αυτή είναι η άποψη μου.   
    Γράφει για του Βογιατζή τη μελέτη. Συμφωνώ. Ποιος είναι ο Βογιατζή; Το πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας. Είναι ένα δημόσιο πανεπιστήμιο και μας λέει ο Αντιπρόεδρος ότι δεν το αναγνωρίζει. Άρα και τους πανεπιστημιακούς καθηγητές τους εξαγόρασε. Εξαγόρασε τις συνειδήσεις του. Γιατί το αεροδρόμιο ίσως ήταν έξυπνο, ίσως ήταν πονηρό, πείτε το όπως θέλετε. Είναι μια μελέτη που βγήκε από ένα δημόσιο πανεπιστήμιο. Έτσι μας λένε. Δική μου είναι η ερμηνεία, προς Θεού. Και θέλει να ψηφίσουμε και το κομμάτι αυτό, το σημερινό και να βάλουμε χέρι σε όλο το δημόσιο. «Από ποια διαδικασία προβλέπονται ο ευχαριστίες του ΥΠΕΚΑ προς το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών». Θα βάλουμε χέρι στον Υπουργό;
    Αυτά που προτείνουν προς τον Δήμαρχο και με τη κυρία Πιτσιγαυδάκη συνάδελφοι στην Επιτροπή Αεροδρομίου, είμαι θετικός, δεν είμαι αρνητικός στο κομμάτι το κάτω των προτάσεων δηλαδή. Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να το κάνουμε με την επιτροπή αεροδρομίου. Δε ξέρω γιατί δεν έγινε. Γράφει στην πρώτη παράγραφο: «Με ποια λογική θεωρείτε ότι είναι σωστό τα ντεσιμπέλ». Θα παρεμβαίνουμε στους νόμους; Έχει περάσει ΦΕΚ. Θα παρέμβουμε και στους νόμους; «Βάσει ποιας οδηγίας έχουν βάλει το αεροπλάνο…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το σιδηρόδρομο και το αυτοκίνητο.
ΛΑΜΠΡΟΥ: Σας ξαναλέω τα πέντε κομμάτια που λέει στο τέλος, να ξέρετε ότι αν ήταν μόνα τους θα τα ψήφιζα. Με την εισήγηση την πρώτη είμαι αρνητικός και έχω πει επανειλημμένως ότι είναι λάθος η τακτική αυτή κατά του αεροδρομίου. Εγώ θεωρώ πολιτική να πάμε κατά των αεροπορικών εταιριών, κατά της ΥΠΑ, που η ΥΠΑ την έβγαλε πλέον, απ’ ότι βλέπω, είναι στα αγγλικά και δεν πρόλαβα να το φέρω, έβγαλε την οδηγία από εδώ και πέρα αν δεν τηρηθεί πάλι η ΥΠΑ θα φταίει. Το αεροδρόμιο είναι μια επιχείρηση. Τον πύργο έλεγχου δεν τον ελέγχει το αεροδρόμιο, αλλά η ΥΠΑ. Αν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας δεν τηρούν τον νόμο ας τους κάνουμε αγωγές. Έχουν δίκιο.
    Αυτά ήθελα να πω. Σας ευχαριστώ πολύ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κύριος Φακής.
ΦΑΚΗΣ:  Να βοηθήσω την κατάσταση και να τελειώσουμε κάποια στιγμή με αυτό το θέμα, το οποίο όντως είναι πάρα πολύ σοβαρό. Είπα κάτι πριν και δεν ξέρω αν έγινα σαφης. Ο ρόλος του Τοπικού Συμβουλίου είναι συμβουλευτικός σε αυτά τα θέματα. Εμείς υποτίθεται  δεν ξέρουμε ούτε τι είναι τα ντεσιμπέλ, ούτε τι είναι οι κηροζίνες, ούτε τίποτα. Εμείς πρέπει λοιπόν να στείλουμε ένα αίτημα των κατοίκων και των φορέων της περιοχής στην Ε.ΠΟΙ.ΖΩ. ότι υπάρχει πρόβλημα με το αεροδρόμιο, η οποία είναι αρμόδια και να προχωρήσει περεταίρω στο τι ενέργειες θα κάνει, συν την Επιτροπή του Αεροδρομίου. Αυτά τα δυο μπορούμε να κάνουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω.
ΠΙΤΣΙΓΑΥΔΑΚΗ: Θέλω να πω κάτι για αυτά που ακουστήκαν.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κυρία Πιτσιγαυδάκη μπαίνουμε στην ψηφοφορία. Καθυστερούμε πολύ και η πολύ κουβέντα δεν θα φέρει θετικά αποτελέσματα. Θα εξαγριώσετε τον κόσμο. Ορίστε κυρία Πιτσιγαυδάκη, για λίγο έχετε το λόγο.
ΠΙΤΣΙΓΑΥΔΑΚΗ: Εγώ δεν θα αξιολογήσω ούτε θα κρίνω αυτά που είπε ο κύριος Λάμπρου. Έχω όμως να σας πω κάτι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν είναι σωστό αυτό. Σας παρακαλώ.
ΠΙΤΣΙΓΑΥΔΑΚΗ: Είναι σοβαρό πρόεδρε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν μπορείτε να κάνετε επίθεση στο Σύμβουλο. Δεν έχετε το λόγο. Προχωράμε στην ψήφιση. Θα έχετε την ευκαιρία και σε άλλο Συμβούλιο να μιλήσετε. Πρέπει να τελειώσουμε αυτή την ιστορία. Το ξέρουμε, πονάμε όλοι, το πρόβλημα είναι μεγάλο αλλά δεν μπορούμε με τις κουβέντες να παίζουμε συνέχεια. Στην ψηφοφορία.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κύριε Μάρκου.
ΜΑΡΚΟΥ: Αιτιολογώντας την ψήφο μου, συμφωνώ με τα όσα είπε ο συνάδελφος, ότι δεν έχουμε αρμοδιότητα με τον Καλλικράτη. Απλώς συμβουλευτική και επειδή υπάρχει Συμβούλιο το οποίο ασχολείται με το αεροδρόμιο στο οποίο συμμετέχει και ο Σύλλογος, που απορώ, αφού υπογράφει η Ομοσπονδία, γιατί υπογράφει και ο Σύλλογος, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Το θέμα να παραπεμφθεί στους αρμόδιους που ασχολούνται με το αεροδρόμιο και εν συνεχεία στην Ποιότητα Ζωής και να ακολουθήσει την πορεία του. Ευχαριστώ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Μάρκου ναι ή όχι; Ναι; Ναι στην εισήγηση, συμφωνεί ο κύριος Μάρκου.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Η κυρία Σαρρή.
ΣΑΡΡΗ: Ναι και να πάει και στην ποιότητας Ζωής.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κύριε Κατσούλη.
ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Αρχικά είπα για την αναβολή, αλλά το σκεπτικό μου ήταν ότι διαφωνώ με το κείμενο ως προς το πώς έχει συνταχτεί και όχι προς το πώς έχει προσκομιστεί, αυτή ήταν και η αιτία που ζήτησα αναβολή. Όχι όμως και ότι διαφωνώ άμεσα στο να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες ο Δήμος, με την συμπαράσταση των κατοίκων. Εγώ θα ψηφίσω ναι στην άμεση ενέργεια του Δήμου.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κύριε Ρήγα.
ΡΗΓΑΣ: Ναι και να προσθέσω να γραφτεί στα πρακτικά, να συσταθεί και ελεγκτικός μηχανισμός.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κυρία Ράφτη.
ΡΑΦΤΗ: Ναι στην εισήγηση.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κύριε Φακή.
ΦΑΚΗΣ: Φυσικά ναι, με την προϋπόθεση ότι πρέπει το θέμα να πάει στην Ε.ΠΟΙ.ΖΩ. για να πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο πάνω αργότερα. Ευχαριστώ.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κύριε Λάμπρου.
ΛΑΜΠΡΟΥ: Αν κόβεται στα δύο και ψηφίζουμε μόνο τα πέντε που ζητάνε, στα πέντε κομμάτια είμαι θετικός. Στην εισήγηση όλη είμαι αρνητικός. Πάρτε το όπως νομίζετε. Τα πρώτο κομμάτι δεν μου αρέσει. Τα πέντε που ζητάει αν μπορούσαν να γίνουν χτες πάντως.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Άρα είναι όχι. Η κυρία Μωραΐτη.
ΜΩΡΑΪΤΗ: Ευχαριστώ. Είναι πολύ σοβαρό και όπως είπα πρέπει να βλέπουμε το δάσος και όχι το δέντρο. Τα πέντε αυτά που ζητάει η εισήγηση είναι πάρα πολύ σημαντικά και ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι θα έχει συμμέτοχη και ο Δήμος. Η εισηγητική μας απόφαση, όπως είπε ο κύριος Φακής, είναι αυτή και όσο το δυνατόν Πρόεδρε εσείς πιέστε το θέμα να φτάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Με έχετε μπερδέψει. Μου βάλατε τα μισά να ψηφίσετε ναι και τα μισά όχι.
ΜΩΡΑΪΤΗ: Ναι ψηφίζω.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ο κύριος Γκιουλέκας.
ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Ακουστήκαν τόσα πολλά και τόσο γλαφυρά και τόσο σωστά ειπωμένα που αφοπλίζουν τον καθένα μας. Όλοι έχουμε ευαισθησίες, όλοι καταλαβαίνουμε, όλοι ζούμε σε αυτό τον τόπο, στην πόλη μας, όλοι ξέρουμε τις ανάγκες και την ρύπανση που  πράγματι υπάρχει. Συμφωνώ απόλυτα με τις προτάσεις του κυρίου Φακή, του Νίκου, καθώς και όλων των υπολοίπων και ψηφίζω κι εγώ ναι στην εισήγηση.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κύριε Φύτρο.
ΦΥΤΡΟΣ: Ναι, σύμφωνα με την πρόταση του κυρίου Φακή.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κι εγώ ναι.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Παίρνει αριθμό 5/2013 με δέκα ναι και ένα όχι. Ο κύριος Λάμπρου συμφώνησε κατά το ήμισυ. 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριοι σας ευχαριστούμε πάρα πολύ.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Να πούμε ότι και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Αρτέμιδος είναι σύμφωνος με την εισήγηση αυτή.
ΔΗΜΟΤΗΣ: Μιλήσατε για την ρύπανση, που είναι πάρα πολύ μεγάλη. Εγώ σαν ηλεκτρονικός θα πω το εξής. Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία η οποία εκπέμπεται από το ραντάρ του πράσινου λόφου μετριέται μέσω ενός ελεγκτικού οργανισμού που λέγεται Ε.Ε.Τ.Τ. Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Θα μπορούσατε λοιπόν να ζητήσετε από τον Δήμο να φωνάξει κάποιους από αυτή την οργάνωση και να μετρήσουν τα ποσοστά της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, μήπως υπερβαίνουν τα όρια τα οποία ήδη έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως προς το πρόβλημα αυτό. Γιατί ως γνωστόν η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία η μη ιονίζουσα κάθεται στα κύτταρα μας και μας προκαλεί καρκίνο. Αυτό και μόνο.

3 σχόλια:

  1. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ29 Μαρτίου 2013 στις 12:02 μ.μ.

    Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την δημοσιοποίηση των πρακτικών από τα οποία φαίνεται ότι δεν είμαι κατά των πέντε σημείων που λένε κάποιοι αλλά κατά του πρώτου μέρους της εισήγησης που την θεωρώ απαράδεκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΓΩ ΣΑΣ ΘΕΩΡΩ ΟΛΟΥΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ,ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ,ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΧΕΙΡΙΖΕΣΤΑΙ.
      ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΙΛΑ ΚΑΙ Η ΠΙΤΣΙΓΑΥΔΑΚΗ;ΠΟΙΑ Η ΠΙΤΣΙΓΔΑΡΔΑΚΙ;ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΗΣ;ΟΟΧΙ ΕΝΑΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΔΡΟΜΟ;ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ,ΣΥΛΟΓΟ ΤΗΣ,ΚΛΠ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΗΡΕ ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ,ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ...ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ,ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΝΗΨΙΑ ΤΟΥ..

      Διαγραφή
    2. Καλά τήν γράψατε Πιτιγδαράκι.Τέτοιο ανθρωπομορφο τέρας αρπαγής είναι.Ολα της τα χρωστάνε,και ολα δικά της είναι.Της ξεβρ@κ@της...

      Διαγραφή