Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Στην ανακρίτρια οι 27 για το κύκλωμα ναρκωτικών - Ελλάδα

 Στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν πριν από λίγο 27 από τους 29 συλληφθέντες που
κατηγορούνται για συμμετοχή στο μεγάλο κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών, που εξαρθρώθηκε προ ημερών από τις αστυνομικές αρχές.

Οι κατηγορούμενοι μπήκαν στα δικαστήρια από την πίσω πόρτα και με σκυμμένο το κεφάλι.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι τρεις αστυνομικοί, ένας αστυνόμος β', ο οποίος ήταν προϊστάμενος του τμήματος δίωξης ναρκωτικών του Βόλου, και δυο αρχιφύλακες, εκ των οποίων ο ένας υπηρετούσε στο τμήμα αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και ο άλλος στην Ασφάλεια Αγρινίου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλοι αστυνομικοί σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για συνέργεια σε παραβάσεις που αφορούν στα ναρκωτικά, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει τέσσερα άτομα που είναι έγκλειστοι για υποθέσεις ναρκωτικών σε διάφορες φυλακές της χώρας.

Όπως έγινε γνωστό, οι έρευνες για τη δράση του πολυμελούς κυκλώματος ξεκίνησαν πριν από τουλάχιστον δέκα μήνες.

Οι αστυνομικές αρχές έφτασαν στα ίχνη της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δρούσε στη Θεσσαλονίκη, στο Βόλο και στο Αγρίνιο, χρησιμοποιώντας τον υπερσύγχρονο κοριό της ΕΥΠ.

Από τις εκατοντάδες ηχογραφημένες συνομιλίες προέκυψε ότι οι αστυνομικοί είχαν «συναλλαγές» με τους εμπόρους ναρκωτικών, στους οποίους υπόσχονταν άλλοτε διάφορες ποσότητες προκειμένου να «εκμαιεύσουν» πληροφορίες για τη δράση άλλων κυκλωμάτων και άλλοτε ευνοϊκές καταθέσεις σε κατηγορούμενους που εμπλέκονταν σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Ήδη απολογήθηκαν δύο άτομα -ένας άνδρας και μία γυναίκα- που αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους, καθώς αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συνέργεια στην υπόθεση.



Πρώτο ΘΕΜΑ online : Στην ανακρίτρια οι 27 για το κύκλωμα ναρκωτικών - Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου