Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Όποιος πρόλαβε την… εθελούσια οίδε

Δεν πέρασε μία εβδομάδα που ξεκίνησαν να «τρέχουν» τα δύο προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων του ΟΤΕ, και ήδη αρχίζει να παρατηρείται… συνωστισμός στα γραφεία προσωπικού του Οργανισμού, όπου δεν προλαβαίνουν να παραλαμβάνουν αιτήσεις!

Από τη μία πλευρά η ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων της κυβέρνησης στο οποίο περιλαμβάνονται δυσμενείς για τους εργαζομένους αλλαγές στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό και στη φορολόγηση των αποζημιώσεων, και από την άλλη οι γενναίες και κοινωνικά υπεύθυνες λύσεις που προσφέρουν τα προγράμματα εθελουσίας του ΟΤΕ, έχουν οδηγήσει ήδη στην κατάθεση περισσοτέρων από 1.460 αιτημάτων αποχώρησης, αριθμός που ξεπερνά ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις τις διοίκησης του Οργανισμού.

Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι αν το ενδιαφέρον των προς αποχώρηση εργαζομένων συνεχιστεί με αυτούς τους ρυθμούς, και δεδομένου ότι οι συνολικά 1.700 εργαζόμενοι που κατοχυρώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης έχουν περιθώριο να καταθέσουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 26 Νοεμβρίου, τότε θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μάλιστα η ΟΜΕ-ΟΤΕ τονίζει ότι η κατάθεση της αίτησης δεν σημαίνει αυτόματα πως ο εργαζόμενος θα αποχωρήσει τελικώς από την εταιρεία, καθώς αναμένονται οι διευκρινιστικές εγκύκλιοι του υπουργείου Απασχόλησης για όσους εργαζομένους κατοχυρώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα εντός του τρέχοντος έτους. Σύμφωνα, πάντως, με πηγές που πρόσκεινται στην Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΟΤΕ, είναι πιθανόν οι πρώτες αποχωρήσεις να ξεκινήσουν από την ερχόμενη εβδομάδα, τουλάχιστον για τις περιπτώσεις των εργαζόμενων που συνταξιοδοτούνται κανονικά το 2013.

Τα κίνητρα
Σύμφωνα με το «διπλό» Πρόγραμμα Οικειοθελούς Αποχώρησης Προσωπικού, ο ΟΤΕ παρέχει στους εργαζομένους που θα αποχωρήσουν από τον Οργανισμό έως τις 31/12/2012 τα εξής κίνητρα:
Α) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΟΥΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ(*)
1] Αναπλήρωση κατά περίπου 80% των καθαρών αποδοχών που θα λάμβανε ο εργαζόμενος από την ημερομηνία αποχώρησης μέχρι τη λήψη σύνταξης.
2] Αποζημίωση για την καταγγελία της σύμβασης, που δύναται να φτάσει σε 25.000 ευρώ και επιπλέον μισθούς 9 μηνών, ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας.
3] Κάλυψη του εκτιμώμενου συνολικού κόστους των εισφορών εργοδότη και εργαζομένου για προαιρετική ασφάλιση (αυτασφάλιση) έως τη θεμελίωση δικαιώματος άμεσης λήψης σύνταξης, χωρίς καμία επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.
4] Ποσό έως περίπου 11.000 ευρώ για την αναγνώριση του συνολικού χρόνου στρατιωτικής θητείας.
5] Πρόσθετο ποσό αποζημίωσης σε περίπτωση μειωμένης σύνταξης, που ισούται με 1.500 ευρώ το τρίμηνο επί τον αριθμό των τριμήνων που υπολείπονται μέχρι τη λήψη σύνταξης.
6] Ειδικό πρόγραμμα ομαδικής ιδιωτικής ασφαλιστικής κάλυψης έως τη θεμελίωση δικαιώματος άμεσης λήψης σύνταξης.

Β) Ανοιχτό Πρόγραμμα Οικειοθελούς Αποχώρησης(**)
1] Αποζημίωση για την καταγγελία της σύμβασης, που δύναται να φτάσει σε 25.000 ευρώ και επιπλέον μισθούς 9 μηνών, ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας.
2] Σταθερό μικτό ποσό 25.000 ευρώ.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
(*) Αφορά εργαζόμενους που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 25 έτη προϋπηρεσίας –εκ των οποίων τα 15 στον ΟΤΕ–, και που θεμελιώνουν δικαίωμα άμεσης συνταξιοδότησης, πλήρους ή μειωμένης, από 1/1/2013 έως τις 31/12/2015.
(**) Αφορά εργαζόμενους που έχουν συμπληρώσει 15 χρόνια πραγματικής εργασίας στον ΟΤΕ.

ΟΤΕ BUSINESS DOUBLE PLAY- OTE BUSINESS ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ
Νέα προγράμματα για μεγαλύτερη οικονομία στις επιχειρήσεις

Δύο νέα προγράμματα, που εξασφαλίζουν μεγαλύτερη οικονομία στις επιχειρήσεις, προσφέρει ο ΟΤΕ, ανταποκρινόμενος στις αυξημένες ανάγκες τους. Η καθημερινότητα των επιχειρήσεων γίνεται έμπνευση για την περαιτέρω εξέλιξη των προϊόντων και των υπηρεσιών του ΟΤΕ, στο πλαίσιο της νέας εποχής της σχέσης με τους πελάτες του, «Μαζί, είμαστε ένα».
Το νέο πρόγραμμα της οικογένειας ΟΤΕ Business Double Play με τιμή που ξεκινά από 37,90 ευρώ/μήνα, προσφέρει στις επιχειρήσεις:
•    Απεριόριστες αστικές & υπεραστικές κλήσεις προς όλα τα δίκτυα.
•    Έως 90΄ δωρεάν χρόνο ομιλίας τον μήνα προς εθνικά κινητά.
•    Απεριόριστη πρόσβαση στο Internet έως 24 Mbps με δυναμική ή έως 16 στατικές ΙP διευθύνσεις με την πιο αξιόπιστη ολοκληρωμένη λύση ΟΤΕ Βusiness Conn-x.
Επιπλέον παρέχει υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, όπως δημιουργία και φιλοξενία εταιρικού site, απεριόριστα εταιρικά e-mail και υπηρεσίες DNS, ενώ δίνεται η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 3 διαφορετικά πακέτα ανάλογα με τις ανάγκες μίας επιχείρησης.
Παράλληλα, το νέο πρόγραμμα σταθερής τηλεφωνίας OTE Business Απεριόριστα με τιμή 25,90 ευρώ/μήνα, σχεδιάστηκε να καλύψει ανάγκες για απεριόριστη σταθερή τηλεφωνία και, συγκεκριμένα, να προσφέρει απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις προς όλους, καθώς και 90΄ δωρεάν χρόνο ομιλίας τον μήνα προς εθνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.
Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν δωρεάν το 13888, να επισκεφθούν το εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων του Ομίλου ΟΤΕ (OTE - COSMOTE - ΓΕΡΜΑΝΟΣ), την ιστοσελίδα www.ote.gr, να επικοινωνήσουν με τον τηλεπικοινωνιακό τους σύμβουλο, ή να καλέσουν στο 13818 ΟTE Business Customer Service. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου