Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

«Τσιράκι» μαφιόζων συνταξιούχος της Δίωξης

 
Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε συνταξιούχος αστυνομικός που υπηρετούσε στη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας, με την κατηγορία ότι παρείχε πληροφορίες στην
εγκληματική οργάνωση που είχε δολοφονήσει άγρια ένα αγοράκι μόλις δυόμισι ετών και τον 35χρονο πατέρα του πριν από έναν χρόνο στη Μεσσηνία.

Η Εισαγγελία Καλαμάτας είχε ασκήσει στον 45χρονο συνταξιούχο της ΕΛ.ΑΣ. ποινική δίωξη για συμμετοχή στην οργάνωση, ωστόσο είχε αφεθεί ελεύθερος λόγω διαφωνίας μεταξύ εισαγγελέα και ανακρίτριας σχετικά με την προφυλάκισή του. Ο εισαγγελέας, έχοντας επιπλέον στοιχεία, του είχε ασκήσει νέα δίωξη για συμμετοχή του ως μέλος στην οργάνωση, ωστόσο η ανακρίτρια είχε διαφωνήσει ξανά για το αν έπρεπε να προφυλακιστεί ή όχι. Ο 45χρονος, που μέχρι πρόσφατα υπηρετούσε στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, είχε αφεθεί εκ νέου ελεύθερος και πλέον για την τύχη του κλήθηκε να αποφασίσει το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο στη συνεδρίασή του αποφάσισε ότι κρίνεται προφυλακιστέος για συμμετοχή στην εγκληματική ομάδα που εξαρθρώθηκε τα Χριστούγεννα του 2011 και κατηγορείται τόσο για το διπλό φονικό όσο και για υποθέσεις ναρκωτικών και εκβιασμούς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο συνταξιούχος αστυνομικός για ακόμη μία φορά ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καμία ανάμειξη με την εγκληματική οργάνωση, παρ’ όλα αυτά, συνομιλίες που καταγράφηκαν κατά την παρακολούθηση της οργάνωσης τον «καίνε». Συγκεκριμένα, ένα από τα επιβαρυντικά στοιχεία που στοιχειοθέτησαν την κατηγορία εναντίον του είναι πως φέρεται να γνώριζε πού κρύβεται βασικό μέλος της οργάνωσης και να το έκρυψε.

Η διπλή δολοφονία που είχε συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα είχε αποκαλυφθεί στις 29 Νοεμβρίου 2011 όταν οδηγός διερχόμενου αυτοκινήτου είδε μέσα σε αρδευτικό κανάλι, στο δημοτικό διαμέρισμα Αριος Καλαμάτας, ένα μισοβυθισμένο αυτοκίνηητο και συγκεκριμένα μια μαύρη Μερσεντές με αναμμένα τα φώτα. Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία και την Πυροσβεστική υπηρεσία θεωρώντας ότι πρόκειται για ατύχημα. Αυτό όμως που αντίκρισαν οι πυροσβέστες όταν έψαξαν το εσωτερικού του αιματοβαμμένου οχήματος τους έκανε να «παγώσουν»: ένα αγοράκι σχεδόν αποκεφαλισμένο και ένας άνδρας που είχε δεχτεί μια σφαίρα στο κεφάλι. Το αποτρόπαιο θέαμα του σφαγμένου μωρού λύγισε ακόμη και τους πιο έμπειρους άνδρες της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας. Το άτυχο αγγελούδι μόλις είχε έρθει στην Ελλάδα από την Αλβανία με τη μητέρα του προκεμένου να δει τον πατέρα του που ζούσε τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια στη Μεσσηνία.

Οπως αποκαλύφθηκε ύστερα από έρευνες της αστυνομίας, δράστης της στυγερής δολοφονίας του 35χρονου Φίλιππου Μεζάι και του μικρού Κέρι ήταν ένας 29χρονος πληρωμένος εκτελεστής αλβανικής καταγωγής, που έδρασε κατόπιν εντολής ενός 49χρονου, ο οποίος φέρεται ως αρχηγικό μέλος μιας εκ των μεγαλύτερων εγκληματικών οργανώσεων της Πελοποννήσου, που εκβίαζε καταστηματάρχες και διακινούσε ναρκωτικά. Η σύλληψη του 29χρονου κακοποιού πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του στο Πόρτο Ράφτη Αττικής ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν και άντρες των ΕΚΑΜ.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

«Τσιράκι» μαφιόζων συνταξιούχος της Δίωξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου