Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Σολομώντεια λύση Ειρηνοδικείου για αναστολή κατάσχεσης κατοικίας

Προχτές συνέβη ένα καταπληκτικό γεγονός που δεν θα ακούσετε στις ειδήσεις και συνέβη σε φίλους μου. 
Οι άνθρωποι αυτοί, που ανήκουν σε αυτό που λέμε "νεόπτωχους" αποφάσισαν, εφόσον πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις, να καταφύγουν στο Δικαστήριο κάνοντας χρήση του νόμου Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, για να βρεθεί μια λύση για στεγαστικό δάνειο 200.000 € που είχαν πάρει από την Εμπορική τράπεζα. Η δόση του δανείου τους ήταν 1000 € το μήνα, ποσόν που
τους ήταν πολύ εύκολο να συγκεντρώνουν κάθε μήνα, πριν ξεσπάσει στην Ελλάδα η λαίλαπα της κρίσης.
Τώρα όμως το ποσόν αυτό ήταν δυσβάσταχτο, οι δόσεις δεν πληρώνονταν και κινδύνευαν να χάσουν το σπίτι τους. 
Με τις αποφασιστικές ενέργειες της φίλης μου, δικηγόρου, Στέλλας Σφακιανάκη, οι άνθρωποι αυτοί πέτυχαν τον ορισμό δικασίμου για το 2017. 
Εν τω μεταξύ όμως, και για να θωρακίσουν το σπίτι τους απέναντι στις ενδεχόμενες απαιτήσεις της τράπεζας μέχρι τότε, η δικηγόρος-φίλη μου πέτυχε το καταπληκτικό!!!!!!! 

 Μόλις προχτές πήρε προσωρινή διαταγή από το Ειρηνοδικείο, με την οποία εκείνοι μεν έχουν υποχρέωση να δίνουν 50€ μηνιαίως (!!!!!!!!!!!!!!!!!!) στην τράπεζα, αντί των 1000€, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους και η δε τράπεζα δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτε άλλο παρά να περιμένει την απόφαση του Δικαστηρίου το 2017.
Όταν η αγωνιστικότητα συναντά την επιστημονική κατάρτιση και επάρκεια, τότε τα αποτελέσματα δεν μπορεί παρά να είναι θαυμαστά!!!!!!!!


4 σχόλια:

  1. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΙΡΙΝΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ.
    ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΠΗΡΑΝ ΔΑΝΕΙΑ-ΦΟΥΣΚΑ ΜΕ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ 20,30>ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΙΑ ΤΟΥΣ.ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΩΣΗ.ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΣΟΝ,ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΤΕΓΗ,ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΑΥΤΟΒΟΥΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχετε απόλυτο δίκιο.Αυτοί που ήθελαν να ζήσουν ένα μύθο χωρίς νά μπορούν,να το σιγουρέψουν πληρωνόντας τουλαχίστον το 50-70% αξίας της μεγαλομανίας τους,και πλήρη εξώφληση σε ενα χρονικό διάστημα 3-7χρόνων,τελείωσαν οριστικά.
      Είναι θέμα χρόνου να βεβαιωθούν ,και οι ίδιοι τους οτι ήταν μεγαλομανία,και τελείωσε άδοξα,όπως ολες οι μεγαλομανίες

      Διαγραφή
  2. Μπράβο, ωραία κακόβουλα σχόλια!Λοιπον, για να δούμε,πόσο ακόμη θα μπορέσει να συγκρατηθεί ο κόσμος πριν ξεσπάσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια πάντα εχει προβλήματα
      Νά ξεσπάσει ο κόσμος;ΓΙΑΤΙ;Του έδωσαν ενα δάνειο νά γελάσει την μεγαλομανία του,και αυτός το πήρε,ενω ήξερε μέσα του,οτι αύτο που κάνει είναι πολύ μεγάλο,γιά αυτόν.
      Οι τράπεζες που τα έδωσαν,ήξεραν τήν κατάληξη.καί τώρα πλέον περιμένουν νά εξαντληθει το θύμα,καί το μεγάλο μέρος τής πρωήν ιδιωτικής ιδιοκτησίας,νά περάσει στίς τράπεζες,εταιρίες,οπως σέ όλον τόν κόσμο.

      Διαγραφή