Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Άρτεμις - Καθαρισμός Υδροβιότοπου Αλυκής


Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, ο Σκάι σε συνεργασία με τον δήμο Σπάτων και τοπικούς φορείς διοργάνωσε καθαρισμό στον υδροβιότοπο Αλυκής.

Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους
υδροβιότοπους στην Αττική που ανήκει στο ευρωπαϊκό δίκτυο ΝΑΤΟΥΡΑ και είναι ενταγμένος σε αυστηρό καθεστώς προστασίας.
Στην περιοχή βρίσκουν καταφύγιο 95 είδη πτηνών και υπάρχει πλούσια χλωρίδα.

Στον καθαρισμό έλαβαν μέρος ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού, η Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΟΜΑΚ) και η Ελληνική Ορνιθιολογική Εταιρεία.
Σημείο συνάντησης ήταν το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα στην παραλία Αρτέμιδος. Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική. Έδωσε το παρόν το 3ο Νηπιαγωγείο Αρτέμιδος. Τα παιδιά τα συνόδευαν οι γονείς και οι δασκάλες τους.

7 σχόλια:

  1. ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΠΑΛΙ ΟΟΟΛΑ ΤΑ ΡΕΤΑΛΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ...Ο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΣ ΝΟΜΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΕ ΤΟΣΟ ΕΙΔΙΚΟ ΜΙΚΡΟΠΕΡΙΒΑΛΟΝ.ΑΛΛΑ ΟΟΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΘΙΑΣΟΣ ΠΑΛΙΑΤΣΩΝ.ΑΦΟΥ ΔΗΘΕΝ ΚΑΙ ΤΑΧΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΟΟΟΣΟΟΟ ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΙΟΙΜΕΝΟΙ, ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ,Κ ΤΟΝ ΛΕΡΩΣΟΥΝ ΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ;;;ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ''ΖΩΑ΄΄ ΑΛΛΑ ΧΑΛΑΝΕ ΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΤΩΝ ΓΕΛΟΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΥΤΑΚΗΔΩΝ.ΠΩΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΟΜΑΚ ΒΓΑΖΕΙ ΕΝΑ ΛΑΣΤΙΧΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ;;ΠΑΕΙ Κ ΤΟ ΡΙΧΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΜΑΖΕΨΕΙ;;ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ Ο ΚΟΙΛΑΡΑΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΡΠΙΝΙ,ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΙΜΠΑΝΑΛ,ΕΣΚΥΨΕ ΚΑΙ ΜΑΖΕΨΕ ΕΣΤΩ ΚΑΤΙ;ΗΡΘΕ ΕΒΓΑΛΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΑ ΤΗΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ,ΟΠΩΣ ΟΟΛΟΙ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγινε μια μεγάλη προσπάθεια καθαρισμού του υδροβιότοπου και εσυ σχολιάζεις αναλόγως της ανατροφης σου.Αντε μη σου πω και άλλα.

      Διαγραφή
    2. ΟΣΑ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ.ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ,ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΕΧΕΤΕ.ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΘΙΑΣΟΥ ΤΩΝ ΠΑΛΙΑΤΣΩΝ ΕΙΣΤΕ.ΜΕ ΣΚΑΡΠΙΝΙ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΤΕ,''ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ''ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΛΑΚΑΔΩΡΟΥΣ,ΓΙΑ ΠΡΟΚΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ.
      ΑΝΤΕ ΠΑΡΤΑΛΗ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ,ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. ΑΝ ΑΥΤΟΙ EINAI Ο ΝΕΟΣ ΘΙΑΣΟΣ ΠΑΛΙΑΤΣΩΝ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΘΙΑΣΟΣ M@@@@@@N.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΛΥ ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.ΜΠΡΑΒΟ.ΕΒΓΑΛΕΣ ΚΑΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΣΟΥ;

      Διαγραφή
  3. Φυσικά έγινε μια επαινετή προσπάθεια. Αλλά λίγη. Άλλωστε αυτό φαίνεται και από τη συλλογή των σκουπιδιών. Το πρόβλημα της λίμνης είναι η αφαίρεση των μπαζών, τα περισσότερα είναι κλαδιά και οικοδομικά μπάζα, που κάποιοι στο παρελθόν τα έριξαν στην προσπάθειά τους να την εξαφανίσουν για να την κάνουν οικόπεδα. Ελπίζω κάποια στιγμή να γίνει κίνηση και προς αυτό το σημείο. Στο αρχείο μου έχω φώτο, που δείχνουν τα φορτηγά του Δήμου να αδειάζουν κάθε είδους σκουπίδι στη λίμνη.
    Δημήτρης Πνευματικάτος



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΑΛΙΑΤΣΩΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΡΟΒΑΣ.ΟΙ ΤΣΑΤΣΟΙ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ,ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣ Ε.Ο.Μ.Α.Κ.,ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΟΗΣΙΑΣ ΜΕ ΣΚΑΡΠΙΝΙ,ΤΟ ΚΟΥΣΤΟΥΜΑΚΙ ΤΟΥ 70 ΕΛΕΙΠΕ,Η ΔΑΣΚΑΛΑ Η ΡΟΥΜΑΝΑ,ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ,ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΖΗΤΗΜΑ 30-40 ΑΤΟΜΑ.ΤΙ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ,ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ 10 ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ;;ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΕ ΚΙΟΛΑΣ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΟΝΤΕ ΜΙΑ-ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ,ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΜΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ,ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ;;ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΘΟΥΝ ΤΑ ΒΑΡΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ,ΚΑΙ Η ΔΑΠΑΝΗ-ΣΠΑΤΑΛΗ.

      Διαγραφή