Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Ο Τάκης Ζαχαράτος «συναντά» την Αλίκη Βουγιουκλάκη και την Μέριλιν Μονρόε

Μετά από τρία χρόνια θεατρικής απουσίας, ο Τάκης Ζαχαράτος επιστρέφει σε ένα one man show, αλλάζοντας πρόσωπα και στρέφοντας τα σατιρικά πυρά του σε επώνυμους
της σουρεαλιστικής ελληνικής πραγματικότητας. Παράλληλα, δεν λείπουν οι αναφορές του σε αξέχαστες σταρ, από την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τη Μελίνα Μερκούρη, ως την Μέριλιν Μονρόε ,την Μάρλεν Ντίτριχ και την Εντίθ Πιαφ.
Αρκετές από τις σκηνές της δίωρης performance του έχουν μια ατμόσφαιρα γλυκιάς νοσταλγίας. Έτσι λοιπόν, θα δούμε μεταξύ άλλων την Αλίκη Βουγιουκλάκη να κλείνει το μάτι στην Μελίνα Μερκούρη, την Μαρινέλλα να συναντά τον Στέλιο Καζαντζίδη, την Εντίθ Πιαφ να πίνει καφέ με τη φίλη της Μάρλεν Ντίτριχ και τον Μάνο Χατζιδάκι στο Zonar’s, την Μέριλιν Μονρόε να χαρίζει διαμάντια στην Λάιζα Μινέλι. Θα απολαύσουμε επί σκηνής τη Ρένα Βλαχοπούλου να παίζει σε διπλό ταμπλό ως «Χαρτοπαίχτρα» και «Κόμισσα της Κέρκυρας», ενώ η Βίκυ Μοσχολιού, η Πόλυ Πάνου και η Λίτσα Διαμάντη θα συντροφεύσουν τον Στράτο Διονυσίου στο τραγούδι «Της γυναίκας η καρδιά».
Σε μια σόλο εμφάνιση, με έξι μουσικούς επί σκηνής, ο Τάκης Ζαχαράτος σατιρίζει, χορεύει και τραγουδά περνώντας με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο από το μιούζικαλ στα λαϊκά και από τον κινηματογράφο στο θέατρο.
Κείμενα, κοστούμια, σκηνοθεσία: Τάκης Ζαχαράτος. 
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης. 
Μουσική Διεύθυνση/ενορχήστρωση: Γιώργος Ζαχαρίου. 
 Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας. 
Παίζουν οι μουσικοί: Νίκος Γαρουφαλλάκης, 
πλήκτρα. Γιάννης Καλκάνης, 
τύμπανα. Κοσμάς Κόκολης, 
μπουζούκι/κιθάρα/φωνή. Δημήτρης Παπσνίκου, 
μπάσο. Νίκος Σακελλαράκης, 
τρομπέτα. Τάσος Σοκορέλης, κιθάρα.

Πληροφορίες: Από τις 9 Οκτωβρίου, στο θέατρο Αλίκη, τιμές εισιτηρίων:20 ευρώ, φοιτητικό:15 ευρώ. Ανέργων: 10 ευρώ (με κάρτα ανεργίας).
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη: 20:00. Πέμπτη: 21:00. Παρασκευή και Σάββατο :21:00. Κυριακή:20:00.
Προπώληση: θέατρο Αλίκη, Αμερικής 4, Αθήνα, τηλ. 210 3210021, www.ellthea.gr και www.tickethour.com, στα καταστήματα Ιανός, Παπασωτηρίου, σε επιλεγμένα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς, με πιστωτική κάρτα: 210 8938100.

Ο Τάκης Ζαχαράτος «συναντά» την Αλίκη Βουγιουκλάκη και την Μέριλιν Μονρόε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου