Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ

Ο Επιλαχών περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Ιωάννης Τούντας, θέλοντας να ενθαρρύνει και ενισχύσει με την ταπεινή του πολιτική υπόσταση αξίες – προσπάθειες δημοτικών αρχόντων όπως του εκτέθηκαν ύστερα από την προσωπική επικοινωνία που είχε με τον Δήμαρχο Παιανίας κ. Δημήτρη Δάβαρη.

Επιθυμεί να συγχαρεί τους Δημάρχους και δημοτικούς Συμβούλους των Δήμων Παιανίας-Κρωπίας - Μαρκόπουλου. Διότι όπως του
αναφέρθη με συντονισμένες και επίμονες προσπάθειες έχουν φτάσει την δημιουργία - κοινού Κ.Ε.Λ. (Παιανία-Κορωπί) και ξεχωριστού στο Μαρκόπουλο - προ των θυρών. Με αποδέχτη τα ανοιχτά του Νότιου Ευβοϊκού, επιτυγχάνοντας τέσσερις βασικούς στόχους.

Α) Τον εκπολιτισμό στο θέμα αποχέτευσης , την προστασία της δημόσιας υγείας το βασικότερο και την μακροπρόθεσμη οικονομική ελάφρυνση των νοικοκυριών.

Β) Την διαφύλαξη της θάλασσάς μας (Νοτίου Ευβοϊκού ) αφού η εκβολή θα γίνεται σε βάθος από την ακτή και σε τοποθεσία που όπως προβλέπει η μελέτη δεν θα δημιουργεί πρόβλημα στις παρακείμενες ακτές.

Γ) Την εγκατάσταση των κέντρων επεξεργασίας λυμάτων ( Κ.Ε.Λ. ) σε χώρους άγονους ανατολικά του αεροδρομίου ώστε να μην επηρεάζονται οικισμοί (ούτε έστω με την αναφορά ότι γειτονεύουν με Κ.Ε.Λ. )

Δ) Βεβαίως όπως εξέθεσε αναμφισβήτητη επιτυχία είναι ότι έχουν εξασφαλιστεί κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω Ε.Σ.Π.Α.

Και πάλι συγχαρητήρια

Εύχομαι όσοι Δήμοι δεν έχουν πετύχει το αναμενόμενο και πολυπόθητο έργο, ας προσπαθήσουν πιο δυναμικά και παραδειγματικά.

Συγχαρητήρια Τούντας Ιωάννης

Επ. Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής
ΑΡΤΕΜΙΟΣ

4 σχόλια:

  1. Την στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα της Ψυτάλλειας οποιαδήποτε άλλη λύση είναι ΡΥΠΟΓΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Ν ΕΥΒΟΙΚΟ,ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ ,ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.
    Και όσον αφορά την συγκεκριμένη λύση παιανίας-Κορωπίου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙΣΗΜΗ για να αξιολογηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΕΩΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΛΑΜΟΓΙΑ,ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΛΕΦΤΑ,ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ''ΕΓΚΛΗΜΑ'' ΑΡΚΕΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ..

      Διαγραφή
  2. Συμφωνούμε απολύτως!! Αλλά πολλοί θέλουν να αναλύσουν την άποψή τους για το θέμα!!
    Ας ευχηθούμε να πρυτανεύσει η λογική!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεγάλο πρόβλημα η έλλειψη αποχετευτικών δικτύων στα Μεσόγεια. Για να δούμε πότε θα ανασάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή